Video: Mijn kruiden,- en specerijen collectie

Vandaag laat ik mijn kruidenstash zien in een video. Na vele verzoekjes is het dan eindelijk zo ver. Ik heb mijn kruidenla al vaker laten zien, maar meestal even kort. Nu sta ik er uitgebreid bij stil en vertel ik je alle ins & outs over mijn kruiden,- en specerijencollectie. En die is best groot, al zeg ik het zelf. Ik laat je zien welke specerijen ik allemaal in mijn bezit heb, hoe ik ze sorteer en welke specerijen mijn favoriet zijn. Ik kan niet wachten tot het weer lente wordt. Dan kan ik mijn moestuin weer opstarten en lekker verse  kruiden uit de tuin halen. Ik vind het lastiger om binnen kruiden goed te laten groeien. Ik probeer het wel, maar buiten in de tuin gaat vaak beter. Helaas is het nu nog volop winter en moeten we het even doen met wat we hebben.

Ik gebruik eigenlijk bijna geen kruidenmixen. Die maak ik liever zelf. Zo maak ik mijn eigen curry kruidenmix, maar ook pumpkin spice en taco mix maak ik zelf. Het is supermakkelijk om zelf te maken en je kunt het helemaal naar eigen smaak samenstellen. Heb jij ook zo’n enorme collectie aan kruiden en specerijen? En wat is jouw favoriete specerij of kruid? Laat het achter in de comments, dat vind ik leuk om te lezen. Wil je nou geen video meer missen? Abonneer je dan snel op mijn YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vind ik natuurlijk heel erg leuk! Zie ik je daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Kruidenla

Kruidenmix

Kruidenmix

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Twix koekjes
Weekendbites: Tiropita's
Bewaar
14 Comments
 • Anne-Mieke

  26 februari 2017 at 17:46 Beantwoorden

  Ja daar ben ik ook wel benieuwd naar. Waar komt je lade inhoud vandaan en de postjes?

 • Sigrid

  26 februari 2017 at 09:54 Beantwoorden

  Oooh heerlijk, al die kruiden! Je kunt niet genoeg benadrukken hoe belangrijk deze zijn om lekkere gerechten te maken. Mijn collectie is, op enkele na, net zo groot Pauline. Alleen, ik heb wel een goede keuken, maar geen grote lade waar ik alles zo netjes in kan doen. Ik had al eerder gehoord van het Ikea systeem, maar nog niet naar gekeken. Hebben ze ook voor kleinere lades dit systeem?

  • Annika

   28 februari 2017 at 09:41 Beantwoorden

   Oh dat weet ik niet zeker. Misschien staat het op de site van Ikea?

 • Elise

  25 februari 2017 at 20:27 Beantwoorden

  Hey Pauline.
  Wij hebben een recent een keuken gekocht voor ons nieuwe huis. Ik zag dit vorige week op je blog en heb meteen onze keukenboer een bericht gestuurd om een extra lade toe te voegen. Bedankt!

 • Rain

  25 februari 2017 at 14:10 Beantwoorden

  Hoi Pauline,

  Geweldig je kruidenstach !

  Mijn favoriete kruiden zijn: de Italiaanse kruiden (al gemengd 😬), zwarte peper en de 5-spice (ruikt zo lekker)

  Vraagje: hoe weet je de houdbaarheidsdatum van elk potje?

  Groetjes,
  Rain

  • Annika

   28 februari 2017 at 09:37 Beantwoorden

   Ik test de hbh datum door aan de specerijen te ruiken. Specerijen gaan nauwelijks over datum.

 • kitty

  25 februari 2017 at 11:42 Beantwoorden

  nu mijn la iets dieper is heb ik 8 kantige potjes (die dus recht op staan) en omdat ze 8 kantig zijn sluiten ze perfect bij elkaar aan. Op de deksel staat geschreven wat er in zit. Mijn kruiden(potjes)la is ook een beetje mijn trots. Zonder kruiden is het leven een stuk saaier!. favo’s: chipotle (thanx to you) gerookte paprika en de zelf gemaakte mixen, alhoewel de lamskruidenmix (van de turkse supermarkt) ook erg hard gaat altijd hier.

  • Annika

   28 februari 2017 at 09:36 Beantwoorden

   Ah, dat is ook handig idd. En yum, chipotle 😉

 • Marja

  25 februari 2017 at 10:48 Beantwoorden

  Ik heb ook zo’n la. Heerlijk,, maar we gaan verhuizen en ik krijg een kleinere keuken. Heb nog geen idee wat ik met al mijn kruiden moet doen..

 • Henrieke Laset

  25 februari 2017 at 09:14 Beantwoorden

  Hier staat alles op alfabet in miniweckpotjes die we hadden gekocht voor onze bruiloft. Onze keuken wordt nu verbouwd, dus we hopen net zo’n mooie la met kruiden te kunnen maken!

 • Janneke

  25 februari 2017 at 08:41 Beantwoorden

  Ziet er mooi uit! Je hebt er ook zon lekkere grote la voor. Aangezien mijn keuken een stuk kleiner is moet ik het nog even houden bij mijn houten kistje!
  Mijn favoriete kruiden; kaneel (op zóveel toe te passen), kerrie en peper (ik hou van pittig).
  Ik heb ook veel apartere kruiden, maar ben nog niet zo creatief deze zelf toe te passen.

 • Jolanda

  25 februari 2017 at 07:30 Beantwoorden

  Ziet er geweldig geordend uit… Nu is mijn vraag: welk opbergsysteem gebruik je???

  • Annika

   28 februari 2017 at 09:35 Beantwoorden

   De potjes en de houders zijn van de Ikea 🙂

Plaats een reactie