la baleine

Diary September #1

Jongens wat een geluk he? die nazomer in Nederland. Hadden we ook wel verdiend na al die regenbuien in mei en in juni en in juli en in augustus…. Ik heb er nog even flink van genoten. Op dit moment typ ik dit blog vanuit mijn ligbed in de tuin. Relaxter kan bijna niet. Zo vervelend om eigen baas te zijn. Maar ik merk wel dat ik weer flink aan de slag moet. Zeker afgelopen week, toen Annika genoot van een heerlijke vakantie op Kefalonia.

Maar dat is niet erg, want ik hou van mijn werk. Kijk je mee naar mijn belevenissen?
YoutubeIk begon met een videodag voor mijn YouTube kanaal. Het nieuwe seizoen is weer begonnen. Vanaf nu plaats ik om de week een nieuwe video en soms een keer een extra video. Yes. Heb jij je al geabonneerd op mijn kanaal?

mosselen

De R is weer in de maand, dus we kunnen weer aan de mosselen. Lekker en zo gemaakt. Op mijn blog staan diverse recepten met mosselen.
cheesecakeMau en ik aten weer eens op het strand. Deze keer bij Zout. Mau zat in een zoete flow en bestelde deze cheesecake. Waar ik vanzelf sprekend ook weer de helft van opgegeten heb.
pauline

Golden hour. Mijn meneer was op den duur wel klaar met mijn fotoshoot, maar ik vond het licht zo mooi.
zandvoort

Heeft geen uitleg nodig..
kookboekenEr kwam ook weer heel veel post binnen. Waaronder deze stapel met leuke kookboeken. Dit najaar komt er ontzettend veel uit (waaronder mijn eigen boek natuurlijk). Een aantal exemplaren zullen we reviewen op de blog.

pauline

Ik had ook nog een leuke borrel in Amsterdam met mijn insidersclub van Boursin. Binnenkort vertel ik je er meer over.
tortelliniEn weer op naar Amsterdam naar een tortellini workshop bij Trattoria Al Ninèn. Wat een priegelwerkje, maar wauw wat lekker. Deze is gevuld met vlees (dat is de enige vulling die mag in de tortellini). Je weet het Italianen en hun eettradities. De saus was lekker romig met heel veel Parmezaan.

pauline en monique

Tortellini vouwen is serious business he Mo?

frappe

Annika genoot ondertussen van een heerlijke vakantie in Kefalonia. De frappés (ijskoffie) waren niet aan te slepen.

pauline

Ik had zelf ook nog een soort mini vakantie. Althans zo voelde het. Op uitnodiging van La Baleine zout mocht ik genieten van een perslunch op Vuurtoreneiland. Een eilandje bij Durgerdam dat alleen per boot te bereiken is. ’s Ochtends had ik nog enorme stress over mijn boek, maar toen ik eenmaal op de boot zat verdween dat als sneeuw voor de zon. Strakblauwe lucht, lekker windje en goed gezelschap.

vuurtoreneiland

En dit is Vuurtoreneiland. Er staat één huis, één restaurant en een aantal bunkers. Veel meer heb je dan ook niet nodig.

vuurtoreneiland

En van binnen ziet er zo uit. Prachtig he?
vuurtoreneiland

Als voorgerecht kregen wij mosselen in een heerlijke bouillon. Het hoofdgerecht bestond uit geroosterde groentes in zoutkorst en daarbij ham in zoutkorst. Het thema van de dag was natuurlijk zout. En dat was zo lekker allemaal. Bij de ham zat een heerlijke citroenmayo met kappertjes en ik moest me echt inhouden om niet alles op te eten.

vuurtoreneiland

Het toetje was ook al zo fijn. Gegrilde peer met karamel, hangop, hazelnoten en gezouten chocolade crumble. Met uitzicht over het water genoten wij op een bankje van dit lekkere kommetje.

la baleine

En hiervoor kwam ik natuurlijk, zout van La Baleine. Zijn jullie in voor een mini lesje zout?

Zoals de naam al doet vermoeden komt La Baleine uit Frankrijk. Ze winnen zout op verschillende plekken waaronder op 5 plaatsen in Frankrijk. Zout komt uit de zee, dat wist je waarschijnlijk wel. Het kan gewonnen worden door verdamping, mijnbouw (dat zijn ondergrondse zoutmijnen) en middels zieden (dat wil zeggen kunstmatige verwarming). De manier van oogsten heeft invloed op de smaak en textuur.

Zout van La Baleine wordt o.a. in Aigues Mortes (Zuid Frankrijk)  gewonnen. Hier worden 2 soorten zout gewonnen, Fleur de sel en zeezout. Dit gebeurt middels een waterwerk dat zorgt voor de verdamping van het zeewater. Wat overblijft zijn zoutkristallen in de vorm van bloemen. Fleur de sel. Bekend om haar unieke smaak en knisperende textuur. Deze wordt in juli en augustus met de hand geoogst. Het deel van het water dat overblijft en later in de zomer verdampt vormt zeezout. Dit wordt van de enorme zoutbedden geschept.

Zo nu hebben jullie weer wat geleerd. La Baleine is te koop in de supermarkt.

Dit waren mijn weken. Het goede nieuws is dat Feel Good Food nu  bij de drukker ligt. Yes! De komende weken staat er veel leuks op de planning. Ik heb donderdag een boeklancering van Laura’s Bakery en vrijdag ontmoet ik Donna Hay voor de tweede keer 🙂 Hoe awesome is dat? Als je nog vragen voor haar hebt, let me know. Dan neem ik ze mee.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. En op snapchat zijn we ook lekker actief. Je kunt ons vinden onder @paulineskeuken en @annikaweuring. Zien we jullie daar?

RESERVEER nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in