Reishonger

Review Reishonger

Reishonger, zo heet het nieuwste boek van foodiefriend Sabine. Ook wel bekend als OhMyFoodness. Sabine heeft denk ik geen introductie meer nodig. Zo heeft ze al een aantal jaren een succesvolle foodblog en schreef ze eerder het boek Guilty Pleasures, vol met heerlijke recepten om je vingers bij af te likken. En nu ligt Reishonger op de planken. De titel van het boek verklapt het misschien al. Het nieuwe boek van Sabine is een combinatie van de lekkerste recepten uit allerlei werelddelen. Oftewel, een reis rond de wereld in 65 recepten. Eten en reizen gaan voor Sabine hand in hand. En dat begrijpen wij als geen ander. Als foodie ben je ook op reis of vakantie veelal gefocust op lekker eten en ben je vooral bezig met het ontdekken van leuke hotspots, lekkere lokale specialiteiten en bijzondere smaken. De combinatie van reizen en eten in 1 boek snappen wij dan ook helemaal. En hoe toepasselijk is de titel Reishonger? Wij  vertellen jullie er alles over!

Reishonger

Het boek is onderverdeeld in 12 hoofdstukken. Elk hoofdstuk beslaat een ander land. De volgende landen komen allemaal aan bod: Indonesië, Japan, Thailand, Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Scandinavië, Spanje, United Kingdom, USA, Curacao en tot slot Gambia. Elk land bestaat uit ongeveer 5 tot 6 recepten, die typerend zijn voor dat land. Naast het delen van haar favoriete recepten vertelt Sabine bij elk hoofdstuk welke herinneringen ze aan het land heeft. Superleuk om te lezen en dit maakt het boek erg persoonlijk. Daarnaast is het ook erg herkenbaar voor de landen waar ik zelf ook ben geweest. En hoe leuk is het dan om weer eens een gerecht van dat specifieke land te maken?

Reishonger

In het Indonesie hoofdstuk vind je een lekker recept voor Gado gado en Sate ayam. Bij Japan kun je terecht voor Ramen, Yakitori of Zwart sesamijs. Italië staat natuurlijk bekend om zijn lekkere pasta’s. Spaghetti alla carbonara, Gnocchi bolognese maar ook een lekker recept voor Arancini vind je hier. Mijn favoriete hoofdstuk is denk ik die van de USA. Met Chocolate chip pancakes, Bagels, Oreo cookie shake en Blueberry muffins kun je je geluk niet op. Maar ook het Spanje hoofdstuk klinkt mij goed in de oren. Met Paella, Patatas bravas en Chorizokroketjes waan ik me weer even in Spanje.

Reishonger

Reishonger

Het boek is erg leuk vormgegeven. Zo bestaat de inhoudsopgave uit allerlei verschillende kofferlabels, erg verrassend en creatief! Sabine en Vivian hebben zelf de foto’s en de styling van de gerechten gedaan. Het ziet er erg mooi en lekker uit. De foodfoto’s worden afgewisseld met mooie foto’s van de reizen die Sabine heeft gemaakt. Ook vind je hier en daar leuke illustraties. Het is een kleurrijk boek waar je ook op een vrije zondagmiddag gewoon even lekker doorheen kunt bladeren. En misschien kun je dan meteen inspiratie op doen voor een leuk thema eetfeestje?

Naast de lekkere recepten vind je ook nog wat handige tips, weetjes en info in het boek. Sabine legt bijvoorbeeld uit hoe je als een local eet. Een van de tips is om deel te nemen aan een lokale foodtour, zodat je in een keer veel lokale producten en gerechten kan proeven, superleuk! Daarnaast geeft ze tips over eten op reis. Verwar een groene peper niet met een sperzieboon (ai!) en hou in Amerika rekening met de grootte van de porties. Achterin vind je nog een leuk hoofdstuk met bizarre gerechten die Sabine zelf gegeten heeft. Denk bijvoorbeeld aan kwal of gedroogd inktvis. Sabine vertelt je er in geuren en kleuren over.

Reishonger

Ik denk dat het wel duidelijk is dat wij enthousiast zijn over Reishonger. Wat een leuk boek! Het is een perfect boek voor foodies die ook graag reizen en het leuk vinden om te experimenteren met gerechten uit andere landen. Maar ook als je gewoon dol bent op eten uit andere landen. En, hebben jullie al Reishonger?

Titel
Reishonger

Auteur
Sabine Koning

Uitgeverij
Nieuw Amsterdam

Prijs en verkrijgbaarheid
€ 22, 50 bij Bol.com en de lokale boekhandel

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Annika"

Geschreven door:

Annika

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in