Diary Oktober #1 lekker nazomeren en bijna met verlof

Oktober alweer. Wat gaat de tijd ineens snel. En wat werden we nog lekker getrakteerd op een paar mooie dagen de afgelopen weken. Ik heb er nog even goed van genoten. Hoewel ik nog best een aantal dingen te doen heb voor Uit Pauline’s keuken, gaat mijn hoofd steeds meer uit naar november. Het moment dat de kleine komt. Ik bereid me voor op de bevalling (althans ik doe een poging) en langzaam maar zeker kan ik mijn werk steeds meer loslaten. Dat is voor mij best een ding, want zeker nu we de afgelopen maanden zo hard gewerkt hebben, vind ik het best lastig om ineens niks te doen. Dat voelt nog een beetje als cheaten. Toch heb ik al heel wat momentjes voor mijzelf gepakt de afgelopen weken, kijk je mee?

Ik ging eten bij Diga in Haarlem. Echt een aanrader. Het is een Italiaans restaurant (zonder pizza’s) waarbij de nadruk ligt op shared dining. Vooraf kan je kiezen uit allerlei Anti Pasti. Als primi hebben ze lekkere huisgemaakte pasta’s. Zelf had ik aan een primi genoeg als hoofdgerecht, maar voor diegene die nog trek hebben, staan er ook nog vlees- en visgerechten op de kaart. Het toetjes aanbod was voornamelijk met alcohol, bummer, maar gelukkig stond er ook affogato op het menu. Heerlijk avondje gehad met Maurits, Annika en Chris.

Voor mijn samenwerking met Philips had ik nog een draaidag om wat video’s op te nemen. En hoe leuk dat deze productie gedaan werd door Vet Gezellig. Alwin en Saske zijn 2 hele gezellige Youtubers die daarnaast dus ook een eigen productie bedrijf hebben. Heb jij je al geabonneerd op mijn YouTube kanaal? Dan weet je zeker dat je video’s niet hoeft te missen. PS ja ik heb lippenstift op mijn tand, damn.

En toen was het ineens terrasjesweer. En daar heb ik nog even volop van genoten!

Ik zit in een enorm zoete fase de laatste tijd. En dat wordt natuurlijk alleen maar aangemoedigd als je zulke lekkere repen van Stach food toegestuurd krijgt. De Melk Popcorn Peanutbutter is echt mijn nieuwe lievelings. De rest heb ik netjes gedeeld met Annika en mijn familie (uit pure zelfbescherming, dat snap je wel).

In Haarlem ontdekte ik een nieuwe kaaswinkel. In de Barrevoetstraat zit sinds kort de Kaaskampanje. Echt de hemel voor cheese lovers. Ze hebben ook lekkere worstjes en gebrande noten. Ideale stek voor een lekker borrelplateau.

Ik ben niet zo van de babyshowers maar een vriendinnetje wilde toch iets voor mij organiseren. Dus gingen we lekker lunchen bij By Lima. En kreeg ik een heel schattig koffertje van Jip en Janneke met allemaal kleine cadeautjes. Zo lief! Ik werd er heel blij van. Nogmaals thanks lieve Moon.

Ik kan mijn schoenen nog steeds zien haha. Oh en omdat ik er heel veel vragen over krijg, ze zijn van Pertini. Ik kocht ze bij Shuz in Haarlem.

Ik probeer nog lekker veel quality time met Maurits door te brengen voordat de baby komt, dus we gaan iedere week wel ergens eten. Deze keer gingen we weer eens naar Fortuyn. Een van mijn favo resto’s in Haarlem. Naast zin in zoet, heb ik ook nog steeds heel veel zin in alles met kaas. Ik bestelde deze mini kaasfondue (van een Bergens Blond kaasje) en die was echt heerlijk.

Al weken spookten de verse stroopwafels van de markt door mijn hoofd. En dat gaat dan niet weg, voordat je het gegeten hebt. Herkenbaar? Dus toen ik op de markt was, moest ik er eentje bestellen. Zo lekker!

Na al die zoetigheid was het weer even klaar. Want je kunt wel zwanger zijn, maar dat is natuurlijk geen reden om maar iedere dag chocola te eten. Al vind ik zelf soms van wel. Ik ging naar de Pure Markt in Amsterdam en dronk daar keurig een gezond sapje met lekker veel limoen en citroen. Ook nam ik nog gekleurde tomaatjes, verse dadels en vers brood mee naar huis. En hoewel ik alle standhouders inmiddels van A tot Z ken, kom ik nog steeds graag op deze markt. Zo gezellig altijd.

kaasplank

Afgelopen weekend hadden we een buurtbarbecue. Ik woon in een hele leuke straat, dus het was heel gezellig. Van tevoren had ik van alles bedacht dat ik mee wilde nemen, van zelfgemaakte dips, groentes voor op de bbq en diverse toetjes. Alleen sinds donderdag heb ik ineens heel veel last van mijn bekken. Dus maakte ik het mijzelf makkelijk en haalde ik lekkere kaasjes. Altijd een goed idee!

De komende weken moet ik nog een paar dingen doen voor de blog. Maar dat is zo weinig dat het voor al een klein beetje voelt alsof mijn verlof is ingegaan. Ik ben achteraf wel heel blij dat we zo doorgebikkeld hebben in de zomer, want daardoor kunnen we nu lekker rustig aan doen.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in