mexicaanse tostada's

Alles voor een Mexican Dinner Party

Vandaag vertel ik je wat je nodig hebt voor een Mexican Dinner Party. Want wie houdt er niet van thema (eet)feestjes? Wij wel in ieder geval. Vooral als je een grote(re) groep eters krijgt, is het leuk om een bepaald thema aan het diner te hangen. Dit is niet alleen leuk, maar ook makkelijker te organiseren. Je hebt een soort houvast, zodat je zo 1,2,3 een heel menu bedenkt. Ik heb al eens tips voor een Italiaans menu met jullie gedeeld, en nu is het tijd voor de Mexican Dinner Party tips. Ik vind het zelf heel leuk om van alles wat te maken en dit op tafel te zetten. Als een soort buffet, zodat iedereen gewoon kan opscheppen waar hij/zij zin in heeft. Ik heb de recept inspiratie nu opgedeeld in voor,hoofd en na. Maar je kunt ook gewoon alles bij elkaar op tafel zetten natuurlijk. Klik op de titels boven de foto’s voor het hele recept.

Voorgerechten
Als ik aan Mexicaanse voorgerechten denk, denk ik aan tortillachips, guacamole en lekkere salsa. Dit doet het altijd goed als hapje vooraf. Ook quesadilla’s doen het altijd goed als voorgerecht. Hier kun je ook eindeloos mee variëren. Het is ook niet meteen te zwaar of te veel, want er moet natuurlijk ruimte overgelaten worden voor de andere Mexicaanse gerechten.

Mexicaanse bonensoep

mexicaanse bonensoep

Salsa saus & Guacamole

zelf guacamole maken

Tortilla chips

tortilla chips

Mexicaanse quinoa salade

mexicaanse quinoa salade

Quesadilla’s met courgette en ricotta (of deze met chorizo of gegrilde groenten)

Quesadilla's

Hoofdgerechten
Dan komen we uit bij de hoofdgerechten. De Mexicaanse keuken biedt zoveel lekkere opties, dat het nog lastig is om er een aantal uit te kiezen. Daarom is het des te leuker om verschillende dingen op tafel te zetten. Van fajita’s tot aan enchilada’s en van een nachoschotel tot aan een quinoa ovenschotel. Je zou ook een ‘build your own fajita’ buffet kunnen maken. Dan zet je alle losse ingrediënten op tafel, lekkere wraps erbij en dan kan iedereen aan de slag met zijn eigen fajita.

Kip fajita’s uit de oven

Fajita's uit de oven

Mexicaanse nachoschotel

Nacho's

Mexicaanse lasagne

mexicaanse taco lasagne

Enchilada’s met kip

enchilada's met gehakt

Mexicaanse bloemkool uit de oven

bloemkool-uit-de-oven-3

Mexicaanse quinoa ovenschotel

mexicaanse quinoa ovenschotel

Nagerechten
De nagerechten uit Mexico bevatten vaak vers fruit, zoals mango of ananas. Ook chocola zie je veel terug in de Mexicaanse desserts. Nu hebben we niet echt Mexicaanse desserts online staan, maar zeker wel desserts met die kenmerken.

Ananas kokos ijs

Ananas Kokos ijs

Yoghurtpudding met mango en granaatappel

yoghurtpudding

 

 

Wat vind jij van dit recept?

3.2 (5 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in