donna hay pop up store

Zo vind ik hotspots op vakantie

Als ik op vakantie ga wil ik niks plannen. Ik ben erg gesteld op mijn vrijheid. Ook in het dagelijkse normale leven. Als mijn agenda te vol is word ik daar lichtelijk onrustig van. Ik wil het liefst zelf bepalen waar ik op die dag zin in heb. Op vakantie kan dat natuurlijk heel goed, want dan hoef je met niemand (behalve je reisgenoot) rekening te houden. Gelukkig is Maurits net zo’n niet planner als ik en zijn onze vakanties altijd “go with the flow”.

Maar ik wil wel goed eten als ik op vakantie ben. Dat zijn toch de hoogtepunten van de dag. Hoe vaak heb je wel niet dat je ergens rondwandelt en net niet dat leuke restaurantje vindt? Dat je dan maar ergens neerstrijkt en het dan toch een beetje tegenvalt. Zonde, want misschien zit er 3 straten verderop wel een heel leuk tentje. Vandaag laat ik je zien hoe ik mijn vakanties en stedentrips voorbereid. En dus ook bijna altijd lekker eet op vakantie.

barcelona-praktik-bakery

1. Blogs raadplegen
De beste tips staan toch vaak op blogs. En dat zeg ik niet omdat ik zelf blogger ben. Maar dat is echt zo. Er zijn hele leuke reisblogs waar ik vaak mijn tips vandaan haal. Ik kijk vaak op de blog van Anne (Your little black book). Zij heeft heel veel leuke tips online staan op allerlei plekken in de wereld. En wat zij leuk vindt, vind ik zelf ook vaak leuk. Zelf hebben wij ook een groot aantal reistips online staan. Van Berlijn tot New York en van Maleisië tot Sydney. Als je googled kom je ook vaak leuke artikelen tegen over de plaats van bestemming. Ik zoek dan op hotspots + locatie, of leuke restaurants + locatie. Blogs zijn voor mij wel de graadmeter.

2. Markeren in Google Maps
Alle leuke plekjes markeer ik als favoriet in Google Maps. En dat kunnen er gerust 50 of meer zijn. Omdat ik liever niet teveel plan markeer ik gewoon in alle delen van de stad leuke plekken. Voor New York had ik denk ik wel 100 leuke plekken “gefavorite”. Het voordeel is, als je dan ergens staat met honger, dan is er altijd wel een leuk plekje op loopafstand in de buurt. Omdat ik vaak ook niet reserveer (geen planning he) is dat ook handig. Is het ene tentje vol? dan loop je zo naar de andere. De plekken die ik echt perse wil zien markeer ik dan met een groen vlaggetje.

hotspots vinden op vakantie

3. Vraag de locals
Het liefst dompel ik mij onder in de lokale eetcultuur. De beste plekken vind je dan door de locals te vragen. Dat hoeft dan niet altijd perse heel fancy of hip te zijn, maar het eten is meestal wel goed. Vraag bij de receptie van je hotel naar tips en je krijgt de leukste plekken en ideetjes voorgeschoteld. En op sommige plekken is alles goed. Dat heb ik vooral in Italië, ik heb daar eigenlijk nog nooit slecht gegeten. Of het nu een kleine trattoria is met plastic stoelen of een fancy tent, het eten smaakt daar altijd.

4. Tripadvisor
Op TripAdvisor vind je alle resto’s van je vakantiebestemming. Plus een heleboel reviews en foto’s. Vaak kan je hier heel veel uit opmaken. Vergis je alleen niet in de lijstjes. De nummer 1 bestemming op locatie kan soms best tegenvallen (dat heb ik zelf ondervonden). Dat komt omdat iedereen andere wensen en standaarden heeft. Vertrouw er dus niet blind op. Maar je krijgt wel een globaal idee van het restaurant. Ook kan je vaak de menukaart van een resto checken, dan zie je meteen of er iets lekkers voor je bij zit. Op vakantie breng ik vaak uren door op Tripadvisor.

5. Instagram
Instagram is eigenlijk nog beter dan Tripadvisor. Beelden zeggen vaak genoeg. Als ik een leuke hotspot in gedachten heb, zoek ik hem altijd op op Instagram (via locatie). Aan de plaatjes kan ik al snel zien of het er een beetje leuk uit ziet en of de gerechten mij aanspreken. Je kunt ook breder zoeken. Zoek bijvoorbeeld op plaatjes in de buurt. Dan krijg je heel veel vakantiefoto’s, maar er staan vaak ook leuke eetplaatjes tussen. En dan kijk ik toch even waar die foto genomen is.

Heb je zelf nog leuke tips? En bereid jij je ook altijd voor als je op vakantie gaat?

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in