limoncello

DIY Limoncello

Zelf limoncello maken is easy peasy, echt waar! Ik laat het jullie zien in deze DIY. Limoncello, ik ben er dol op. Het is een lekker fris likeurtje voor na het eten. Of je maakt er een lekkere cocktail mee, dat kan ook. Je moet Limoncello ijskoud drinken. Je kunt de fles het beste in de vriezer bewaren. Door het hoge alcoholpercentage bevriest de drank nooit helemaal. In Italië heb ik regelmatig een limoncellotje gedronken, zo lekker verfrissend. Ik ben eigenlijk niet echt van de likeurtjes of sterke dranken, maar voor Limoncello maak ik een uitzondering. Door de frisse citroensmaak merk je niet echt dat er veel alcohol in zit.

Ik nam natuurlijk een fles Limoncello mee uit Italië, maar je kunt het dus ook heel makkelijk zelf maken. En wist je dat je alleen de schil van de citroen gebruikt hiervoor? Het is daarom ook heel belangrijk dat je biologische citroenen van goede kwaliteit gebruikt. Ik gebruikte Sorrento citroenen van de Lindenhoff. Deze zijn heerlijk groot en superlekker van smaak. Niet te vergelijken met de standaard citroenen uit de supermarkt. En ze zijn onbespoten, dus je kunt ze goed gebruiken voor het maken van Limoncello.
limoncello

limoncello

Ingrediënten voor +/- 1 liter Limoncello 
5 Sorrento citroenen (in ieder geval bio)
600 ml wodka
200 gr suiker
400 ml water

Zo maak je het
Was de citroenen. Schil met een dunschiller de schillen van de citroenen. Schil alleen het gele eraf, het witte gedeelte is bitter van smaak.

limoncello

Doe 600 ml wodka en de citroenschillen in een schone fles. Laat dit twee tot drie weken op een donkere, koele plek staan.

limoncello

Zeef de wodka, zodat de schillen achterblijven. Maak nu een suikersiroop door 200 gram suiker en 400 ml water zachtjes aan de kook te brengen in een steelpan. Het is klaar als de suiker is opgelost. Laat dit mengsel afkoelen.

Voeg nu langzaam de suikersiroop toe aan het gezeefde mengsel. Het mengsel ziet er troebel uit.

limoncello

Laat de Limoncello nog een weekje staan op een koele en donkere plek. Nu kun je de Limoncello drinken. Het liefst wel ijskoud.

 

 

limoncello

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

RESERVEER nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

Panzanella met Perzik en Burrata
Weekendbites: Peanutbutter icecream sandwiches
Bewaar
15 Comments
  • Donald

    15 mei 2017 at 22:49 Beantwoorden

    Alcohol van ruim 90 % kost een vermogen, dus wodka kopen in Duitsland!!!!!

  • Donald

    15 mei 2017 at 22:45 Beantwoorden

    Mooie likeur flessen koop je op rommmarkten of wereld winkels, voor een habbekrats!

  • Donald

    15 mei 2017 at 22:40 Beantwoorden

    Denk er om, gewone citroenen die bespoten zijn,, kan je boenen wat je wilt, het gif boen je er niet af!
    Bij gebruik van stevia word likeur niet stroperig!
    Koop wodka in Duitsland, kost daar bij de Aldi of Lidl
    € 4.99 per fles, in Nederland ben je al € 6.00 accijns per fles kwijt, dus ongeveer € 11.oo per fles! Een wodka is neutraal van smaak!
    Ik maak het al 40 Jaar!!!.

  • Ronald

    15 november 2016 at 10:25 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! Waar koop je zo’n mooie fles als op de foto?

    • Pauline

      15 november 2016 at 17:10 Beantwoorden

      Deze is van Jamie Oliver. Maar bij Dille & Kamille kan je ook soortgelijke flessen kopen.

      • Ronald

        15 november 2016 at 18:34 Beantwoorden

        Okee dank je wel, ik ga kijken 🙂

  • Peter Roos

    20 september 2016 at 22:28 Beantwoorden

    Waar kopen jullie de Sorento citroen

    • Pauline

      22 september 2016 at 13:39 Beantwoorden

      Bij de Lindenhoff. Maar de groentespeciaalzaak heeft ze vast ook.

  • Willeke

    17 september 2016 at 11:28 Beantwoorden

    1 ltr. Alcohol 95%\r\n 6 biologische citroenen,schillen en 1 week laten staan \r\n2,5 ltr water koken met 500 gr suiker af laten\r\n Alcohol met de citroenschillen zeven en samenvoegen met het suikerwater\r\nHeerlijke Limoncello

  • Ludo

    17 september 2016 at 11:13 Beantwoorden

    Ik maak limoncello met pure alcohol (> 90 graden) in de verhouding 0,5 liter alcohol en 0,6 liter water, maar deze ga ik ook eens uitproberen. \r\n\r\n2-3 weken laten trekken lijkt absurd lang, maar is echt wel nodig

  • Monique Schrama

    17 september 2016 at 10:09 Beantwoorden

    Ja ook mijn vraag met welk zoet kan ik de suiker vervangen?\r\nHoning, palmsuiker, kokosbloesemsuiker, stevia?\r\nIk weet het blijft suiker.

    • Pauline

      19 september 2016 at 13:40 Beantwoorden

      Eerlijk gezegd weet ik dat niet. Ik heb alleen ervaring met kristalsuiker. Ik denk dat stevia teveel smaak afgeeft. Honing kan denk ik wel. Palmsuiker en kokosbloesemsuiker ook, alleen verkleurt je limoncello dan wel.

  • Bertine

    17 september 2016 at 09:08 Beantwoorden

    Officieel maak je limoncello natuurlijk niet met wodka, maar ik denk dat je dit alternatief gebruikt vanwege het alcohol percentage? \r\n\r\nDe alcohol die je voor limonchello nodig hebt is namelijk moeilijk verkrijgbaar in Nederland.\r\n(In t buitenland weer helemaal niet)\r\n\r\nInteressante variant die ik zeker een keer ga proberen. Benieuwd naar t resultaat!

  • Corian

    17 september 2016 at 09:04 Beantwoorden

    ik gebruik liever geen gewone suiker, kun je ook kokosbloesemsuiker gebruiken? De kleur word dan in ieder geval donkerder en wellicht de smaak ook. Wat betreft Sukrin?

  • Jonna@Burgertrutjes

    17 september 2016 at 07:31 Beantwoorden

    Ik wist niet dat het zo makkelijk zou zijn om zelf limoncello te maken.

Plaats een reactie