Plantaardige melk test

Getest: Welke plantaardige melk is het beste voor cappuccino

Wij hebben getest welke plantaardige melk het beste is voor een cappuccino. Oftewel, welke plantaardige melk schuimt het beste? Een goede cappuccino bestaat voor mij uit een lekkere espresso met een dikke laag melkschuim erop. Omdat niet iedereen melkproducten kan,- of wil gebruiken, leek het ons leuk om een test te doen met plantaardige melksoorten. We hebben vijf verschillende soorten geprobeerd van verschillende merken. Van havermelk tot aan soja en van rijstmelk tot aan amandelmelk. Tijdens de test bleek al snel dat er behoorlijke verschillen zitten in de diverse soorten plantaardige melk. Zowel in de mate van schuim als de smaak. We hebben de plantaardige melk opgeschuimd met een elektrische melkopschuimer. De vraag is nu natuurlijk, welke plantaardige melk is het beste voor een cappuccino? Scroll naar beneden om de testresultaten te zien!

Plantaardige melk test

Coconut Dream

Plantaardige melk test

De Coconut Dream schuimt helaas niet. De smaak is echter wel goed. Het smaakt net zo als een gewone koffie met melk. Maar de smaak is wel iets zoetig en je proeft heel licht de kokos. Yum! Lekker, maar ik mis toch wel de schuimlaag.

Alpro Soya

Plantaardige melk test

De Alpro Soya schuimt supergoed! Precies wat we willen bij een cappuccino. De smaak is romig en iets zoetig. Het heeft de typische soja smaak, waar je van moet houden. Na een paar slokjes wen je al snel aan deze smaak.

Rice Dream

Plantaardige melk test

De rijstmelk schuimt helaas niet. De smaak is ook een beetje zoetig en ietwat overheersend. Ik vind de rijstmelk hierdoor iets minder geschikt voor door de koffie.

Alpro Almond

Plantaardige melk test

De Alpro Almond schuimt een beetje. Het smaakt net als een koffie met wat melk. De smaak is een beetje nootachtig en romig tegelijk. In tegenstelling tot de andere soorten, smaakt deze variant niet zoetig. Lekker, maar ik wil toch wel iets meer schuim op mijn cappuccino.

Oatly havermelk

Plantaardige melk test

De havermelk schuimt het beste van allemaal. De smaak is iets zoetig en romig, maar niet overheersend. Samen met de Soja melk is dit de beste optie voor het maken van een goede cappuccino. We hebben wel gemerkt dat niet iedere havermelk goed schuimt, maar die van Oatly wel.

P.s. Wist je dat Oreo koekjes ook Vegan zijn? 😉

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (21 stemmen)
Annika"

Geschreven door:

Annika

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in