babykamer jongen

Bolle buiken update #4 De babykamers zijn af

32 weken zwanger alweer. Wat vliegt de tijd! Wat jullie misschien niet weten is dat Annika en ik ook een enorme liefde hebben voor interieur. Toen we klein waren, veranderden we onze kamers geregeld. En dat ging verder dan alleen een bureautje verplaatsen. Nee, daar kwam een uitgedacht plan aan te pas. Zo had ik een kamer met lichtgeel, naturel tinten en veel rotan. Annika had meer blauwe tinten. Dat verven deden we dan ook zelf. Ja, interieur is altijd een grote liefde voor ons geweest (Annika schreef ooit eens een brief aan Jan des Bouvrie). Dus dat we niet konden wachten met de babykamers was wel duidelijk.

We hadden allebei meteen een plan. Ook voordat ik wist dat het een jongetje werd, ging mijn voorkeur al uit naar een stoer kamertje. Ik wilde heel graag iets met de kleur Denim Drift doen. Als het een meisje was geworden, dan had ik gekozen voor Early dew, deze kleur is iets zachter. Het verbaast mij ook zeker niet dat de kamers voor onze little boys best op elkaar lijken. Wij hebben gewoon dezelfde smaak. Maar toch zijn ze weer anders. Kijk je mee.

Pauline haar kamer

babykamer jongen

 

Muren
Op de muur verfde Maurits een lambrisering in de kleur Denim Drift. De andere muur heb ik beplakt met driehoek stickertjes in de kleur grijs. Ik wilde het stoer maken, maar ook niet te hard en daarom koos ik voor grijs in plaats van zwart.

babykamer jongenbabykamer jongen

Meubels
De commode en het ledikant zijn van Coming Kids (de Bliss collectie). Boven de commode hangt een geschaafde eikenhouten plank met leren plankendragers van Handles and More. Ik vond het leuk om hier ook weer dat stoere in terug te laten komen. Omdat de kleur van de plankendragers net iets afweek van de leren handgreepjes op de commode heb ik deze vervangen voor nieuwe handgreepjes met zwarte schroefjes (officieel waren ze rosé goud). De kledingkast is van het merk Woood en deze heeft Maurits zelf geschilderd in de kleur Denim drift. De stoel kochten we bij Loods 5.

babykamer jongenbabykamer jongen

Accessoires
Op de muur hebben we een groeiboom geplakt van Witloft for kids. De dierenhaakjes en het mobiel boven het ledikant zijn van het merk Sebra. Qua textiel ben ik enorm fan van het merk Baby’s only en Koeka. Het kleed is van Sissy Boy, die lag eerst in onze slaapkamer. De Nijntje lamp vond ik al jaren cool en ik heb altijd gefantaseerd over dat deze op de babykamer zou staan. Het idee van de boekenplankjes heb ik van Annika gepikt, dit zijn de Bekväm kruidenrekjes van IKEA. De stoel vonden we bij Loods 5 en die zit erg lekker. Maurits wilde heel graag een autootje voor kleintje kopen, deze bestelden we bij Fonq.

pauline babykamer

Annika haar kamertje

Muren
Op de muren hebben we een lambrisering geverfd. Ik heb al veel vragen gekregen over de kleur. Het is een mengkleur van Flexa, nummer S0.10.70. Ik wilde graag een koele, grijsblauwe tint. Niet het standaard babyblauw, maar net iets stoerder.

Meubels
De commode is een Ikea Hemnes. Deze hebben we in dezelfde kleur als de muren geverfd. De knopjes heb ik vervangen voor leren handgreepjes van Handles & More. Het ledikantje is van Sebra. Dit is een meegroeibedje waar de kleine tot zijn 8e in kan slapen. De kledingkast is van Woood. De schommelstoel hadden we al, dit is een Eames replica. Ik heb nog een vloerkleedje op het oog, maar die ga ik later nog aanschaffen.

Accesoires
Aan de muur hangt een Kiekeboe hanger van Mientje Frobel. We hebben als kleuraccent okergeel gekozen. Dit zie je met name terug in de accessoires. Het gele kussentje op de schommelstoel is van Leen Bakker. Boven de commode hangen de Bekväm kruidenrekjes van Ikea. Hier staan wat leuke spulletjes op, zoals het gele VW busje. Deze kocht ik in Griekenland. De mini lightbox kregen Pauline en ik van onze ouders. De Nijntje lamp wilde ik heel graag hebben, net als Pauline. De dekentjes en de aankleedkussenhoes zijn van het merk Baby’s Only. Een heel fijn merk met lekkere zachte stofjes.

Vonden jullie het leuk om zo even mee te spieken in de kamers van de baby boys? Natuurlijk gaan alle credits naar onze mannen die het meeste kluswerk hebben gedaan.

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in