creme brûlée

Diary Februari #1

Zo januari is eindelijk weer voorbij. Weer een stapje dichter bij de lente. Ik kan niet wachten totdat de terrasjes weer open gaan en ik met mijn camera leuke foodmarktjes kan bezoeken. Wat het extra moeilijk maakt is, dat ik de hele tijd moet terugdenken aan vorig jaar. Toen zat ik de hele maand in Australië. Ik heb zo verschrikkelijk heimwee naar dit land. Als alles goed gaat wil ik halverwege dit jaar nog een keer een langere periode op reis. (Annika bij deze, hopelijk vind je het goed 🙂 )

De afgelopen weken was het vooral sociaal gezellig. Ik deed veel leuke dingen en at lekker. Kijk je mee?
paulineHet is zo fijn om dichtbij het strand te wonen. En op zo’n zonnige dag ga ik er dan ook graag naartoe.

zeesterrenWat een schatten biedt de zee toch? Er lagen heel veel zeesterren op het strand.

quenelles de brochetMet een vriendinnetje ging ik lunchen bij Ron Gastrobar Paris, in hartje Amsterdam. Wat een fijne plek is dit. Als je van de Franse keuken houdt moet je hier zeker naartoe. De inrichting is helemaal Parijs. Zwarte bistrostoeltjes, gezellige verlichting en natuurlijk de klassiekers op de kaart. Ik ging voor quenelles de brochet, dit is witvisfilet in kreeftensaus. En dat was heerlijk.

creme brûlée

En als toetje kon ik de crème brûlée natuurlijk niet laten staan. Ik houd ervan. Simpel maar lekker. En deze was echt te gek, want er zat mega veel vanille in. Aanrader dus.

raw repenIk kreeg ook weer foodpost. Deze paleo bars van The primal pantry zijn 100% natuurlijk. Er zitten voornamelijk dadels en noten in. Ze zijn lekker smeuiig en de stukjes noot erin geven een fijne bite. Je kunt ze kopen bij Marqt en ook bij de appie.

to amuse haarlem

Datenight met Maurits. We gingen eten bij To amuse en gingen voor een viergangen menu. Als voorgerecht had ik vitello tonnato op Oosterse wijze. Lekker.

to amuse haarlem

En het toetje was een appeltaartje met karamelijs. Yum. We hadden een heel leuk plekje en konden zo in de keuken kijken. Ik vind dat zelf altijd heel leuk.

pauline

Januari was echt een rustig maandje, zowel privé als werktechnisch gezien. Maar dat is ook wel eens fijn.

kanarieclub

Met vriendinnetjes uit Groningen ging ik lunchen bij de Kanarieclub. Dit zit in de Foodhallen. Superleuke plek. Ik had zin in croissants en ze waren heerlijk.

pauline en annika

Afgelopen vrijdag stonden Annika en ik op de Gezondheidsbeurs in Utrecht. Dat was echt te gek. Zoveel leuke mensen en positieve reacties. Er zijn 1000 stukjes carrotcake uitgedeeld en we hebben een heleboel mensen blij kunnen maken met onze boeken. Iedereen die is geweest, superbedankt voor het langskomen.
gezondheidsbeurs

En van dit soort foto’s word ik heel blij. Leuk dat jullie er waren!

De komende weken gaan we weer aan de slag met ons YouTube kanaal en met leuke recepten voor op de blog natuurlijk. Ik heb alweer een heleboel leuke ideetjes verzameld. En ik kan niet wachten om het met jullie te delen.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

 

Knolselderijsoep met truffel
Kersentaart voor Valentijn
Bewaar
10 Comments
 • Branca

  7 februari 2017 at 10:39 Beantwoorden

  Ik vond het echt superleuk om je te zien op de beurs. Ik was alleen een beetje nerveus en was alles kwijt wat ik wilde zeggen/vragen toen ik je zag haha. Nogmaals bedankt voor de handtekening in het boek en de carrotcake was heerlijk =) Groetjes Branca

 • Jaimyskitchen

  6 februari 2017 at 20:26 Beantwoorden

  Hmmm die bars zijn lekker!

 • Aukje

  6 februari 2017 at 11:37 Beantwoorden

  Hoi Pauline,

  Ik was ook pas bij Ron Gastrobar Parijs en nam ook de quenelles de brochet. Lekker, op zich, maar ik vond/vind wel echt dat Ron het zich er makkelijk vanaf maakt. Enorme quenelles (witvis is niet echt duur, zeker niet gebruikt voor zoiets), een minuscuul beetje saus/kreeftensoep en 3 Hollandse garnalen. En dat voor iets van 17 euro, toch? Deel je die mening met mij, of had ik gewoon pech?

  Ik ga heel vaak uit eten en vind het niet erg om veel geld te betalen, maar er is ook een te veel. Dat vond ik bij Ron Parijs een beetje. Ron Oriental overigens, die vond ik top!

  Leuk dagboek weer. Wens je een happy day!
  Gr. Aukje

  • Pauline

   9 februari 2017 at 18:01 Beantwoorden

   Ik denk dat we qua formaat hetzelfde gerechtje hebben gegeten. Echter vond ik de prijs/kwaliteit wel goed in verhouding. Maar ik snap wel wat je bedoelt.

 • Margot

  6 februari 2017 at 09:57 Beantwoorden

  Wat leuk zo die die zeesterren!

 • karlien

  6 februari 2017 at 09:48 Beantwoorden

  Wat een leuke week. Heerlijk dat je zo dichtbij het strand woont.

 • Rena

  6 februari 2017 at 09:12 Beantwoorden

  Now I want to have right now a Creme Brulee 🙂
  xx from Bavaria/Germany, Rena

 • Britt

  6 februari 2017 at 07:19 Beantwoorden

  Leuke week! De desserts die er in dit artikel voorbijkomen zien er trouwens echt verrukkelijk uit, yum!

 • Jonna@burgertrutjesNL

  6 februari 2017 at 06:48 Beantwoorden

  Wat leuk dat jullie op de gezondheidsbeurs stonden! Toch maar eens gaan dus volgend jaar 🙂

  • Pauline

   6 februari 2017 at 10:48 Beantwoorden

   Was erg geslaagd en ik vond het zelf ook een leuke beurs 🙂

Plaats een reactie