fbpx
Menu

Alles voor een Mexican Dinner Party

Vandaag vertel ik je wat je nodig hebt voor een Mexican Dinner Party. Want wie houdt er niet van thema (eet)feestjes? Wij wel in ieder geval. Vooral als je een grote(re) groep eters krijgt, is het leuk om een bepaald thema aan het diner te hangen. Dit is niet alleen leuk, maar ook makkelijker te organiseren. Je hebt een soort houvast, zodat je zo 1,2,3 een heel menu bedenkt. Ik heb al eens tips voor een Italiaans menu met jullie gedeeld, en nu is het tijd voor de Mexican Dinner Party tips. Ik vind het zelf heel leuk om van alles wat te maken en dit op tafel te zetten. Als een soort buffet, zodat iedereen gewoon kan opscheppen waar hij/zij zin in heeft. Ik heb de recept inspiratie nu opgedeeld in voor,hoofd en na. Maar je kunt ook gewoon alles bij elkaar op tafel zetten natuurlijk. Klik op de titels boven de foto’s voor het hele recept.

Voorgerechten
Als ik aan Mexicaanse voorgerechten denk, denk ik aan tortillachips, guacamole en lekkere salsa. Dit doet het altijd goed als hapje vooraf. Ook quesadilla’s doen het altijd goed als voorgerecht. Hier kun je ook eindeloos mee variëren. Het is ook niet meteen te zwaar of te veel, want er moet natuurlijk ruimte overgelaten worden voor de andere Mexicaanse gerechten.

Mexicaanse bonensoep

mexicaanse bonensoep

Salsa saus & Guacamole

zelf guacamole maken

Tortilla chips

tortilla chips

Mexicaanse quinoa salade

mexicaanse quinoa salade

Quesadilla’s met courgette en ricotta (of deze met chorizo of gegrilde groenten)

Quesadilla's

Hoofdgerechten
Dan komen we uit bij de hoofdgerechten. De Mexicaanse keuken biedt zoveel lekkere opties, dat het nog lastig is om er een aantal uit te kiezen. Daarom is het des te leuker om verschillende dingen op tafel te zetten. Van fajita’s tot aan enchilada’s en van een nachoschotel tot aan een quinoa ovenschotel. Je zou ook een ‘build your own fajita’ buffet kunnen maken. Dan zet je alle losse ingrediënten op tafel, lekkere wraps erbij en dan kan iedereen aan de slag met zijn eigen fajita.

Kip fajita’s uit de oven

kip fajita's uit de oven

Mexicaanse nachoschotel

Nacho's

Mexicaanse lasagne

mexicaanse taco lasagne

Enchilada’s met kip

enchilada's met gehakt

Mexicaanse bloemkool uit de oven

bloemkool-uit-de-oven-3

Mexicaanse quinoa ovenschotel

mexicaanse quinoa ovenschotel

Nagerechten
De nagerechten uit Mexico bevatten vaak vers fruit, zoals mango of ananas. Ook chocola zie je veel terug in de Mexicaanse desserts. Nu hebben we niet echt Mexicaanse desserts online staan, maar zeker wel desserts met die kenmerken.

Ananas kokos ijs

Ananas Kokos ijs

Yoghurtpudding met mango en granaatappel

yoghurtpudding

Warm chocoladetaartje met kokos

Chocolate Cake

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

11 reacties

  • Pauline
    31 juli 2018 om 12:52

    Dingen na elkaar serveren en dan begin je met hetgeen dat het langst in de oven moet. Of alles voorbereiden, zodat je het alleen nog op hoeft te warmen.

  • Akkelien
    30 juli 2018 om 18:18

    Ik ga een Mxican dinner party geven. Je recepten zien er heerlijk uit, maar komen bijna allemaal uit de oven. Hoe doe ik dat met zoveel mensen en 1 oven, heb je een idee hoe ik dat kan organiseren....

  • Vanessa Ambrosius
    15 juni 2017 om 21:29

    Dank je wel!

  • Pauline
    15 juni 2017 om 12:25

    Dit is het recept Ingrediënten voor 1 schaaltje 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 teentje knoflook 1 jalapeno peper of rood pepertje 1 ui 1/2 tl komijn Sap van 1 limoen 1 tl papikapoeder Zout Zo maak je het Eigenlijk is het gewoon een kwestie van blenderen. Verwijder de zaadjes uit de peper. Doe alle ingredienten in je keukenmachine en draai er een gladde saus van. Hou je van wat meer textuur, dan kan je er voor kiezen om het te roeren in plaats van te mixen. Het uitje snipper je dan fijn en roer je door de tomatenblokjes. De knoflook en het pepertje hak je fijn en met een lepel roer je alles door elkaar. Serveer met lekkere tortilla chips en guacamole.

  • Vanessa Ambrosius
    14 juni 2017 om 13:02

    Mmm, ziet er heerlijk uit allemaal! Ik zou graag de salsa saus maken, maar merk dat de link niet meer werkt. Ik heb al eens gemaakt en vond hem heerlijk! Zou je de link kunnen herstellen?

  • Joke Staal
    28 oktober 2016 om 16:57

    Ik maak een foutje het chocoladepuddinkje moet natuurlijk het chocoladetaartje ;)

    Groetjes en allemaal een eet smakelijk.
    Joke

  • Joke Staal
    28 oktober 2016 om 16:53

    Ziet er weer allemaal heerlijk uit!
    Ik ga voor het chocoladepuddinkje :)
    Groetjes,
    Joke

  • Annika
    28 oktober 2016 om 10:23

    Haha, nee inderdaad. Heerlijk allemaal he?

  • Lottes Anekdotes
    27 oktober 2016 om 21:09

    Oké, hier mag je dus niet naar kijken als je honger hebt én grote fan bent van de Mexicaanse keuken, hahaha. Het ziet er allemaal zo héérlijk uit!

  • Demi | StudioKOOK
    27 oktober 2016 om 13:53

    Leuk artikel! Dol op de Mexicaanse keuken.

  • [email protected]
    27 oktober 2016 om 10:53

    Yeah die ananas!!! BEn dol op Mexicaans eten, i love it. Vooral de nachos en quesedillas

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.