Editorial: Confessions of a shopaholic

Ik houd van shoppen. Het liefst kom ik met tassen vol thuis. Van allemaal verschillende winkels. Allemaal nieuw ontdekte spullen. Het één nog lekkerder dan het ander….

Shoppen? Ja graag, naar welke supermarkt gaan we? Is het raar dat ik naar de supermarkt gaan als een uitje zie? Hoe specialer de supermarkt, des te leuker is mijn dagje uit. Buitenlandse supermarkten, je zou mij er een nacht in kunnen opsluiten, kleine volgepropte Toko’s idem dito. Boerderijwinkels zoals de Olmenhorst en de Lindenhoff vind ik helemaal fantastisch. En van plekken zoals Landmarkt, mooie speciaalzaken of leuke markten (zoals de Pure markt en de Haarlemse weekmarkt) word ik intens gelukkig. Maar ook in een goeie AH XL ben ik ik mijn nopjes. Kijk, dan vind ik shoppen leuk.

Vroeger, als student, was ik ieder vrij uurtje in de stad (Groningen) te vinden. Ik ging kledingwinkel in en kledingwinkel uit. Ik had altijd diverse bijbaantjes dus genoeg money om nieuwe kleding te scoren. Daaraan ging alles op. Nu bestel ik eens in de zoveel tijd wat online. Kleding passen in een winkel doe ik nooit, hooguit schoenen of accessoires, maar het jasje blijft meestal gewoon aan.

Maar in de supermarkt of speciaalzaak ga ik los. Onlangs was ik in de Markthal in Rotterdam. Ik verheugde me er al minstens een week op. Lamsbout wilde ik kopen, veel specerijen, vers brood en bijzondere groentes bij Rungis. Intens teleurgesteld was ik, toen de slager geen lamsbout had (doe dan maar 2 hamburgers). En ook mijn favoriete zaakjes Rungis was er niet meer. Dus met een veel kleinere tas dan ik had gehoopt keerde ik huiswaarts. Om daarna mijn shopsessie maar online voort te zetten bij de Lindenhoff.

Dat culi shoppen is ook een stuk beter voor de portemonnaie. Voor een mooi stuk vlees, leg ik gerust een paar tientjes neer. Maar verse groente, fruit, brood en zuivel heb je al voor een appel en ei. Goed eten hoeft niet duur te zijn. Als je groente in het seizoen koopt is het juist voordelig geprijsd. En extra lekker, maar dat wisten jullie natuurlijk al.

Stiekem hoop ik dat Haarlem nog eens met een mercado op de proppen komt. Zoals je ze in Spanje en Italië altijd ziet. Of zoiets als Borough Market in London of de New Yorkse Chelsea Market. Daar zou ik heel blij van worden. Een overdekte hal (hallo de V&D staat nog steeds leeg) vol met kramen met groente, fruit, verse vis op ijs en lekkere kaasjes. Daaromheen kleine zaakjes waar je een hapje kunt scoren voor tijdens het shoppen. Ja dat zou mijn ultieme wens zijn. Nu eerst Nederland nog zover krijgen. Ik hoop hier mijn steentje aan bij te kunnen dragen door te laten zien hoe leuk koken en culi shoppen is.  Want als iedereen dit leuk vindt, dan moet het er toch echt een keer van komen.

Ah toe Haarlem please?

Liefs Pauline

pauline

 

 

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in