Menu

Mijn foodieminds op één dag

Ik zeg altijd voor de gein; “Ik denk in eten!” Laatst besefte ik mij ineens dat niks daarvan gelogen is. Ik neem jullie graag mee op een dag in mijn hoofd. Ik heb gedurende de dag dit blog bijgehouden en al mijn foodieminds netjes genoteerd. Herkenbaar?

pauline

8.00 Wakker. Yes ik mag weer ontbijten met yoghurt met muesli en een banaan. Voor de afwisseling voeg ik nog wat blauwe bessen toe. Al ruim 5 jaar is dit mijn favo ontbijtje. Zo lekker!

Ik heb straks een lunchafspraak en heb de kaart van tevoren uiteraard al grondig bestudeerd. Maar ik ben er nog steeds niet uit.

Op locatie: “Wat zal ik drinken koffie of thee? Doe maar een citroen gemberthee”.

Ik krijg er een koekje bij, “Zou ik dat nou wel doen?”, ik heb gisteren ook al zoveel gesnoept. 3 seconden later zit hij in mijn mond.

Tijd om te lunchen, “Ga ik voor de stapel pannenkoeken of toch voor iets hartigs?”. Nee ik heb toch wel zin in zoet, dus ik ga voor de pancakes. Totdat de serveerster er is en ik uiteindelijk toch een salade bestel. Heel verstandig. Ik ben trots op mijzelf.

Onderweg naar huis denk ik: “Ik heb zin in koffie met chocolade”. Thuis neem ik een klein stukje. En ook nog 2 dadels met roomkaas om de zin in zoet te stillen. Dit mislukt.

“Wat zullen we vanavond eten?” Ik heb zin in lasagne en Maurits ook, maar geen zin om te koken. Dus dat wordt bezorgen. “Of zou ik toch pizza laten bezorgen?” Nee niet doen, dat ga je vrijdag ook al eten namelijk.

Ik heb nog meer zin in zoet en besluit een beschuit met hagelslag te eten. Eenmaal in de keuken maak ik toch een verstandigere keuze en smeer ik een beschuit met pindakaas.

Zo nu is het klaar met het gesnaai. Ok behalve dat handje chili honing nootjes dan.

Water, ik moet water hebben, heb de hele middag al niet meer gedronken. Ik vergeet nooit om te eten, maar drinken daarentegen.

16.00, ik heb alweer trek. Zo’n salade vult toch niet erg. Hartige trek deze keer. Ik mag van mijzelf 2 toastjes met brie. Dit worden er 3.

Tijd voor avondeten. Zal ik toch niet wat anders bestellen? Heb ook wel zin in Indiaas of een hamburger. Ik kan natuurlijk ook gewoon zelf koken. Ik heb genoeg in huis. Nee ik ga toch bestellen, lasagne it is.

Hmm echt lekker deze lasagne. Goede keuze!

En nu heel rap mijn tanden poetsen. Ik heb genoeg gegeten vandaag.

Gaat dat bij jullie ook altijd zo?

pauline

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

 • Lara
  10 mei 2017 om 20:31

  Tijdens het ontbijt denk ik alweer wat ik bij de lunch zal gaan eten en idem dito met het avondeten. Zelfs als we uit eten zijn dan praat ik over een ander restaurant of iets wat heel lekker was ergens anders.... tot ergenis van sommige mensen hahahaha. Gelukkig is mijn zus precies hetzelfde (sisterfoodieminds) en daarom kunnen wij samen altijd zo heerlijk uiteten of op vakantie samen!

 • Irene
  2 mei 2017 om 11:10

  Haha ja herkenbaar. Ook de eeuwige strijd tussen het lekkers en de lijn. Verder heb ik ook mijn herinneringen in eten. In welke museum ik ben geweest: geen idee, maar wat ik daar heb gegeten en gedronken, yes! Zelfde geld voor vakanties hihi

 • Pauline
  2 mei 2017 om 10:25

  Hahaha gelukkig ben ik niet de enige :)

 • Pauline
  2 mei 2017 om 10:25

  haha leuk om te lezen.

 • Joyce
  1 mei 2017 om 16:08

  Haha het gaat wel ongeveer zo :') ik lig 's avonds al in bed en probeer me te bedenken wat ik de volgende dag zoal wil koken/eten. Op de dag zelf bedenk ik toch vaak iets anders dat ik wil klaarmaken. De struggle koken vs. bestellen is ook hier bekend maarrrr ik heb het 'geluk' dat mijn vriend nooit wil bestellen en dat onze smaak totaal anders is qua eten, dus het word hooguit afhalen. En als ik eten haal ergens, dan kan ik net zo goed koken want kost net zoveel tijd :p

 • Pien Hanou
  1 mei 2017 om 11:45

  Ik kook heel veel, het is inmiddels mijn beroep geworden... Dus ik ben altijd bezig met "Wat schotel ik mijn gasten voor"," Hoe presenteer ik dat'" enzenz.. Als ik dan kláár ben met mijn kokerij voor 45 pers denk ik altijd: "ZO, nú ben ik even klaar met koken en eten" .. Om vervolgens de volgende morgen in bed al te bedenken wat ik, nu ik vrij ben, eens voor leuks zal gaan maken hahahaha Ook overleggen we in ons gezin altijd uiuitgebreid wat we zullen gaan eten 's avonds en bedenken we wat of waar we in het weekend met vrienden gaan eten.....zucht...;)

 • Joyce - LemonyLifeNL
  1 mei 2017 om 11:31

  Jep heel herkenbaar! Ik bekijk sowieso ook altijd de kaart van te voren en ben altijd bezig met de volgende maaltijd haha.

 • Danella
  1 mei 2017 om 11:15

  Haha, dit is wel herkenbaar ja. Ik bestudeer altijd de kaart van tevoren al, als ik weet waar ik naartoe ga en ben nu alweer bezig met wat ik komend weekend wil gaan eten. Heerlijk!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.