fbpx
Menu

DIY Limoncello

Zelf limoncello maken is easy peasy, echt waar! Ik laat het jullie zien in deze DIY. Limoncello, ik ben er dol op. Het is een lekker fris likeurtje voor na het eten. Of je maakt er een lekkere cocktail mee, dat kan ook. Je moet Limoncello ijskoud drinken. Je kunt de fles het beste in de vriezer bewaren. Door het hoge alcoholpercentage bevriest de drank nooit helemaal. In Italië heb ik regelmatig een limoncellotje gedronken, zo lekker verfrissend. Ik ben eigenlijk niet echt van de likeurtjes of sterke dranken, maar voor Limoncello maak ik een uitzondering. Door de frisse citroensmaak merk je niet echt dat er veel alcohol in zit.

Ik nam natuurlijk een fles Limoncello mee uit Italië, maar je kunt het dus ook heel makkelijk zelf maken. En wist je dat je alleen de schil van de citroen gebruikt hiervoor? Het is daarom ook heel belangrijk dat je biologische citroenen van goede kwaliteit gebruikt. Ik gebruikte Sorrento citroenen van de Lindenhoff. Deze zijn heerlijk groot en superlekker van smaak. Niet te vergelijken met de standaard citroenen uit de supermarkt. En ze zijn onbespoten, dus je kunt ze goed gebruiken voor het maken van Limoncello.
limoncello

limoncello

Ingrediënten voor +/- 1 liter Limoncello 
5 Sorrento citroenen (in ieder geval bio)
600 ml wodka
200 gr suiker
400 ml water

Zo maak je het
Was de citroenen. Schil met een dunschiller de schillen van de citroenen. Schil alleen het gele eraf, het witte gedeelte is bitter van smaak.

limoncello

Doe 600 ml wodka en de citroenschillen in een schone fles. Laat dit twee tot drie weken op een donkere, koele plek staan.

limoncello

Zeef de wodka, zodat de schillen achterblijven. Maak nu een suikersiroop door 200 gram suiker en 400 ml water zachtjes aan de kook te brengen in een steelpan. Het is klaar als de suiker is opgelost. Laat dit mengsel afkoelen.

Voeg nu langzaam de suikersiroop toe aan het gezeefde mengsel. Het mengsel ziet er troebel uit.

limoncello

Laat de Limoncello nog een weekje staan op een koele en donkere plek. Nu kun je de Limoncello drinken. Het liefst wel ijskoud.

 

 

limoncello

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

RESERVEER nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

26 reacties

  • Lenie
    23 maart 2019 om 15:02

    Hoe koel moet je het een aantal weken op een donkere plek zetten? Hoeveel graden is dan ongeveer koel?

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 maart 2019 om 09:58

    Het hoeft niet koud te zijn. Ik zet hem in de voorraadkast en daar is het denk ik een graad of 12.

    Beantwoorden
  • Sandra
    9 augustus 2018 om 20:10

    Bij mij is de inhoud van de fles in de vriezer gaan bevriezen. Iemand een idee hoe dit mogelijk is? Ik heb een liter wodka gebruikt en alles omgerekend naar de juiste hoeveelheid voor een liter.

    Beantwoorden
  • A.Thomassen
    13 juli 2018 om 19:43

    ik heb de limon cello gemaakt heerlijk.Nu heb ik het overgebleven citroenschilletje geproefd is ook nog lekker is daar niets van te maken ? voor in salade b.v. gr Arnold Thomassen

    Beantwoorden
  • Nicole
    4 oktober 2017 om 13:12

    hoelang kun je limoncello bewaren en oetdvt in de vriezer blijven zou voor babyborrel zijn als geschenkje ipv suikerbollen?

    Beantwoorden
  • Annika
    5 oktober 2017 om 11:12

    In de vriezer kun je het heel lang bewaren. Limoncello hoor je eigenlijk ook in de vriezer te bewaren, want hij moet ijskoud zijn.

    Beantwoorden
  • Jantine
    24 juni 2017 om 21:01

    Wat doe je met de geschilde citroenen? Zo zonde om weg te gooien!

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 juni 2017 om 13:02

    Die pers je uit en daar kan je een heerlijke citroensiroop van maken, ik zal het recept binnenkort delen. Maar je kan deze ook aanhouden

    Beantwoorden
  • Isabel
    11 januari 2018 om 12:09

    Hoe maak je die citroensiroop?

    Beantwoorden
  • Else de Jong
    21 juli 2018 om 17:00

    Uitpersen En dan in ijsblokjes bakjes doen. Lekker in koudwater tijdens de hitte

    Beantwoorden
  • Donald
    15 mei 2017 om 22:49

    Alcohol van ruim 90 % kost een vermogen, dus wodka kopen in Duitsland!!!!!

    Beantwoorden
  • Donald
    15 mei 2017 om 22:45

    Mooie likeur flessen koop je op rommmarkten of wereld winkels, voor een habbekrats!

    Beantwoorden
  • Donald
    15 mei 2017 om 22:40

    Denk er om, gewone citroenen die bespoten zijn,, kan je boenen wat je wilt, het gif boen je er niet af! Bij gebruik van stevia word likeur niet stroperig! Koop wodka in Duitsland, kost daar bij de Aldi of Lidl € 4.99 per fles, in Nederland ben je al € 6.00 accijns per fles kwijt, dus ongeveer € 11.oo per fles! Een wodka is neutraal van smaak! Ik maak het al 40 Jaar!!!.

    Beantwoorden
  • Ronald
    15 november 2016 om 10:25

    Ziet er heerlijk uit! Waar koop je zo'n mooie fles als op de foto?

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 november 2016 om 17:10

    Deze is van Jamie Oliver. Maar bij Dille & Kamille kan je ook soortgelijke flessen kopen.

    Beantwoorden
  • Ronald
    15 november 2016 om 18:34

    Okee dank je wel, ik ga kijken :-)

    Beantwoorden
  • Peter Roos
    20 september 2016 om 22:28

    Waar kopen jullie de Sorento citroen

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 september 2016 om 13:39

    Bij de Lindenhoff. Maar de groentespeciaalzaak heeft ze vast ook.

    Beantwoorden
  • Willeke
    17 september 2016 om 11:28

    1 ltr. Alcohol 95%
    6 biologische citroenen,schillen en 1 week laten staan
    2,5 ltr water koken met 500 gr suiker af laten
    Alcohol met de citroenschillen zeven en samenvoegen met het suikerwater
    Heerlijke Limoncello

    Beantwoorden
  • Ludo
    17 september 2016 om 11:13

    Ik maak limoncello met pure alcohol (> 90 graden) in de verhouding 0,5 liter alcohol en 0,6 liter water, maar deze ga ik ook eens uitproberen.

    2-3 weken laten trekken lijkt absurd lang, maar is echt wel nodig

    Beantwoorden
  • Monique Schrama
    17 september 2016 om 10:09

    Ja ook mijn vraag met welk zoet kan ik de suiker vervangen?
    Honing, palmsuiker, kokosbloesemsuiker, stevia?
    Ik weet het blijft suiker.

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 september 2016 om 13:40

    Eerlijk gezegd weet ik dat niet. Ik heb alleen ervaring met kristalsuiker. Ik denk dat stevia teveel smaak afgeeft. Honing kan denk ik wel. Palmsuiker en kokosbloesemsuiker ook, alleen verkleurt je limoncello dan wel.

    Beantwoorden
  • Bertine
    17 september 2016 om 09:08

    Officieel maak je limoncello natuurlijk niet met wodka, maar ik denk dat je dit alternatief gebruikt vanwege het alcohol percentage?

    De alcohol die je voor limonchello nodig hebt is namelijk moeilijk verkrijgbaar in Nederland.
    (In t buitenland weer helemaal niet)

    Interessante variant die ik zeker een keer ga proberen. Benieuwd naar t resultaat!

    Beantwoorden
  • Corian
    17 september 2016 om 09:04

    ik gebruik liever geen gewone suiker, kun je ook kokosbloesemsuiker gebruiken? De kleur word dan in ieder geval donkerder en wellicht de smaak ook. Wat betreft Sukrin?

    Beantwoorden
  • F. Vermeulen
    2 januari 2019 om 23:40

    Ik heb het met sukrin gemaakt en met t sap van de citroen ipv deel van het water. Het smaakt prima maar lost niet helemaal op en je krijgt er n soort vlokjes in. Maar nogmaals, prima van smaak. Françoise

    Beantwoorden
  • Jonna@Burgertrutjes
    17 september 2016 om 07:31

    Ik wist niet dat het zo makkelijk zou zijn om zelf limoncello te maken.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen