Menu

One day Diary: Kookboek shoot

Yes ik heb weer een One Day Diary voor jullie. Het leek mij leuk om jullie een behind the scenes te geven van het maken van mijn kookboek. Afgelopen zaterdag was de allerlaatste boek shoot. Dat betekent dat alles nu op de foto staat. Yes! Dit najaar ligt Feel Good Food in de (digitale) boekhandel en ik kan niet wachten.

In het boek vind je bijna 90 nieuwe recepten die niet op de blog staan of zullen verschijnen. Lichte en vooral ook makkelijke recepten waar je blij van wordt. Een groot deel is Voedselzandloper proof (voor de liefhebbers). Maar het belangrijkste, alles is superlekker en heel goed te maken! Iedereen kan het. Yes jij ook! Maar nu een kijkje in the making of, want wat was dat weer leuk!

feel good food kookboek

Ik begin met een make up-je want ik moet zelf ook nog een keer op op de foto vandaag. En daar komt geen visagist aan te pas, doe ik gewoon zelf. #notsoglamourouslife

feel good food kookboek

Ontbijt as usual. Kwark met een halve banaan en muesli. What else? Oh en koffie, heb ik nodig.
feel good food kookboekDe volgende keer ga ik echt een extra koelkast huren. Ik heb best wel een big one, maar alles past er nauwelijks in.

feel good food

Annika en ik worden nog even vastgelegd. Zit Annika nou al om 10 uur ’s ochtends aan de wijn? Yes. Alles voor een mooie foto he?

feel good food kookboek

En daarna ga ik hard aan de slag. Ik heb gisteren gelukkig al een heleboel voorbereid. Anders red je het nooit om in je eentje 20 recepten te koken. Kunnen jullie raden wat dit wordt?
feel good food kookboek

Ik heb alle recepten al eens getest en gekookt. Sommige zelfs wel 20 x (not kidding). Ik wil natuurlijk wel dat het allemaal goed smaakt en klopt.

feel good food kookboek

Mijn boek staat er in ieder geval al netjes bij in de aanbiedings-brochure van mijn uitgeverij. Deze gaat naar alle boekhandels zodat zij op basis hiervan kunnen kijken of ze het boek gaan inkopen. Let’s hope so. Als je wilt dat mijn boek bij jouw vaste boekhandel komt te liggen kan je er ook gewoon naar vragen. Des te meer reden hebben ze om het in te kopen.

feel good food

Achter de schermen ziet dat er zo uit: Annika doet de styling en Daniëlle zet alles op de foto.

props

Deze berg servies staat klaar. En ook de nodige vorkjes, lepels, messen en doekjes liggen gereed.

feel good food

En ik kook en kook en kook… Non stop van 10.00 tot 16.00 zonder pauze.

feel good food kookboek

En bak…Dit is een healthy baksel. Want daar staan er natuurlijk ook een aantal van in. Ik verklap alleen nog even niet wat het wordt.

feel good food kookboekOk laatste sneak peek van de gerechten.

feel good foodAnd we’re done! Yes alles staat op de foto. Ik ben blij. Het was zo leuk om dit boek met dit leuke team te maken. Nu is het alleen nog een kwestie van schrijven en bijschaven.
feel good food

En deze enorme bende opruimen. Gelukkig was Maurits zo lief om een handje te helpen..

Feel Good Food ligt dit najaar in de (digitale) boekhandel. Ik houd jullie op de hoogte 🙂

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

21 reacties

 • Tanja
  18 juli 2016 om 11:47

  Heel erg leuk om dit alles te zien en het ziet er goed uit!! Behalve je keuken na deze kookmarathon, ik hoop dat je een afwasmachine hebt :P Professioneel van je uitgever om alvast een aanbiedingsbrochure naar boekhandels te sturen! Staat daar ook bij hoeveel volgers je hebt? En een handige tip, er gewoon naar vragen :-) Dit word vast een succes, wie wil zich niet goed voelen door het eten? ;-)

 • Laura
  15 juli 2016 om 18:16

  Leuk om behind THE scenes mee te kijken! Ben benieuwd naar het boek!

 • Janou van Well
  13 juli 2016 om 14:50

  Hey Pauline! Echt heel leuk om te zien hoe jij je kookboek in elkaar zet. Ik kook vaak recepten van je en houd van exact dezelfde dingen. Ikzelf heb vorig jaar voor een extra project op school (ik ben pas 16 haha) een kookboek gemaakt, maar het ging er wat minder gestructureerd aan toe. Het leek van tevoren allemaal wel een stuk makkelijker dan het was, maar ik was trots op het eindresultaat. Sinds een aantal maanden wil ik een blog beginnen om het kookboek als het ware voort te zetten en ik ben hier afgelopen week officieel mee begonnen! Ik wens je veel succes met alles. Heb je misschien nog tips voor een beginnende foodblogger? Alvast bedankt!

 • Pauline
  12 juli 2016 om 11:40

  Thanks M! X

 • Pauline
  12 juli 2016 om 11:39

  Haha stiekem wel een beetje.

 • Pauline
  12 juli 2016 om 11:39

  Wat lief, dankjewel.

 • Pauline
  12 juli 2016 om 11:38

  Yes. En ach dat zou wel meevallen denk ik.

 • Pauline
  12 juli 2016 om 11:34

  Wat leuk om te horen, dankjewel.

 • zonderzooi
  12 juli 2016 om 09:01

  Super leuk deze one day diary! Komt toch enorm veel bij kijken bij zo'n kookbook shoot. Kan niet wachten om je boek in handen te hebben!

 • Ger
  11 juli 2016 om 22:31

  Wat ziet dat er gezellig uit zeg. De fotografe zou zo een zusje van jullie kunnen zijn, jullie lijken zoveel op elkaar.
  Succes met de afronding van je boek. Ik kan nauwelijks wachten tot het in de winkel ligt.

 • linda
  11 juli 2016 om 14:41

  heet je boek Feel good Food?
  ik weet dat het ko0k/afval boek van patty harpenau ook deze naam draagt.
  Ik hoop dat dat geen probleem oplevert want ik kijk uit naar je boek

 • Margot
  11 juli 2016 om 13:31

  Wat leuk om zo een beetje mee te kunnen kijken!

 • Suzanne
  11 juli 2016 om 11:40

  Ontzettend leuk Pauline om een sneak peek te krijgen van je volgende boek!
  Het ziet er nu al leuk uit, kan niet wachten om het te bestellen.

  Liefs!
  Suzanne

 • Rowan
  11 juli 2016 om 10:04

  Echt heel leuk, zo'n kijkje achter de schermen! Wat zullen jullie moe zijn zeg, na zulke dagen!

 • Fran
  11 juli 2016 om 09:53

  Wat leuk om te lezen wat er allemaal bij komt kijken bij het maken van een boek.

 • Mariette
  11 juli 2016 om 08:57

  Dit is zo leuk om te zien Pauline. Je boek komt vast en zeker in de schappen te liggen, ik kijk er al naar uit :)

 • Elza
  11 juli 2016 om 08:52

  Ik word hier enorm nieuwsgierig van;)
  Ik kijk uit naar dit boek. Het lijkt me erg leuk!

 • Kim
  11 juli 2016 om 08:40

  Wat leuk om zo een kijkje achter de schermen te krijgen! Ik word helemaal nieuwsgierig naar het eindresultaat! Succes met de laatste stappen :-)

 • Nicole
  11 juli 2016 om 08:39

  Ziet er leuk en gezellig uit!

 • Florence Vlogt
  11 juli 2016 om 08:17

  Kan niet wachten! Ziet er goed uit voor zover ik kan beoordelen :)

 • Mylene Verweij
  11 juli 2016 om 07:23

  O ik ben zo nieuwsgierig naar je boek. Ik kan niet wachten

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.