Menu

Bolle buiken update #3 Kwaaltjes & Cravings

Yes daar zijn we weer met een nieuwe zwangerschapsupdate. Annika en ik zijn inmiddels 28 weken onderweg en het gaat nu wel ineens heel hard. De eerste weken (vooral toen niemand het nog wist) kropen voorbij. Nu zijn we vooral heel druk met vooruit werken en daardoor vliegen de weken om. Vorige week hebben we de eerste kerstrecepten al gemaakt. En dat is best even omschakelen als het buiten nog 25 graden is. Maar zolang het goed gaat, blijven we lekker doorknallen, want we willen jullie natuurlijk de rest van het jaar blijven inspireren in de keuken (ook als wij met verlof zijn).

Heb jij de Uit Pauline’s keuken App al? Download hem gratis in de Google Play of de Apple store. 

Bolle buik
Ik moet heel hard lachen als ik foto’s zie van mijzelf waarin ik trots mijn mini buik toon. Ik vond namelijk dat je het bij 10 – 11 weken al heel goed kon zien. Dat is nu wel anders. De buik groeit ineens enorm hard en je kan er niet meer omheen. Ik ben daar supertrots op en show hem graag. Ook maak ik er stiekem misbruik van. Hele lange rij bij de boot, “Ah ik mag vast wel even voor he?, want ik ben zwanger”. En ook naar Maurits, “Kan jij dat even doen, want ik kan echt niet meer goed bukken”. Ik moet ook wel bekennen dat het ook echt wel zo is. Hij gaat wel meer in de weg zitten en vooral ’s avonds in bed, spring ik er niet zo snel meer uit (voor één van mijn tientallen toiletbezoekjes, damn you blaas) als anders.

Kwaaltjes 
Ze zeggen dat het tweede trimester het beste trimester is en ik vind het zelf tot nu toe ook vrij goed gaan. Helemaal als je bedenkt waar ik vandaan kom. Ik blijf hoofdpijn houden en ook af en toe nog een migraine aanval, maar niet meer zo heftig als in het begin. Ook heb ik wat meer energie dan in de eerste 12 weken. Nog steeds lig ik er regelmatig op tijd in, maar dat komt ook omdat ik nu vrij veel en hard werk. Annika heeft vooral last van slapeloze nachten door haar onrustige benen. Echt heel vervelend is dat. En onze conditie is drama. Ik merkte het vooral op Vlieland tijdens het fietsen (lees max. 2 km). Annika sport nog steeds iedere week (zo knap), maar is tijdens een kookdag toch ook wel snel buiten adem. Dus nemen we nu wat extra pauzes tussendoor.

Cravings
Augurken met slagroom zijn hier niet aan de orde. Hoewel Annika ze in het begin zo uit de pot at. Ik was in de eerste 20 weken vrij veel afgevallen door mijn misselijkheid, maar dat komt er nu allemaal weer aan. Ik heb namelijk 2 cravings, brood (carbs) en zoetigheid. Ik at jaren bijna geen brood meer tijdens de lunch, meestal havermout, een salade of crackers, maar nu eet ik iedere dag broodjes. Het liefst harde broodjes van de bakker, af en toe een croissantje en ik heb een enorme muesli notenbrood verslaving. Tussen de middag lunch ik nu altijd met boterhammen. Meestal 4, maar dan houd ik het wel een hele middag uit. Ook ben ik nog steeds dol op fruit, dat eet ik iedere dag ook wel 2 tot 3 keer. ’s Ochtends in mijn yoghurt, in de middag als tussendoortje (vooral nectarines) en ’s avonds als toetje. Maar de ergste craving is toch wel de zin in zoetigheid. Ik ben normaal helemaal geen zoetekauw, maar nu heb ik steeds zin in zoet. Dagenlang kan ik denken aan warme stroopwafels van de markt, softijs, maar ook schepsnoep en spekken. Ik probeer er niet teveel aan toe te geven. Voor Annika geldt hetzelfde, die heeft zelfs 2 bollen ijs via Deliveroo laten komen. Ach als je zwanger bent mag dat.

3D echo
We hebben allebei een 3D echo laten maken. Ik vond het alweer veel te lang geleden dat ik de kleine had gezien, dus ik had daar graag een pretecho voor over. Wat bijzonder is dat zeg. En wat lijkt hij op Maurits, voor zover je dat nu kunt zeggen. Annika haar kleintje is een mooie mix van hun allebei. Ik ben zo benieuwd hoe ze er straks daadwerkelijk uit zien. Gelukkig zagen ze er helemaal gezond uit en dat is toch het belangrijkste. Ook laten ze flink van zich horen. Vooral als ik rustig aan doe, schopt de kleine erop los. Ik vind dat zo bijzonder. Op de echo zat hij met zijn voet, tegen zijn hoofd, al een echte acrobaat. Haha! Wordt vast een druk mannetje.

Zoals je al een beetje tussen de regels door kunt lezen, zijn we nu vooral druk met werken. Het idee is om 1 november met verlof te gaan (3 weken voor de uitgerekende datum). Maar liever iets eerder natuurlijk. Ik merk dat ik daardoor nog niet heel erg met de praktische zaken bezig ben. Tuurlijk is de kraamzorg geregeld en zijn we ingeschreven bij kinderdagverblijven (met enorme wachtlijsten), maar ik kom nog niet aan het lezen over de bevalling, over borstvoeding en hoe het allemaal precies zit met bedjes opmaken. Maar dat komt wel. De babykamers zijn al bijna af, maar die laten we in een volgende update zien.

Ik ben wel benieuwd, wat voor cravings hadden jullie tijdens je zwangerschap? Laat het vooral weten in de comments.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

30 reacties

 • Hanneke Steendam
  2 september 2017 om 08:12

  Tip voor Annika's rusteloze benen: Iedere dag een glas tomatensap. Bij mij werkte het toen ik rusteloze benen had.

 • Mari
  1 september 2017 om 19:21

  de gouden tip voor annika, ga naar de g&w en koop een pot keltisch zeezout. Doe een handje in een teiltje met warm water en ga er een half uurtje of langer met je voeten in. Heb ik ook gedaan in mijn zwangerschap, het helpt zo ongelooflijk goed! Je lichaam neemt via je voeten heel goed magnesium op. Waarschijnlijk slaap je heel de nacht:) Succes hoor...

 • Ramona
  1 september 2017 om 15:43

  Mijn cravings waren Gebak en ijs, at ik voor mijn zwangerschap bijna nooit en tijdens mijn zwangerschap héél erg vaak. Nu al bijna 12 weken mama van een prachtige dochter en ik kan het gebak en ijs nog steeds niet laten staan. Succes met jullie zwangerschap en het klinkt cliché, maar Geniet! Alles komt vanzelf goed en het is allemaal even bijzonder.

 • Rixt
  31 augustus 2017 om 14:02

  Eerste 3 maanden yoghurt met blauwe bessen en piccalilly (nee niet door de yoghurt maar wel bij rijst, broodje kaas of bonenschotel). Daarna pindakaas, dagelijks dikke lagen pindakaas op brood, beschuit, rijstwafel of cracker. En het gekke was dat dat doorging tot en met de borstvoeding. toen ik daarmee onlangs stopte was de craving ook plotsklaps voorbij..... En nu ben ik zo nieuwsgierig naar de eetgewoonten van mijn dochter, zou ze er 'iets aan overgehouden hebben'?? ;-)

 • Elise
  29 augustus 2017 om 13:19

  Ik ben vandaag precies 16 weken.. veel misselijk nog steeds en kan alleen maar kleine beetjes eten. Wij hebben zelf een eigen catering bedrijf/vleeswebshop en daarvoor moet ik elke vrijdag/zaterdag in de keuken staan om te koken/bakken. Soms zijn dat wel lange dagen, als je al veel werkt met eten heb je weinig trek, merk ik! Maar wat dus de hele dag door mijn hoofd spookt salami pizza met heerlijke kaas... och och elke dag zou ik wel zn pizza willen eten!

 • Annika
  29 augustus 2017 om 11:47

  Haha heerlijk, een vette hap! Ik ben ook benieuwd hoe het zal zijn na de bevalling ;)

 • Annika
  29 augustus 2017 om 11:47

  Thanks Anja! Hier voorlopig nog geen trek in haring ;)

 • Annika
  29 augustus 2017 om 11:47

  Haha daar zijn wij ook erg benieuwd naar. Gek hoe dat kan veranderen he?

 • Annika
  29 augustus 2017 om 11:46

  Oh vervelend die misselijkheid! En grappig, die cravings :)

 • janneke Sleeuwenhoek
  29 augustus 2017 om 09:38

  Waterijsjes, van die lollies, zonder kleurstoffen uit zo'n zakje! minstens 5 per dag! nog net niet voor het ontbijt! En op het laatst verse jus of mandarijntjes (kan slechter toch), Ow en dat plassen wordt ook steeds erger hihi! Vanaf nu gaat het nog veel sneller, je denkt idd eerst dat je zeeën van tijd hebt, maar dan opeens gaat het boemeltje naar een sneltrein en voor je het weet zit je begin november ;-) maar don't worry, alles komt goed!!! Onze teun is inmiddels 8 maanden ( en het is nog steeds een sneltrein) Benut jullie tijd samen nog even, daarna is er maar 1 op de wereld belangrijk!

 • Lucinda
  28 augustus 2017 om 20:26

  Ha die cravings zijn zo herkenbaar. Ik sprong nog niet over het balkon bij de buren in de tuin als ik de frituur rook.. Ik at het liefst de hele dag patat en kroketten. Havermout daarentegen werd ik onwijs misselijk van. En zo gauw hij geboren was had ik weer zin in havermout en hoefde ik geen patat met kroketten meer. Zo grappig!

 • anja scholma
  28 augustus 2017 om 18:48

  OHHHHH!!!!! Wat weer een leuk verhaal,,, ben weer helemaal bij, en WAT een PRACHTIGE foto,,,,SUPER,,,,,,, Hoe is het met de haring zin???? Zijn er ook bij die gek op zure haring zijn dan,,,,,, Geniet er van jullie allen,,,,, en ik kan niet wachten tot het volgende verhaal !!!!!!

 • Linda
  28 augustus 2017 om 18:25

  Ik ben nu 33 weken zwanger en door allerlei fases heengegaan. Ik had altijd heel gezond, Gewoon omdat ik dat lekker vond en nu weet ik ineens hoe het is om juist zin te hebben in héle andere dingen hahaha. Al sinds mijn kindertijd gruw ik bv van slagroomtaart en mayonaise en beiden heb ik een periode heerlijk gevonden. Brood at ik net als jij nauwelijks en nu vind ik dat het allerlekkerst. Het grappige is dat ik altijd heel veel augurken at (rechtstreeks uit de pot) en sinds mijn zwangerschap hoef ik ze niet meer :). Ik ben heel benieuwd hoe het zal zijn na mijn zwangerschap, of ik weer terug ga naar mijn oude eetgewoontes of dat er toch wat blijft hangen... Erg leuk om jullie updates te lezen!

 • Alyssa
  28 augustus 2017 om 16:55

  Danerolles croissantjes met kaas. Zou ze elke dag kunnen eten, maar beperk me tot zaterdag. Dan móet het echt. En geen alternatieven svp. Brood met pindakaas of hagelslag. Elke dag. Smoothies met sojamelk + bevroren fruit + vers fruit. En ladingen smintjes om (helaas met bijna 20 wk nog steeds) de misselijkheid te onderdrukken. Tot m'n schoonzus me er gister op wees dat daar aspartaam in zit. Daar moet dus nog wel een alternatief voor gezocht worden.

 • Arina
  28 augustus 2017 om 15:45

  Ik ken dat dus helemaal niet gravings, ook nu bij mijn tweede zwangerschap niet.. Maar ben altijd al een lekker bek hahaha. Nu moet ik zeggen dat we nu ook tijdelijk bij mijn schoonouders wonen en mijn eigen eetgewoonten sowieso ver weg zijn...

 • Pauline
  28 augustus 2017 om 15:05

  Oh wat spannend, succes met de laatste loodjes.

 • Pauline
  28 augustus 2017 om 15:04

  hahaha ik moet hier heel hard om lachen

 • Pauline
  28 augustus 2017 om 15:04

  Hahaha wat hilarisch

 • Pauline
  28 augustus 2017 om 15:03

  Ohhh lekker! Krijg er spontaan zin in :)

 • Joyce Kortekaas
  28 augustus 2017 om 13:52

  Roze koeken en tompoucen!! Niet aan te slepen! T is ook een meisje geworden :) Geniet nog van jullie zwangerschap, ik blijf volgen!!

 • Linda Janmaat
  28 augustus 2017 om 13:34

  Ik kon geen genoeg krijgen van CapriSunne drinken, echt niet normaal hoeveel ik daarvan dronk. In een nacht al zeker 3 van die zakjes! Mijn kinderen hadden geen bloed maar sap in hun adertjes denk ik. En verder heel veel zuur fruit, terwijl ik niet van fruit hou! Kilo's manderijnen, appels, kiwi's en ananassen gingen er doorheen! Zodra ik bevallen waren die cravings meteen over.

 • Noortje Geertshuis
  28 augustus 2017 om 12:43

  Amsterdamse uitjes! Op de parkeerplaats van de appie had ik een keer al een halve pot op. En op het laatst Hollandse nieuwe. Ik had ergens gelezen dat je die mocht hebben en vervolgens stond ik elke week bij de visboer. Heerlijk! Als ik nu een van beide eet, denk ik altijd terug aan m'n zwangerschap.

 • Debbie Bodewes
  28 augustus 2017 om 12:18

  Ik had vooral veel trek in frisse dingen zoals grapefruit en warm eten kon ik juist niet meer zien. Zo raar omdat ik juist gek ben op warm eten. Wat ook heel apart was dat n de zwangerschappen ik ineens wijn niet meer lekker vond. Mag je eindelijk weer een wijntje, smaakt het niet haha. Inmiddels is dat wee4 ok gelukkig! Fijn om te lezen dat alles goed gaat met jullie babies! Groetjes Debbie

 • Merel
  28 augustus 2017 om 12:17

  Karnemelk! Dat dronk ik echt de hele dag. Verder heel veel boterhammen ook, jummm

 • noesjka
  28 augustus 2017 om 11:54

  Melk, liters melk per dag. Zeker 2 en als we ergens heen gingen wat langer dan 30 minuten rijden was dan zocht ik alle Mc Donaldsen onderweg uit omdat ze daar verse koude melk hadden en ik niet langer dan 45 minuten zonder kon. Toen zoonlief was geboren was het in 1x over. Met als gevolg dat er de eerste week heel veel melk is weggegooid want pappa kocht uit gewoonte nog steeds 16 liter melk per week.. .

 • Lianne
  28 augustus 2017 om 11:44

  Leuk om te lezen! Ik at tijdens mijn zwangerschap veel sinaasappels. En ook zoetigheid ja, van die Napoleonballen. En perenijsjes van Festini. Succes met het vele werk!

 • Cindy v heems
  28 augustus 2017 om 11:36

  Wat fijn dat je je wel wat beter voelt! Wij hebben echt nogsteeds precies dezelfde cravings! Echt super grappig. Na de tosti en kaas is het nu hier vooral lekkere broodjes, zoetigheid en mueslibollen. Mijn weegschaal vind het alleen iets minder leuk, maar ook dat komt weer goed. Geniet er nog ff van, voor je het weet zijn jullie mannetjes er!

 • Tess
  28 augustus 2017 om 09:44

  In het begin had ik vooral ook brood en hartige dingen, maar de echte cravings kreeg ik ook pas later en dat is ook vooral zoet en met name IJS. Waar ik voorheen echt niet veel om ijs gaf, is het nu echt moeilijk om ergens voorbij te lopen zonder een ijsje te halen. Vooral schepijs is een favoriet, wij wonen in Amsterdam en de Icebakery komt in de zomer bijna iedere dag langs... Hier heb ik wel gebruik van gemaakt :) Tijdens mijn babyshower kreeg ik van mijn vriendinnen ook een het boek: "IJs in elk seizoen" van Modeste Herwig, als herinnering aan mijn craving. Hier staan hele leuke recepten in die ook makkelijk te maken zijn zonder ijsmachine! Gebakjes kan ik trouwens ook ieder moment van de dag eten, vooral tompoucen! Hier had ik al weken lang zin in maar gaf er niet aan toe, uiteindelijk vorige week kon ik me niet meer inhouden, maar ach dat mag best af en toe ;) Inmiddels 38 weken zwanger van onze prinses, het wachten is begonnen! Geniet van jullie buik en het getrappel nu het nog kan, de bewegingen worden straks heel anders als ze minder ruimte krijgen in de buik, haha! Super leuk om jullie updates te lezen!

 • Lisette
  28 augustus 2017 om 09:31

  Wat fijn dat jullie je beter voelen! Ik ben nu 13 weken zwanger en ik eet zooo anders als hiervoor. Vind eigenlijk alle groente vies, evenals yoghurt. Ik drink opeens Optimel, eet cornflakes... en af en toe een stukje ontbijtkoek. Terwijl voor deze zwangerschap mijn levensstijl 80% gezond was. Oeps... maar ik was nog nooit zo goed in shape als na mijn zoontje dus ik ga er helemaal van uit dat alles weer goed komt!!

 • Irene
  28 augustus 2017 om 07:22

  Wat leuk. Jullie zijn beiden mooi zwanger. Op die laatste foto straal je echt. Het gaat echt snel op een gegeven moment hé. Zelf ben ik nu alweer bijna 33 weken zwanger. . Brrrr aftellen gaat bijna beginnen. Ik ben sindskort aan een pufcursus begonnen. Eerst leek mij dat vrij suf, maar op een gegeven moment bekroop mij een soort angstig gevoel van ; "ik weet helemaal niet hoe je moet bevallen." Omdat ik liever niet nieuwe dingen helemaal onvoorbereid doe, heb ik mijzelf toch maar.ingeschreven. Er worden wel handige.tips gegeven, bv over het gebruik van bepaalde spiergroepen (bekkenbodemspieren, en lage buikspieren)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.