Ovenfriet test

Uit Pauline’s Keuken test: Ovenfriet

Pauline en ik hebben beiden geen frituurpan (uit zelfbescherming). We eten daarom graag ovenfriet. Maar welk merk of welke soort is nu de beste ovenfriet? We hebben het getest. Voor jullie natuurlijk, maar stiekem ook voor onszelf. Want friet maken in de oven is toch anders dan in de frituur. Je wilt wel dat het net zo knapperig is, maar dat is soms lastig in de oven. We hebben 5 verschillende soorten ovenfriet getest. We hebben zowel huismerken als A-merken in de test meegenomen. Waarschijnlijk hebben we niet alle soorten en merken die er zijn meegenomen in de test, maar deze 5 soorten vonden we in de supermarkten bij ons in de buurt. We hebben de frietjes getest op de smaak, knapperigheid, bereidingswijze en prijs. We hebben ze in een heteluchtoven bereid. Heb je een Airfryer? Dan kun je deze frietjes ook in de Airfryer klaar maken.

Ovenfriet test

Van boven naar onder: AH, Lamb Weston, DEKA, Aviko, Beyerlander. 

Lamb Weston Salt ’n Pepper fries 

Prijs € 1,98,-

Hoeveelheid 600 gram

Bereidingswijze 25 minuten in de oven op 200 graden Celsius, na 10 minuten draaien

Krokant 8

Smaak 9

De frietjes van Lamb Weston zijn breed, vrij dun en geribbeld. Ze zijn al op smaak gebracht met peper en zout. Dit geeft ze meteen al een lekkere smaak. De frieten worden goed krokant in de oven. Ja, deze frieten zijn wat mij betreft geslaagd voor de test. Wel hebben ze een voorsprongetje door de toevoeging van peper en zout. Dit maakt ze al extra lekker. De prijs is wel aan de hoge kant in vergelijking met de andere frietjes.

Ovenfrites van huismerk Deka

Prijs € 0,95,-

Hoeveelheid 750 gram

Bereidingswijze 15-18 minuten in de oven op 220 graden Celsius, halverwege draaien

Krokant 9

Smaak 8

De ovenfrites van Deka zijn dun, zoals gewone frietjes. De frieten worden super krokant in de oven. Wat mij betreft de beste uit de test. De smaak doet wel iets onder ten opzichte van de andere merken, maar ik vind ze alsnog lekker. Ik ben ook meer fan van normale frietjes in plaats van dikke frieten. Dus het is ook maar net waar je voorkeur ligt. De prijs/kwaliteitverhouding is super. De frietjes van Deka zijn lekker voordelig.

Aviko Opa’s ovenfriet

Prijs € 1,76,-

Hoeveelheid 750 gr

Bereidingswijze 15-20 minuten in de oven op 220 graden Celsius, halverwege  draaien

Krokant 6,5

Smaak 8

Aviko heeft meerdere soorten ovenfriet, maar ik heb gekozen voor de Opa’s ovenfriet. Lekkere dikke frieten met schil. Doordat ze wat dikker zijn worden de frieten minder krokant en knapperig. De smaak is daarentegen wel goed, die scoort een dikke 8! Je proeft echt de aardappel en dat vind ik fijn. Ook de prijs/kwaliteit verhouding is in orde.

AH ovenfriet

Prijs € 1,06,-

Hoeveelheid 750 gram

Bereidingswijze 15-20 minuten in de oven op 220 graden Celsius, halverwege draaien

Krokant 6

Smaak 6

De frietjes van het AH huismerk zijn net als die van de Deka dun. Helaas worden de frieten niet echt krokant. En ook de smaak vind ik persoonlijk wat minder. Er zit niet heel veel smaak aan naar mijn mening. Daarnaast blijven ze vrij bleek. Dit hoeft natuurlijk geen invloed te hebben op de smaak, maar het ziet er wel een beetje gek uit. De prijs is goed, maar de kwaliteit minder. Helaas, misschien dat ze in de Airfryer wel krokant worden.

Beyerlander dikke ovenfrites

Prijs € 2,39,-

Hoeveelheid 600 gram

Bereidingswijze 10-12 minuten in de oven op 225 graden Celsius

Krokant 7,5

Smaak 9

De Beyerlander frietjes zijn lekker dik. De smaak is ontzettend goed. Ze smaken lekker naar aardappel en dat is wat we willen. Helaas worden ze wel iets minder knapperig, maar dit komt omdat ze wat dikker zijn. De frieten blijven van binnen zacht. De bereidingstijd is lekker snel en je hoeft de frieten niet om te keren, handig! Ze zijn wel het duurst, maar dat zie je ook terug in de kwaliteit. Een aanrader dus!

Ovenfriet test

De frieten van Beyerlander en Deka zijn wat mij betreft de winnaars van deze test. Hou je van dikke frieten? Kies dan voor de Beyerlander frieten. En als je meer fan bent van normale frietjes, kun je het beste voor die van de Deka gaan.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Annika"

Geschreven door:

Annika

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in