Menu
shop-markt-14.jpg

Seizoenskalender Herfst – wat eet je in de herfst?

De herfst is weer aangebroken en het leek mij daarom leuk om de herfst seizoenskalender met jullie te delen. Want welke groenten zijn volop verkrijgbaar in de herfst? En wat kun je daar allemaal mee maken? Dit artikel dient als inspiratie, zodat je weet welke groenten ‘in het seizoen’ zijn en je met het seizoen mee kan eten. Eten uit het seizoen is niet alleen duurzamer, de groenten zijn vaak ook lekkerder van smaak en je kunt meestal wat voordeliger je inkopen doen. Met de seizoenskalender weet je precies welke groenten er in de herfst goed verkijgbaar zijn. Sla de herfst seizoenskalender op in je favorieten, zodat je het lijstje altijd makkelijk terug kunt vinden.

Groenten die in de herfst volop aanwezig zijn: bietjes, bleekselderij, bloemkool, boerenkool, Chinese kool, courgette, groene kool, knolselderij, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, rode kool, spitskool, stoofpeertjes, uien, witlof, wortelen en zuurkool. De herfst typeert zich door de warmere smaken. Ik ben er zelf dol op. Lekkere ovenschotels, kruidige stoofpotjes, soepen of hartige taarten. Kruidige smaakmakers zoals kaneel, steranijs of nootmuskaat. Ik hou er van. Aan de hand van de seizoenskalender deel ik een aantal bijpassende recepten in dit artikel.

Pompoen
Pompoen is echt een typische herfstgroente. Het heeft een lekkere warme en zoetige smaak. Je kunt het goed verwerken in ovenschotels of er een lekkere soep van maken.

Lekkere gerechten met pompoen:

Kool
De verschillende soorten kool zijn volop aanwezig in de herfst. Van Chinese kool tot aan boerenkool en van zuurkool tot aan rode kool. Zuurkool is een van mijn favoriete groenten. Maar ook Cavolo nero vind ik erg lekker, bijvoorbeeld op een plaatpizza of door de pasta. Met kool kun je lekkere stevige maaltijden bereiden, zoals stamppotjes, ovenschotels, pasteitjes of een gebonden soep.

rode kool

Lekkere gerechten met kool:

Wortel, -en knolgewassen
Wortelen, pastinaak, bietjes, prei, witlof, uien en knolselderij, het zijn allemaal wortel,- en knolgewassen. Deze gewassen worden om de knol of wortel geteeld. De groenten kenmerken zich door hun warme en kruidige smaken. Ook met deze ingrediënten kun je alle kanten op. Maak bijvoorbeeld een lekkere soep of rooster de groenten in de oven.

ingredient wortel

Lekkere gerechten met wortel,- en knolgewassen:

Hopelijk heb je voldoende inspiratie voor de komende herfst. Op de site staan nog veel meer gerechten met deze lekkere herfstgroenten. Wist je trouwens dat je ook in onze app op ingrediënt kunt zoeken? Handig voor als je even niet weet wat je moet maken met een bepaald ingrediënt. Ik ben benieuwd wat jouw favoriete seizoen is. Laat het achter in de comments. Dat vind ik leuk!

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan