cover feel good food

Editorial: Slapeloze nachten

Slapeloze nachten heb ik er van! Is het wel goed genoeg? Creatief genoeg? Kloppen de recepten wel?  Zo’n kookboek maken is niet goed voor mijn hart…

Laat ik voorop stellen dat het maken van een kookboek te gek is. Het begint bij het bedenken van recepten. Voor mij geen moeite, ik noteer zo 150 ideeën. Lastiger is om dingen weg te strepen. Wat komt er wel en wat komt er niet in? En dan heb je ook nog te maken met de factor seizoen. Als je een kookboek in de zomer maakt, zijn niet altijd alle wintergroentes voorhanden. Gelukkig heb ik een persoonlijke groentedealer die heel veel kan fixen.

Na de brainstorm begint het testproces. Recepten uitwerken, testen en nog eens testen. Sommige zijn gelukstreffers en die zijn in één keer goed. Andere heb ik toch wel zo’n vijftien keer opnieuw gemaakt. Dan was het nog net niet naar mijn zin. En ik wil natuurlijk alleen het beste van het beste in het boek hebben.

Dan de shootdagen. Ook appeltje eitje voor mij. Dat komt vooral omdat ik zo’n fijn team heb. Ik kook, Annika stylet en Danielle fotografeert. En zo rollen er zo 20 gerechten op een dag mijn keuken uit. Zonder moeite en vooral met heel veel plezier.

Maar dan komt het. De teksten zijn af, alle foto’s zijn klaar en de vormgever mag haar werk gaan doen. Mijn werk zit er op. Relaxen en achterover leunen zou je denken. Niets is minder waar. Hier begint de ellende. De twijfel slaat toe en hardnekkig ook. Zijn de recepten wel creatief genoeg? Weet ik zeker dat het vijftiende muffinrecept wel goed is? Had ik toch niet iets met geitenkaas moeten doen? Zal ik die ene foto nog een keer opnieuw maken?

Dat gaat met fases. Panic attacks noem ik het. Dan lig ik zo een uur (of langer) wakker. En bekijk ik al mijn werk nog eens, bestudeer ik iedere foto en check ik nog even bij AH of dat ene ingrediënt wel goed verkrijgbaar is (dat vind ik belangrijk namelijk). Om daarna met een gerust hart te gaan slapen.

Want Feel Good Food is niet goed genoeg, maar beter dan ooit. Het is creatief, het is inspirerend en vooral heel lekker. Zo dat is eruit, nu kan ik rustig gaan slapen.

X Pauline

cover-lr-feel-good-food

Feel Good Food ligt 6 oktober in de winkel. Reserveren kan hier. Of vraag er naar in je lokale boekhandel, dat is nog leuker.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in