Hotspot: Ron Gastrobar Indonesia
Ron Gastrobar Indonesia stond al een tijdje op het to-go lijstje van Pauline. En omdat ze net terug van vakantie was en er nodig bijgekletst moest worden, besloten we deze toffe hotspot te gaan bezoeken met onze wederhelften. Ik ben dol op Aziatisch eten. Indonesisch, Thais, Indiaas, ik lust het allemaal. Ik ben vooral fan van Aziatisch streetfood. De lekkerste saté ooit heb ik gegeten in Jalan Alor in Kuala Lumpur. Gewoon op straat bij een karretje en plastic stoelen en tafels. Maar oh, zo ontzettend lekker. De lekkerste curry’s at ik in Thailand op de nightmarket en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik was dan ook erg nieuwsgierig naar Ron Gastrobar Indonesia.
Zodra je bij Ron Gastrobar Indonesia binnen stapt, waan je je in Indonesië. De inrichting is sfeervol en gezellig. Als je naar het plafond staart is het net alsof je, je in de jungle begeeft. Je kunt plaats nemen aan één van de vele tafels of aan de gezellige bar. We werden supervriendelijk ontvangen en namen plaats aan een tafeltje voorin het restaurant.
Zoals ons foodies betaamt, doken we meteen op de menukaart. Oh en de keuzestress was enorm. Op de kaart staan allerlei streetfood gerechtjes, verschillende soorten saté van de barbecue, kleine losse gerechtjes en complete rijsttafels. Alles zag er zo lekker uit. En omdat we niet konden kiezen hebben we van alles wat besteld. Als ‘voorgerecht’ namen we een paar streetfood gerechtjes en als hoofdgerecht kozen we voor de rijsttafel.
We bestelden onder andere de Martabak, gebakken pasteitjes met gekruid lamsgehakt, de Taco met Balinese kip en de Pangsit Goreng. Dat laatste is een krokant gebakken wonton met varkensgehakt. Alles was superlekker en de porties waren precies groot genoeg als voorgerecht. En wat ik altijd fijn vind is dat je op deze manier alles met elkaar kunt delen. En dus ook alles kan proeven…
Er zijn twee rijsttafels waar je uit kan kiezen. De Chef Ron of de Chef Agus. Wij gingen voor de Chef Ron, met 12 verschillende gerechtjes. De Chef Agus heeft 15 gerechtjes. Ook dit was weer superlekker. De rijsttafel bestond onder andere uit sateetjes van geit en van kip, nasi goreng, rendang, nasi putih, gado gado en nog veel meer. Er zat voldoende variatie in de rijsttafel. Vegetarische en vleesgerechten, groente, rijst, spicy en milde gerechten. De keuze was enorm.
En toen was het tijd voor een dessert. Ondanks dat we al bomvol zaten konden we het niet laten om een dessert te bestellen. Maar we hebben wel gedeeld, want er kon echt niet meer zoveel bij. We bestelden de Kue Dadar IJo. Een Indonesische pannenkoek gevuld met kokos en palmsuiker met daarbij mango ijs. Yum!
En zoals altijd een koffie na. En toen werden we ook nog verrast met een heerlijk stukje spekkoek. Ja, daar maakte ik graag nog even wat ruimte voor vrij.
We hebben heerlijk gegeten bij Ron Gastrobar Indonesia. De rijsttafel is absoluut een aanrader, maar ook de streetfood gerechtjes zijn om te smullen. Ach, eigenlijk is alles lekker. De bediening is erg vriendelijk en de sfeer is gezellig en gemoedelijk. Absoluut hotspot-waardig. Zet dus maar snel op je ’to-go’ lijstje.
Hotspot
Ron Gastrobar Indonesia
Adres
Amstelzijde 51, Amstelveen
Openingstijden
Dagelijks van 12-15h en van 17.30-23h
WWW
Website
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in