Peanutbutter icecream sandwiches
Sponsored. Oh boy, het water loopt me alweer in de mond nu ik het recept voor deze peanutbutter icecream sandwiches schrijf. Ik ben dol op pindakaas. Gewoon op een bruin broodje, door de havermout of op een rijstwafel. Maar ik vind het ook onwijs lekker in combinatie met chocola..en ijs. Deze peanutbutter icecream sandwiches zijn een echte guilty pleasure. Een verwennerij voor in het weekend. Want dat moet ook af en toe kunnen toch? Ik kan je vertellen, deze icecream sandwiches zijn verslavend lekker. Ik moest me ook inhouden om er niet twee op te eten nadat ik ze op de foto had gezet. Gelukkig was Annika in de buurt en kon ze me tegenhouden. De combinatie van de iets zoutige pindakaas met het romige ijs en de zoete chocola is hemels.
Ik mocht een tijdje geleden de Calvé pindakaas fabriek bezoeken. Zo leuk om te zien hoe pindakaas gemaakt wordt. En eigenlijk is het heel simpel. Calvé pindakaas (met de bruine dop) bestaat uit slechts 4 ingrediënten, waarvan maar liefst 85% pinda’s. Verder zit er alleen nog wat olie, vet en een klein beetje zout in. Geen gekke e-nummers of ingrediënten, daar hou ik van! Ik eet al pindakaas zolang als ik me kan herinneren. Naast dat het heel erg lekker is, is het best voedzaam. Wie is er immers niet groot mee geworden? En je kunt er zoveel kanten mee op. Puur is het heel erg lekker, stiekem neem ik wel eens een lik uit de pot. Maar pindakaas doet het ook goed in allerlei recepten. Zoals in deze peanutbutter icecream sandwiches, het perfecte recept voor de nazomer. Nog even genieten van de zon en het ijsjes seizoen.
Ingrediënten voor 6 sandwiches
Voor de koekjes
100 gram boter
100 gram Calvé pindakaas
100 gram suiker
225 gram bloem
1 tl bakpoeder
30 gr cacao
Snuf zout
2-3 el ijskoud water
50 gr chocolate chips
Overig
40 gr pure chocola
6 bollen vanille ijs
6 el Calvé pindakaas
Zo maak je het
Klop de boter met de pindakaas en de suiker glad in de kom van je keukenmachine.
Voeg vervolgens de bloem, de bakpoeder, de cacao en een snuf zout toe. Kneed dit geheel tot een deeg.
Voeg lepel voor lepel het water toe. Als het te droog is voeg je nog een extra lepel water toe. Als het deeg al vrij nat is, voeg je geen water meer toe.
Voeg de chocolate chips toe en meng dit door het deeg.
Laat het deeg een half uur rusten in koelkast
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht).
Maak balletjes ter grootte van een golfballetje en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Druk de balletjes plat.
Bak de koekjes in ongeveer 30 minuten af. Laat de koekjes vervolgens afkoelen.
Smelt de chocolade au bain marie. Dit doe je door een kommetje boven een pan met heet water te plaatsen. Zorg er voor dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade in delen. Smelt eerst de helft au bain-marie. Haal dan het kommetje van het vuur en voeg de andere helft erbij.
Drizzle de gesmolten chocola over de koekjes. Laat de chocola even uitharden.
Bestrijk een koekje met een flinke eetlepel pindakaas. Leg een bol vanille ijs op de pindakaas en duw voorzichtig het andere koekje erboven op. Druk iets aan. En klaar zijn je peanutbutter icecream sandwiches. Geniet er van!
Dit bericht is in samenwerking met Calvé. Lees hier mijn disclaimer.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in