Bolle buiken update #1: Hoe gaat het met ons?

Ik had beloofd af en toe een update te geven hoe het gaat met onze zwangerschappen. Nou hier komt ‘ie. In de dagboekjes en via social media zien jullie natuurlijk af en toe wel wat voorbij komen, maar het leek mij leuk om er hier ook af en toe eens extra bij stil te staan. En volgens mij vinden jullie het ook wel leuk om te lezen, toch?

Hoe gaat het?
Met Annika gaat het supergoed. Ze is helemaal uitgerust in Griekenland en voelt zich verder eigenlijk ook heel goed. Met mij gaat het nog steeds niet zo goed. Helaas. Ik heb veel hoofdpijn en ben ook nog steeds vaak misselijk. Ik heb er vooral ’s avonds last van. Maar af en toe word ik ook heel misselijk wakker. Ik heb nu standaard zoute crackertjes bij mijn bed liggen (tip van mij) en die eet ik dan bij een misselijkheidsaanval. Ook drink ik gemberthee, maar heb niet het idee dat dat echt helpt. Lekker vind ik het wel. Dus ik doe nog steeds lekker rustig aan. Gelukkig is het vaak mooi weer en kan ik lekker in de tuin hangen. Echt diep respect voor alle mommy’s to be die met deze klachten dagelijks naar hun werk moeten. Positief is wel dat ik wel weer veel meer energie heb. Ik heb mijn oude ritme weer terug, dus dat is fijn.

Patatcravings en tosti’s
Door mijn misselijkheid heb ik nog steeds weinig eetlust. Ik heb zelfs moeite met mijn ontbijt (banaan krijg ik echt niet meer weg), iets waar ik normaal echt naar uitkeek. Ik heb wel een soort patroon ontdekt, ik heb vooral zin in dingen die ik vroeger altijd at. AVG van mijn moeder (mijn moeder kookt dus heel vaak voor ons), tosti’s (all day every day), zoute stokjes, waterijs, en gekke dingen zoals sla met slasaus. Ja echt! Echt dingen die vroeger bij ons vaak op tafel stonden. Vette dingen moet ik ook niks van hebben. Annika daarentegen heeft nog steeds patatcravings. Zodra ze dat ziet, moet ze dat ook hebben. En dat resulteert in dit soort app-jes.

Kledingstress
Annika is echt de shopaholic onder ons. Ze heeft al een compleet nieuwe preggo proof garderobe aanschaft en loopt er dagelijks on fleek bij. Ik vind het lastig om in deze fase nieuwe kleding te kopen. De meeste dingen (op broeken na) pas ik nog wel. En als ik dan iets moois zie, denk ik de hele tijd, dat pas ik over een paar weken niet meer. Ik heb dus op 2 zwangerschapsbroeken na (van de H&M) nog niks nieuws gekocht. Komt straks wel. Voor de baby is het een ander verhaal. Dan moet ik me echt inhouden. Er is zoveel leuks te vinden. En nu we weten dat het een boy wordt, kunnen we helemaal los.

Living on the edge
Mijn leven ziet er dus momenteel heel wat anders uit. Uit eten ga doe ik bijna niet en mijn sociale contacten staan ook op een laag pitje, ik ben veel meer thuis. Wat ik nu ga zeggen klinkt alles behalve rock’n roll maar ik doe heel veel spelletjes rummikub met de boyfriend. En dat vind ik stiekem dus heel leuk. Het is zelfs zo erg dat toen Mau een weekend naar Down the rabbit hole was, ik een rummikub app heb gedownload en kon spelen met mijn invisible friends. Haha treurig he? Gelukkig weet ik dat het tijdelijk is en ik hoop dat ik straks mijn mojo weer helemaal terug heb. Dit is prima vol te houden ook omdat ik weet dat er iets heel moois in mijn buik groeit. En dat maakt mij ondanks mijn ietwat saaie leven nu toch de gelukkigste vrouw op aarde.

Baby uitzet
We zijn inmiddels begonnen met het verzamelen van onze baby uitzet en we gaan de komende weken aan de slag met de babykamers. Wat heb je toch ongelofelijk veel spullen nodig voor een baby. De uitzetlijst is enorm lang en soms vragen we ons af wat je nu echt nodig hebt en wat niet. We horen graag jullie tips! Wat is nou echt een onzin product dat op de uitzetlijst staat? En wat stond er niet op, maar is wel ontzettend fijn om te hebben? Let us know! Pauline en ik pinteresten ons suf voor de babykamers. Het zou ons niet verbazen als de kamertjes op elkaar gaan lijken. We hebben nou eenmaal dezelfde smaak en houden van dezelfde kleuren. Annika heeft inmiddels de eerste bestelling geplaatst. Ze heeft een ledikantje en een babynestje besteld. Zo leuk! Heb je nog leuke shoptips? Ook die zijn van harte welkom! Laat het ons weten in de comments.

Liefs Pauline en Annika

PS als jullie nog vragen hebben, laat het dan gerust weten, dan neem ik ze mee in een volgende update.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

 

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in