Menu

Bolle buiken update #4 De babykamers zijn af

32 weken zwanger alweer. Wat vliegt de tijd! Wat jullie misschien niet weten is dat Annika en ik ook een enorme liefde hebben voor interieur. Toen we klein waren, veranderden we onze kamers geregeld. En dat ging verder dan alleen een bureautje verplaatsen. Nee, daar kwam een uitgedacht plan aan te pas. Zo had ik een kamer met lichtgeel, naturel tinten en veel rotan. Annika had meer blauwe tinten. Dat verven deden we dan ook zelf. Ja, interieur is altijd een grote liefde voor ons geweest (Annika schreef ooit eens een brief aan Jan des Bouvrie). Dus dat we niet konden wachten met de babykamers was wel duidelijk.

We hadden allebei meteen een plan. Ook voordat ik wist dat het een jongetje werd, ging mijn voorkeur al uit naar een stoer kamertje. Ik wilde heel graag iets met de kleur Denim Drift doen. Als het een meisje was geworden, dan had ik gekozen voor Early dew, deze kleur is iets zachter. Het verbaast mij ook zeker niet dat de kamers voor onze little boys best op elkaar lijken. Wij hebben gewoon dezelfde smaak. Maar toch zijn ze weer anders. Kijk je mee.

Pauline haar kamer

babykamer jongen

 

Muren
Op de muur verfde Maurits een lambrisering in de kleur Denim Drift. De andere muur heb ik beplakt met driehoek stickertjes in de kleur grijs. Ik wilde het stoer maken, maar ook niet te hard en daarom koos ik voor grijs in plaats van zwart.

babykamer jongenbabykamer jongen

Meubels
De commode en het ledikant zijn van Coming Kids (de Bliss collectie). Boven de commode hangt een geschaafde eikenhouten plank met leren plankendragers van Handles and More. Ik vond het leuk om hier ook weer dat stoere in terug te laten komen. Omdat de kleur van de plankendragers net iets afweek van de leren handgreepjes op de commode heb ik deze vervangen voor nieuwe handgreepjes met zwarte schroefjes (officieel waren ze rosé goud). De kledingkast is van het merk Woood en deze heeft Maurits zelf geschilderd in de kleur Denim drift. De stoel kochten we bij Loods 5.

babykamer jongenbabykamer jongen

Accessoires
Op de muur hebben we een groeiboom geplakt van Witloft for kids. De dierenhaakjes en het mobiel boven het ledikant zijn van het merk Sebra. Qua textiel ben ik enorm fan van het merk Baby’s only en Koeka. Het kleed is van Sissy Boy, die lag eerst in onze slaapkamer. De Nijntje lamp vond ik al jaren cool en ik heb altijd gefantaseerd over dat deze op de babykamer zou staan. Het idee van de boekenplankjes heb ik van Annika gepikt, dit zijn de Bekväm kruidenrekjes van IKEA. De stoel vonden we bij Loods 5 en die zit erg lekker. Maurits wilde heel graag een autootje voor kleintje kopen, deze bestelden we bij Fonq.

pauline babykamer

Annika haar kamertje

Muren
Op de muren hebben we een lambrisering geverfd. Ik heb al veel vragen gekregen over de kleur. Het is een mengkleur van Flexa, nummer S0.10.70. Ik wilde graag een koele, grijsblauwe tint. Niet het standaard babyblauw, maar net iets stoerder.

Meubels
De commode is een Ikea Hemnes. Deze hebben we in dezelfde kleur als de muren geverfd. De knopjes heb ik vervangen voor leren handgreepjes van Handles & More. Het ledikantje is van Sebra. Dit is een meegroeibedje waar de kleine tot zijn 8e in kan slapen. De kledingkast is van Woood. De schommelstoel hadden we al, dit is een Eames replica. Ik heb nog een vloerkleedje op het oog, maar die ga ik later nog aanschaffen.

Accesoires
Aan de muur hangt een Kiekeboe hanger van Mientje Frobel. We hebben als kleuraccent okergeel gekozen. Dit zie je met name terug in de accessoires. Het gele kussentje op de schommelstoel is van Leen Bakker. Boven de commode hangen de Bekväm kruidenrekjes van Ikea. Hier staan wat leuke spulletjes op, zoals het gele VW busje. Deze kocht ik in Griekenland. De mini lightbox kregen Pauline en ik van onze ouders. De Nijntje lamp wilde ik heel graag hebben, net als Pauline. De dekentjes en de aankleedkussenhoes zijn van het merk Baby’s Only. Een heel fijn merk met lekkere zachte stofjes.

Vonden jullie het leuk om zo even mee te spieken in de kamers van de baby boys? Natuurlijk gaan alle credits naar onze mannen die het meeste kluswerk hebben gedaan.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

21 reacties

 • Kim
  19 februari 2019 om 16:53

  Daar ben ik ook heel benieuwd naar! Wij vinden de kleuren erg mooi en gaan ook voor een blauw/grijze kamer. Het aankleedkussen zou er mooi bij passen!

 • Eline
  30 januari 2019 om 15:42

  Leuk kamertje Pauline! Mooie kleuren heb je gebruikt. Weet je toevallig nog welke aankleedkussenhoes/kleur je genomen hebt?

 • Leontien Wisseborn
  29 augustus 2018 om 13:55

  Ook hier een vraag! Dus tegelijkertijd compliment dús ? De dierenhaakjes waar komen deze vandaan?

 • Fiona
  21 februari 2018 om 19:21

  Ah super dankjewel! De link klopt niet zegt hij maar op Etsy ga ik ze vast vinden.. bedankt! Groeten Fiona.

 • Pauline
  18 februari 2018 om 13:11

  Dat zijn posters die heb ik op Etsy besteld. Je krijgt dan een PDF bestand dat je zelf moet laten afdrukken bij een drukkerij. Hier vind je ze https://www.etsy.com/transaction/1313290269

 • Fiona Bosma
  15 februari 2018 om 22:22

  Waar hebben jullie de konijnen schilderijtjes gekocht? Die zag ik op pinterest al langs komen maar waar kan ik het kopen? Zo leuk voor kamertje van onze dochter :)

 • Annika
  15 februari 2018 om 13:06

  Dit is de naturel kleur :)

 • Melaney Traa
  15 februari 2018 om 11:17

  Hoi Pauline, Ik ben inspiratie aan het opdoen voor de babykamer van onze kleine boy! Nu zag ik de foto met de prachtige leren plankendragers van Handles and More. Ik heb even op hun site gekeken maar er zijn zoveel kleuren! Is dit de naturel kleur? Of cognac? Groetjes, Melaney

 • Annika
  27 september 2017 om 09:34

  Dank je wel voor je lieve reactie!

 • Pauline
  26 september 2017 om 17:34

  Thanks! Die zijn van de Hema :)

 • CynthiaB
  26 september 2017 om 12:50

  Wat een prachtige kamertjes hebben jullie ervan gemaakt. Ik geniet altijd ontzettend van jullie site, maar naast de recepten is dit ook zo mooi om af en toe met jullie mee te mogen kijken. Voor mij is dat alweer 20 jaar geleden, maar ik kan mij nog zo goed voor de geest halen hoe bijzonder dat was om de babykamer te mogen inrichten. Net als wat je bij jullie ook terug ziet. Voor allebei wens ik jullie nog een paar fijne weken om naar de bevalling toe te leven en daarna hopelijk een geweldige tijd samen met jullie grote en kleine mannen en met elkaar.

 • Fiona bosma
  26 september 2017 om 00:18

  Heel tof dames! Ziet er mooi uit! Vraagje; waar zijn die mooie grote waszakken met stippen van? Groetjes Fiona.

 • Pauline
  25 september 2017 om 23:51

  We hebben deze eerst behandeld met een kunststof primer en daarna afgelakt met een lakverf.

 • Pauline
  25 september 2017 om 23:50

  Dank je wel! ?

 • Maud
  25 september 2017 om 20:21

  Ziet er super gaaf uit! Mag ik vragen hoe jullie de Hemnes commode hebben geverfd (speciale verf / eerst grondverf etc?). Wij hebben de witte variant en zou 'm ook graag verven maar dacht dat het lastig zou worden! Ik ben benieuwd.

 • Daniëlle
  25 september 2017 om 17:01

  Prachtige, lieve kamers! Jullie hebben ze mooi ingericht voor als jullie kleine mannetjes komen!

 • Pauline
  25 september 2017 om 16:39

  Leuk zeg! Het dekentje is van Koeka en de hoes van het aankleedkussen van Baby's only. Ik heb beide gekocht bij Babypark.

 • Pauline
  25 september 2017 om 16:38

  Ja dat is zo bijzonder en nog heel onwerkelijk. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie kamertje, volgens mij wordt dat ook echt heel mooi. X

 • Shifra
  25 september 2017 om 09:50

  Ah, wat een leuke, lieve kamers allebei! Allebei heel anders en tegelijkertijd hebben jullie ook heel duidelijk wel dezelfde smaak! Heerlijk om nu af en toe even binnen te lopen en te fantaseren dat hij hier straks ligt! Gek hè? Ik vind de babykamer inrichten echt een van de leukste kamers om te doen! Je kan er zoveel liefde in kwijt. Ik hoop deze week haar kamer een eind af te krijgen, zodat ik hopelijk nog een weekje rust heb voordat ze komt. Liefs!

 • Annemiek
  25 september 2017 om 08:28

  Mooi! Wij hebben ook net de kleur Denim Drift uitgekozen voor lambrizering. Paulien, mag ik je vragen waar de ledikantdeken en aankleedkussen hoes van zijn? Hoor het graag. Groetjes Annemiej

 • Anja Scholma
  25 september 2017 om 08:11

  Mooi allebei, helemaal af, knap werk mannen!!!! En die Nijntje lamp geweldig!!!!!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.