Menu
puglia-pizza.jpg

Editorial: Maandag begin ik…

Het leed dat vakantiekilo’s heet… Ik heb mijzelf lekker laten gaan in Italië. Iedere dag pasta, lekkere foccaciabroodjes, veel ijsjes (wie kan dat weerstaan?), burrata en de nodige pizza’s (3 in 12 dagen). Vind ik dat erg? Nee eigenlijk niet. Daar is het vakantie voor. Genieten met een grote G. Maar nu is het weer even genoeg geweest.

Als ik terugdenk aan mijn 16 jarige ik dan kan ik mijzelf wel voor de kop slaan. Toen waren croptops ook al in en als 16 jarige kon ik dat prima hebben, maar ik vond mezelf (net als ieder ander pubermeisje) te dik. Nu 19 jaar later vind ik nog steeds dat het wel een paar onsjes minder mag. Ik zou nu een moord doen voor dat 16 jarige lijf, maar wijsheid (en kilo’s) komen met de jaren.

Ik heb een appelfiguur en alles gaat rondom mijn middel zitten. Dat is stom. Want mijn billen kunnen best een kilootje meer gebruiken.  Zou handig zijn als je dat zo kon verschuiven. Zo plots klap, met een duw weg naar een andere zone. Maar dat is niet zo. En dus zit er niets anders op dan op mijn eten te letten (en te sporten, maar dat proces stel ik ook al 5 maanden (of eerder jaren) uit). Doordeweeks wat minder en in het weekend wat meer. Dit werkt voor mij. Niet om af te vallen, maar ik blijf wel al jaren op hetzelfde gewicht. 68 kilootjes schoon aan de haak. Mag je best weten.

Verplicht zondigen, ik geloof er heilig in. Vooral in het weekend. Dan lunch ik vaak buiten de deur, eet ik een lekker croissantje bij het ontbijt of haal ik een ijsje bij de ijssalon op de hoek. Meestal wordt er ook nog wel geborreld met de nodige toastjes met lekkere kaasjes erbij. In het weekend zit ook bijna standaard een pizzadag of een snackdag. En zo komt het dat ik iedere zondagavond tegen Mau brul dat ik vanaf maandag echt weer gezond ga eten.

En dat houd ik prima vol. Totdat het weer vrijdag is….

Hoe doen jullie dat? Laat je jezelf ook lekker gaan tijdens de vakantie of eet je dan alleen gezond?

Liefs Pauline

pauline en maurits

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan