Menu

Zo vind ik hotspots op vakantie

Als ik op vakantie ga wil ik niks plannen. Ik ben erg gesteld op mijn vrijheid. Ook in het dagelijkse normale leven. Als mijn agenda te vol is word ik daar lichtelijk onrustig van. Ik wil het liefst zelf bepalen waar ik op die dag zin in heb. Op vakantie kan dat natuurlijk heel goed, want dan hoef je met niemand (behalve je reisgenoot) rekening te houden. Gelukkig is Maurits net zo’n niet planner als ik en zijn onze vakanties altijd “go with the flow”.

Maar ik wil wel goed eten als ik op vakantie ben. Dat zijn toch de hoogtepunten van de dag. Hoe vaak heb je wel niet dat je ergens rondwandelt en net niet dat leuke restaurantje vindt? Dat je dan maar ergens neerstrijkt en het dan toch een beetje tegenvalt. Zonde, want misschien zit er 3 straten verderop wel een heel leuk tentje. Vandaag laat ik je zien hoe ik mijn vakanties en stedentrips voorbereid. En dus ook bijna altijd lekker eet op vakantie.

barcelona-praktik-bakery

1. Blogs raadplegen
De beste tips staan toch vaak op blogs. En dat zeg ik niet omdat ik zelf blogger ben. Maar dat is echt zo. Er zijn hele leuke reisblogs waar ik vaak mijn tips vandaan haal. Ik kijk vaak op de blog van Anne (Your little black book). Zij heeft heel veel leuke tips online staan op allerlei plekken in de wereld. En wat zij leuk vindt, vind ik zelf ook vaak leuk. Zelf hebben wij ook een groot aantal reistips online staan. Van Berlijn tot New York en van Maleisië tot Sydney. Als je googled kom je ook vaak leuke artikelen tegen over de plaats van bestemming. Ik zoek dan op hotspots + locatie, of leuke restaurants + locatie. Blogs zijn voor mij wel de graadmeter.

2. Markeren in Google Maps
Alle leuke plekjes markeer ik als favoriet in Google Maps. En dat kunnen er gerust 50 of meer zijn. Omdat ik liever niet teveel plan markeer ik gewoon in alle delen van de stad leuke plekken. Voor New York had ik denk ik wel 100 leuke plekken “gefavorite”. Het voordeel is, als je dan ergens staat met honger, dan is er altijd wel een leuk plekje op loopafstand in de buurt. Omdat ik vaak ook niet reserveer (geen planning he) is dat ook handig. Is het ene tentje vol? dan loop je zo naar de andere. De plekken die ik echt perse wil zien markeer ik dan met een groen vlaggetje.

hotspots vinden op vakantie

3. Vraag de locals
Het liefst dompel ik mij onder in de lokale eetcultuur. De beste plekken vind je dan door de locals te vragen. Dat hoeft dan niet altijd perse heel fancy of hip te zijn, maar het eten is meestal wel goed. Vraag bij de receptie van je hotel naar tips en je krijgt de leukste plekken en ideetjes voorgeschoteld. En op sommige plekken is alles goed. Dat heb ik vooral in Italië, ik heb daar eigenlijk nog nooit slecht gegeten. Of het nu een kleine trattoria is met plastic stoelen of een fancy tent, het eten smaakt daar altijd.

4. Tripadvisor
Op TripAdvisor vind je alle resto’s van je vakantiebestemming. Plus een heleboel reviews en foto’s. Vaak kan je hier heel veel uit opmaken. Vergis je alleen niet in de lijstjes. De nummer 1 bestemming op locatie kan soms best tegenvallen (dat heb ik zelf ondervonden). Dat komt omdat iedereen andere wensen en standaarden heeft. Vertrouw er dus niet blind op. Maar je krijgt wel een globaal idee van het restaurant. Ook kan je vaak de menukaart van een resto checken, dan zie je meteen of er iets lekkers voor je bij zit. Op vakantie breng ik vaak uren door op Tripadvisor.

5. Instagram
Instagram is eigenlijk nog beter dan Tripadvisor. Beelden zeggen vaak genoeg. Als ik een leuke hotspot in gedachten heb, zoek ik hem altijd op op Instagram (via locatie). Aan de plaatjes kan ik al snel zien of het er een beetje leuk uit ziet en of de gerechten mij aanspreken. Je kunt ook breder zoeken. Zoek bijvoorbeeld op plaatjes in de buurt. Dan krijg je heel veel vakantiefoto’s, maar er staan vaak ook leuke eetplaatjes tussen. En dan kijk ik toch even waar die foto genomen is.

hotspots vinden op vakantie

Heb je zelf nog leuke tips? En bereid jij je ook altijd voor als je op vakantie gaat?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

 • Annika
  17 mei 2017 om 09:55

  Ah wat heerlijk! Zie hier ons verslag: https://uitpaulineskeuken.nl/2017/03/foodie-in-lissabon.html

 • Loes
  15 mei 2017 om 18:35

  Heel fijn deze tips. Ik maak ook graag gebruik van Tripadvisor of zoals in Lissabon Zomato zij geven ook vaak korting. Ik sla de plattegrond ook op om offline te kunnen gebruiken. Maar hoe je favorieten maakt in Google maps weet ik nog niet ik ga even zoeken hoe dat moet. Ik ga morgen weer voor 10 dagen naar Lissabon. Heel veel zin in. We proberen zoveel mogelijk nieuwe restaurantjes uit maar er blijven er ook een paar favoriet! Wij gaan bijvoorbeeld voor de 3e x naar de Minibar van José Avillez. Verder is het een tip wanneer je door een stad aan het struinen bent en je komt iets leuks tegen alvast voor de volgende avond te reserveren. ?

 • Lis Hoeijmakers
  15 mei 2017 om 17:44

  Hi Pauline, ik zit over 2 weekjes in Portugal en heb er heel veel zin in. Al helemaal na t zien van jouw reis. Welke 'hotpots' heb jij in Lissabon bezocht?

 • Hannah
  15 mei 2017 om 17:40

  Heel leuk! Alleen sites zoals mylittleblackbook en TripAdvisor werken vaak met restaurants die betalen voor een plekje op de site.. Dus dat een restaurant of eettentje hoog in de lijst staat of veel sterren krijgt betekent niet automatisch dat het dus heel goed is. Deze reviews kunnen ook gekocht zijn! Wat idd wel erg goed werkt is foto's kijken op instagram, dan zie je snel genoeg of het wat voor je is of niet.

 • Irene
  15 mei 2017 om 17:23

  Die tips pas ik ook altijd toe maar het komt er vaak op neer dat ik toch in andere restaurantjes terecht kom, omdat die er ook lekker uit zien haha, Heerlijk, ik heb zoveel zin in vakantie!

 • Laura | LvanR.nl
  15 mei 2017 om 14:58

  Goede tips! Ik vraag ook altijd even rond als anderen al zijn geweest en markeringen maken doe ik ook altijd voor ik weg ga. Tripadvisor heeft het helaas niet altijd bij het goeie eind qua recensies..

 • Maike - Kook Gewoon
  15 mei 2017 om 14:37

  Wat een goed idee google maps! Ga ik in het vervolg ook doen. Ik haal eigenlijk vrijwel alle info via blogs (veelal gevonden via Pinterest) en ik maak dan ook altijd een (verborgen) pinboard van de stad waar ik naar toe ga.

 • Pauline
  15 mei 2017 om 11:13

  Oh ja die boekjes, helemaal vergeten. Die gebruikte ik eerst ook altijd. :)

 • Odette van Teeffelen
  15 mei 2017 om 10:26

  Goede tips! Zelf was ik een paar weken geleden nog met mijn gezin in Berlijn en de laatste avond wilde ik in een gezellig straatje in de buurt van het hotel wat eten. Ik heb toen op Google maps die straat opgezocht en als je ver genoeg inzoomt krijg je de namen van de restaurants te zien en als je daar op tikt kun je ook de reviews zien van lokale bewoners. Zo hebben we heerlijke tapas zitten eten in een tentje dat we anders zeker voorbij zouden hebben gelopen!

 • Linda Peek
  15 mei 2017 om 09:21

  Hi Pauline, wat een leuk blog. Eindelijk weet ik nu hoe ik in Google Maps plekken kan favorieten. Qua tips van de locals, Wij vragen het ook vaak aan taxichauffeurs. Zo hebben wij een vakantie in Griekenland gehad, dat wij bij het ophalen na het eten vroegen waar wij de volgende dag het beste konden eten. Vaak kregen we dan een papiertje met de naam in het Grieks om aan de chauffeur te geven de volgende dag. En zo kom je op vele toffe plekken terecht. Enne ik gebruik altijd die 100% gidsjes. Heel fijn voor een bezoek aan een stad. X

 • Fadime
  15 mei 2017 om 09:07

  Ik ben echt fan van de Time tot momo (voorheen 100%) boekjes, staan hele leuke en goede tips in!

 • Margot
  15 mei 2017 om 08:44

  Wat een handige tips! Ik gebruik Tripadvisor ook vaak, vooral omdat ik dit soort dingen tegenwoordig slecht voorbereid en pas op vakantie ga kijken.

 • Martine (Duizenden1dag)
  15 mei 2017 om 08:13

  Wat grappig. Ik doe dat op precies dezelfde manier. Eerst info zoeken in blogs en reisverslagen. Dat verzamel ik in een word document en in google maps. En inderdaad locals en tripadvisor. Instagram gebruikte ik hier nog niet voor, maar dat ga ik nu ook eens doen. In juni gaan we naar Vietnam en daar heb ik ook al een heel lijstje voor gemaakt.

 • Geertrui Eeckhout
  15 mei 2017 om 07:19

  Leuke tips! De blog kende ik niet, daar ga ik zeker eens grasduinen.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.