Menu

Video: Mijn kruiden,- en specerijen collectie

Vandaag laat ik mijn kruidenstash zien in een video. Na vele verzoekjes is het dan eindelijk zo ver. Ik heb mijn kruidenla al vaker laten zien, maar meestal even kort. Nu sta ik er uitgebreid bij stil en vertel ik je alle ins & outs over mijn kruiden,- en specerijencollectie. En die is best groot, al zeg ik het zelf. Ik laat je zien welke specerijen ik allemaal in mijn bezit heb, hoe ik ze sorteer en welke specerijen mijn favoriet zijn. Ik kan niet wachten tot het weer lente wordt. Dan kan ik mijn moestuin weer opstarten en lekker verse  kruiden uit de tuin halen. Ik vind het lastiger om binnen kruiden goed te laten groeien. Ik probeer het wel, maar buiten in de tuin gaat vaak beter. Helaas is het nu nog volop winter en moeten we het even doen met wat we hebben.

Ik gebruik eigenlijk bijna geen kruidenmixen. Die maak ik liever zelf. Zo maak ik mijn eigen curry kruidenmix, maar ook pumpkin spice en taco mix maak ik zelf. Het is supermakkelijk om zelf te maken en je kunt het helemaal naar eigen smaak samenstellen. Heb jij ook zo’n enorme collectie aan kruiden en specerijen? En wat is jouw favoriete specerij of kruid? Laat het achter in de comments, dat vind ik leuk om te lezen. Wil je nou geen video meer missen? Abonneer je dan snel op mijn YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vind ik natuurlijk heel erg leuk! Zie ik je daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Kruidenla

Kruidenmix

Kruidenmix

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

19 reacties

 • Evy Dikmans
  5 januari 2019 om 13:01

  Hoi hoi, mag ik vragen welke stift je gebruikt hebt om op de potjes te schrijven

 • Pauline
  2 mei 2018 om 09:16

  Dat is inderdaad wel waar. Ik merk wel dat de nieuwere potjes beter afsluiten, maar toch vallen ze soms nog open. Dus dat is wel een nadeeltje.

 • Ellis
  1 mei 2018 om 18:53

  Ooh wat ziet dat er heerlijk geordend uit, i love it!! Wat ik wilde vragen hoe bevallen de potjes jou? Ik hoor regelmatig dat de deksels heel snel losgaan en daardoor de kruiden los in de la liggen, heb jij deze ervaring ook? Ik overweeg ze namelijk ook te kopen voor in onze nieuwe keuken, maar zou het zo zonde vinden als de kruiden 'lekken' uit de potjes, dan koop ik liever gelijk andere potjes.

 • Pauline
  10 december 2017 om 13:57

  Dat zijn de variera houders :)

 • Angelica
  7 december 2017 om 13:56

  Hoi Pauline, Mag ik vragen hoe de houders heten waar de kruidenpotjes ingelegd kunnen worden? Ik heb mij suf gezocht op de site van Ikea maar ik kan het helaas niet vonden.

 • Annika
  28 februari 2017 om 09:41

  Oh dat weet ik niet zeker. Misschien staat het op de site van Ikea?

 • Annika
  28 februari 2017 om 09:38

  Haha wat goed!

 • Annika
  28 februari 2017 om 09:37

  Ik test de hbh datum door aan de specerijen te ruiken. Specerijen gaan nauwelijks over datum.

 • Annika
  28 februari 2017 om 09:36

  Ah, dat is ook handig idd. En yum, chipotle ;)

 • Annika
  28 februari 2017 om 09:35

  De potjes en de houders zijn van de Ikea :)

 • Anne-Mieke
  26 februari 2017 om 17:46

  Ja daar ben ik ook wel benieuwd naar. Waar komt je lade inhoud vandaan en de postjes?

 • Sigrid
  26 februari 2017 om 09:54

  Oooh heerlijk, al die kruiden! Je kunt niet genoeg benadrukken hoe belangrijk deze zijn om lekkere gerechten te maken. Mijn collectie is, op enkele na, net zo groot Pauline. Alleen, ik heb wel een goede keuken, maar geen grote lade waar ik alles zo netjes in kan doen. Ik had al eerder gehoord van het Ikea systeem, maar nog niet naar gekeken. Hebben ze ook voor kleinere lades dit systeem?

 • Elise
  25 februari 2017 om 20:27

  Hey Pauline. Wij hebben een recent een keuken gekocht voor ons nieuwe huis. Ik zag dit vorige week op je blog en heb meteen onze keukenboer een bericht gestuurd om een extra lade toe te voegen. Bedankt!

 • Rain
  25 februari 2017 om 14:10

  Hoi Pauline, Geweldig je kruidenstach ! Mijn favoriete kruiden zijn: de Italiaanse kruiden (al gemengd ?), zwarte peper en de 5-spice (ruikt zo lekker) Vraagje: hoe weet je de houdbaarheidsdatum van elk potje? Groetjes, Rain

 • kitty
  25 februari 2017 om 11:42

  nu mijn la iets dieper is heb ik 8 kantige potjes (die dus recht op staan) en omdat ze 8 kantig zijn sluiten ze perfect bij elkaar aan. Op de deksel staat geschreven wat er in zit. Mijn kruiden(potjes)la is ook een beetje mijn trots. Zonder kruiden is het leven een stuk saaier!. favo's: chipotle (thanx to you) gerookte paprika en de zelf gemaakte mixen, alhoewel de lamskruidenmix (van de turkse supermarkt) ook erg hard gaat altijd hier.

 • Marja
  25 februari 2017 om 10:48

  Ik heb ook zo'n la. Heerlijk,, maar we gaan verhuizen en ik krijg een kleinere keuken. Heb nog geen idee wat ik met al mijn kruiden moet doen..

 • Henrieke Laset
  25 februari 2017 om 09:14

  Hier staat alles op alfabet in miniweckpotjes die we hadden gekocht voor onze bruiloft. Onze keuken wordt nu verbouwd, dus we hopen net zo'n mooie la met kruiden te kunnen maken!

 • Janneke
  25 februari 2017 om 08:41

  Ziet er mooi uit! Je hebt er ook zon lekkere grote la voor. Aangezien mijn keuken een stuk kleiner is moet ik het nog even houden bij mijn houten kistje! Mijn favoriete kruiden; kaneel (op zóveel toe te passen), kerrie en peper (ik hou van pittig). Ik heb ook veel apartere kruiden, maar ben nog niet zo creatief deze zelf toe te passen.

 • Jolanda
  25 februari 2017 om 07:30

  Ziet er geweldig geordend uit... Nu is mijn vraag: welk opbergsysteem gebruik je???

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.