Menu

5 x Lekkere zomerdrankjes

Terwijl ik 5 lekkere zomerdrankjes aan het verzamelen ben voor dit artikel, is het allesbehalve lekker zomers weer in Nederland. Gelukkig is het al een beetje zomer geweest, waar we even op kunnen teren. Ik heb dat helaas gemist, want ik zat toen in regenachtig Andalusië. Daarom hoop ik stiekem dat dit artikel de zon weer een beetje oproept. Ik hoop het in ieder geval, want ik kan niet wachten op lekkere warme temperaturen. Ik zie mezelf al zitten in de tuin, met een van deze lekkere zomerdrankjes. Ik hou wel van een cocktail op zijn tijd, maar ook van alcoholvrije drankjes wordt ik blij. Ik heb daarom een aantal cocktails en alcoholvrije zomerdrankjes voor jullie verzameld. Klik op de titel voor het recept.

IJskoffie

ijskoffie

Ik ben een coffee-addict. In de zomer drink ik dan ook graag een ijskoffie zo nu en dan. En je kunt het heel eenvoudig zelf maken. Deze ijskoffie heeft een stuk minder calorieën dan bijvoorbeeld de frappuccino’s van de Starbucks. Hier is vaak siroop en soms zelfs roomrijs aan toegevoegd. Deze ijskoffie is eigenlijk zoals ze hem in Griekenland drinken. Gewoon koffie met ijs!

Witte sangria met limoncello

witte sangria

Stiekem vind ik witte sangria lekkerder dan de traditionele rode sangria. Misschien komt het omdat ik niet echt een rode wijn liefhebster ben? Deze sangria is gemaakt met witte port, limoncello en spa rood. Niet echt een sangria dus, maar je snapt het idee. Het is een lekker verfrissend drankje voor op een warme zomerdag. Deze doet het ook goed op tuin,- en bbq-feestjes.

Strawberry daiquiri

strawberry daiquiri maken

Deze cocktail behoort tot een van mijn favorieten. Hij is wel een beetje gevaarlijk, want door de zoete aardbeien proef je de alcohol bijna niet. Dit is een echte zomercocktail. Want hij is toch wel het fijnst met aardbeien uit het seizoen, als ze lekker zoet zijn. Verder voeg je wat rum, limoensap en natuurlijk ijs toe. Even in de blender en klaar is je strawberry daiquiri! Easy does it.

Homemade ijsthee

dilmah ijsthee maken

IJsthee is zo’n typisch verfrissend zomerdrankje op warme dagen. Ik vind het leuk om zelf ijsthee te maken, zoals ik hier heb gedaan. Het is helemaal niet moeilijk om zelf ijsthee te maken, maar net zo lekker als uit een pak. Misschien is het stiekem wel lekkerder. En je kunt je eigen smaken bedenken, nog een pluspunt! Maak bijvoorbeeld een ijsthee met blauwe bessen en aardbeien of een met limoen en sinaasappel. Je kunt eigenlijk zelf bepalen welke fruitsoorten je toe wilt voegen.

Hugo

zelf hugo maken

De Hugo was een aantal jaren geleden een echte hit op het terras. Iedereen ging aan de Hugo. En ik ben nog steeds fan. Ik vind eigenlijk alle drankjes op basis van vlierbloesemsiroop lekker. Wist je dat je dit ook zelf kan maken? Verder voeg je er prosecco, spa rood, limoen en munt aan toe. En natuurlijk ijs. Ik vind het een heerlijk verfrissend drankje. Inmiddels kun je ook kant-en-klare Hugo kopen in de supermarkt, maar zelf maken is veel leuker!

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

6 reacties

 • Bianca Schrijft
  27 mei 2016 om 21:59

  Hier zit heel veel lekkers bij voor een mooie lange zomer. Proost!!!

 • Sheila
  27 mei 2016 om 12:23

  Ik houd niet van alcohol en koffie. Maar ik vind het wel lekker om fruit in ijskoud water te doen en dit te laten trekken. Dat is heerlijk verfrissend voor de zomer.

 • Kelly
  27 mei 2016 om 10:14

  Leuke receptjes deel je! Ben dol op dit soort drankjes.

 • Nicole
  26 mei 2016 om 10:35

  Klinkt lekker!

 • Cheese and Chinese
  26 mei 2016 om 09:36

  Ijskoffie blijft favoriet, maar sangria gaat er ook wel in!

 • Ellen
  26 mei 2016 om 08:35

  Mmmm Iced Coffee is zeker mijn favoriet!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.