Diary Juli #1: vooruit werken en huilen in de babywinkel

En toen regende het ineens. Dagen achter elkaar. Bummer. Ik was net gewend aan het mooie weer. Wij gaan dit jaar namelijk niet op vakantie naar het buitenland (aangezien ik mij niet zo fit voel), dus dan zou het wel fijn zijn als de zon hier blijft schijnen. Gelukkig was het afgelopen week weer een stuk beter. Kan ik zo blij van worden. Wil je weten wat wij allemaal gedaan hebben de afgelopen weken, lees dan snel verder.

Aan de andere kant is regen ook niet erg, want Annika en ik zijn begonnen met het vooruit werken voor tijdens ons verlof. En dat is een flinke klus als je voor 3 maanden recepten wilt maken, fotograferen en uitwerken. Dus dan is een dagje slecht weer niet erg. We hebben de fotostudio maar naar beneden gehaald, want onze conditie is ook niet meer wat het geweest is. 16 x de trap op en neer is nu toch wat minder fijn, dus dan maar zo.

Ik heb mijn moestuin omgedoopt tot fruittuin. Ik heb blauwe bessen, rode bessen, bramen, frambozen, druiven, rabarber en een mini kersenboom. En daar plukte ik letterlijk de eerste vruchten van. Het is een mini boompje en de opbrengst is tot nu toch wel een stuk of 10 kersen. Yes. Wie het kleine niet eert… Ik word er in ieder geval blij van.

Ik eet nog steeds iedere dag yoghurt met muesli, alleen nu zonder banaan. Ik heb ruim 5 jaar lang iedere dag banaan gegeten en ineens kan ik het niet meer zien. Gelukkig is er nu heel veel lekker zomerfruit en kies ik nu steeds vaker voor aardbeien. Als Maurits thuis is, krijg ik iedere dag ontbijt op bed van hem. Wat een luxe he?

We gingen weer aan de slag met een aantal filmpjes voor mijn YouTube kanaal. Hij wordt nu iets minder regelmatig geüpdate  maar zo af en toe komt er toch nog een leuke video voorbij. Heb jij je al geabbonneerd? Dan weet je zeker dat je geen video hoeft te missen.

Ik heb niet zoveel last van mijn hormonen in de zin van emotionele uitbarstingen. Annika huilt tegenwoordig om alles, maar ik houd het redelijk droog. Behalve in de baby winkel, ineens overviel het me en zat ik met tranen in mijn ogen aan de koffie. Gelukkig kan dat daar en kijkt niemand je raar aan. 🙂

Annika

Annika voelt zich gelukkig een stuk fitter en sport daarom nog steeds bij de BBB Healthboutique in Haarlem. Het fijne van de BBB is dat ze enorm rekening houden met je zwangerschap. Ze hebben speciale programma’s voor zwangere dames, maar ook voor later als je bevallen bent. Je kunt de cabine op een lagere temperatuur zetten en je doet de workout zonder de doek voor de cabine. Zo is het beter uit te houden en kun je gedurende je zwangerschap gewoon lekker in beweging blijven.

de buurtbakker

We hadden een goede 20 weken echo gehad en om dat te vieren gingen Maurits en ik ontbijten bij De Buurtbakker in Haarlem. Superleuk zaakje op de Wagenweg. Je kan allerlei brood en lekkers kopen voor thuis, maar ook terplekke genieten van een lunch of ontbijtje.

vishandelIk vind het altijd leuk om naar de visafslag in IJmuiden te gaan en verse vis te kopen. Ik nam deze keer heilbot, zalm, mosselen, gamba’s en oesters mee. Daar kan je binnenkort dus wat lekkere recepten mee verwachten.

Zelf de kom uitlikken mag nu even niet (ivm de rauwe eieren). Gelukkig vindt Maurits het helemaal niet erg om die taak op zich te nemen.

jamie magazine

Dit vind ik onwijs leuk. Ik sta met een interview in Jamie Magazine. Het magazine heeft onlangs een complete restyling gehad. Niet alleen qua look & feel (het is wat strakker geworden allemaal), maar ook de inhoud is anders. Er staan meer eenvoudigere recepten in en er is ruimte gemaakt voor korte interviews, leuke shopadresjes en foodtrends. Ik ben fan! Het zomernummer ligt nu in de winkel.

Afgelopen vrijdag ging ik met Annika fruit plukken bij de Fruittuinen van West. Superleuk om naartoe te gaan. We zullen er binnenkort een artikel over delen.

Deze week gaan we weer aan de slag met recepten, we zijn al bij de herfst aangekomen en dat is best even wennen. Gelukkig duurt het nog heel lang voordat het echt zo is.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in