strandhuisje zeeland

Diary: Slapen in een strandhuisje in Zeeland

Slapen in een strandhuisje stond al heel lang op mijn bucketlist. En nu kan er een dikke streep doorheen, want vorige week bracht ik een paar dagen door in een strandhuisje in Zeeland. Ik houd echt van het strand. Er is niets ontspannender dan het geluid van de zee op de achtergrond en de lichte bries door je haren. Omdat Maurits en ik 10 jaar samen waren boekten we lastminute een huisje van Slaapzand in Domburg. Op het moment dat we boekten waren de voorspellingen nog niet heel denderend, maar oh wat hebben we een geluk gehad met het weer.

strandhuisje zeeland

4 dagen zon, zee en strand. ’s Ochtends wakker worden met het geruis van de zee op de achtergrond en ’s avonds naar bed gaan met de ondergaande zon. Wat een feestje. Het strandhuisje zelf was van alle gemakken voorzien. Klein maar groot genoeg voor ons twee. En met kinderen is dit ook goed te doen. We hadden een douche, een eigen toilet, een slaapbank (+ nog 3 slaapplaatsen) een keuken met koelkast en vriezer. Maar waar we het meest gebruik van hebben gemaakt is het zonnige terras met de heerlijke loungeset. Uren kan ik mij dan vermaken, kijkend naar vliegers, voetballende kinderen en de golven van de zee.

strandhuisje zeeland  strandhuisje zeeland

Op nog geen 100 meter zaten twee leuke strandtenten waar je de hele dag door terecht kon voor verse broodjes en maaltijden. Eten zoals je dat van het strand gewend bent, satee-tje, pasta, pannenkoek, hamburger, je kent het wel. Echt prima voor een zwangere met niet al te veel eetlust. Wil je meer luxe uit eten dan ligt Domburg op steenworp afstand. Hier vind je tal van resto’s.

strandhuisje zeeland strandhuisje zeeland

Ik vond het zeker een aanrader en ga misschien dit seizoen nog wel een keertje. Even de lastminutes in de gaten houden en wie weet is er nog een plekje vrij. Op deze Facebook pagina vind je alle strandhuisjes van Nederland bij elkaar en komen er ook regelmatig last minutes voorbij.

strandhuisje zeeland  strandhuisje zeeland

En dan zie je weer hoeveel mooie plekjes Nederland te bieden heeft. Ik ben echt fan van Zeeland. Het is een beetje terug in de tijd voor mijn gevoel. Langs de landweggetjes vind je overal boerderijen, fruittuinen en kaasmakers waar je ter plekke je goodies kunt kopen. In de grotere steden zoals Middelburg vind je een uitgebreid winkelaanbod van grote ketens tot leuke kleine zelfstandige winkeltjes. En overal is wat te eten. Er zijn tal van resto’s. Het toeristenseizoen is nu begonnen, houd er dus wel rekening mee dat het druk kan zijn. Maar gelukkig is Zeeland groot genoeg om ook rustige plekjes te vinden, mocht je daar behoefte aan hebben.

https://www.facebook.com/strandhuisjes/strandhuisje zeeland strandhuisje zeeland

Oh en ben je benieuwd wat deze zwangere zonder eetlust allemaal gegeten heeft? Het is waarempel meer dan alleen een broodje kaas 🙂

Ik kom zeker nog eens terug. Hebben jullie nog leuke tips voor mooie strandhuisjes?

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in