Menu

Hotspot: Nolita pizzabar Haarlem

Haarlem is weer een nieuwe hotspot rijker. De Nolita pizzabar aan de Lange Veerstraat. Ik had een primeurtje, want toen ik er was waren ze net 1 dag open. Ik liep er toevallig langs en vond het er leuk uit zien. Na een snelle blik op de kaart geworpen te hebben, nam ik al snel plaats aan een van de marmeren tafeltjes. Heel erg Instagramproof!

hotspot

De kaart is niet te uitgebreid en daar hou ik eigenlijk wel van. Ik heb vaak last van keuzestress en met een kleine kaart hoef je toch wat minder lang na te denken over wat je gaat bestellen. Op de kaart staan pizza’s (favoriet), verschillende antipasti en wat desserts. Ik had inmiddels al wat heimwee opgebouwd naar al het lekkere Italiaanse eten tijdens mijn vakantie, dus deze kaart kwam als geroepen.

Als Antipasti kun je kiezen voor bijvoorbeeld bruschetta’s, een Italiaans vleesplankje, burrata met geroosterde paprika (yes!) of een melanzane. Ik koos voor de Antipasti Misto, een plankje met allerlei verschillende antipasti.

Haarlem

Het was superlekker! Er lag onder andere ham en salami op, een bruschetta, taleggio kaas en wat mozzarella en tomaatjes. De mozzarella vond ik niet zo bijzonder en dat heb ik bij ze aangegeven, dus hopelijk gaan ze dat nog veranderen. De rest van het plankje was heerlijk!

Tijd voor pizza! Ik zag ergens in mijn linkerooghoek het woord ‘truffel’ staan en dan weet ik vaak al genoeg. Ik ben verslaafd aan truffel, zo lekker! Ik ging dus voor de pizza met ham, mozzarella en truffelolie. Mijn vriend nam de Picante, een pizza met pikante salami en mozzarella en tomaat. Mijn pizza was heel erg lekker en die van mijn vriend ook. Ik kon het natuurlijk niet laten om die ook even te proeven. De bodem is precies zoals hij moet zijn. Dun en knapperig. De pizza’s worden gemaakt in een grote steenoven die middenin de zaak staat.

Hotspot

Erbij dronk ik een lekkere rosé. Ook deze smaakte erg goed! Je kunt zowel binnen zitten, als buiten op het terras. Ik zat binnen in de deurpost, dus dan zit je alsnog bijna buiten. Alleen binnen hebben ze die mooie marmeren tafeltjes en dat was natuurlijk noodzakelijk voor mijn foodfoto’s ;).

Hotspot

De prijs/kwaliteit verhouding vind ik dik in orde. Je betaalt rond de 10 euro voor een pizza en dat vind ik persoonlijk niet duur. De kwaliteit van het eten is goed, lekker vers en het personeel is vriendelijk. Omdat ze net 1 dag open waren merkte ik wel dat het soms nog wat onwennig was. Dat begrijp ik heel goed en vind ik ook alleen maar logisch.

hotspot

Ik ben heel erg blij met de komst van deze nieuwe hotspot in Haarlem. Lekkere pizza’s, verse producten, vriendelijke bediening en schappelijke prijzen. Ik zou zeggen, go check it out!

Hotspot
Nolita pizzabar

Adres
Lange Veerstraat 17, Haarlem

WWW
Facebook & Instagram

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

5 reacties

 • Ger
  30 juli 2016 om 10:01

  Jullie boffen maar weer met zo'n leuke nieuwe hotspot. Als ik in de buurt ben, wip ik ook even aan. Het ziet er zo gezellig uit!

 • Anna
  28 juli 2016 om 13:35

  Fijn, van die Instagram-proof restaurants. En je truffel verslaving begrijp ik helemaal. Zo lekker! Wat ziet deze plek er goed uit!

 • Annika
  28 juli 2016 om 10:07

  Thanks! Ja, is echt een aanrader :)

 • Footsteps of a traveller
  28 juli 2016 om 09:08

  Yes ik ben overtuigd, hier wil ik ook wel een keer eten. Ziet er goed uit zeg! En nog leuk geschreven ook :)

 • Demi | DE KOOKFABRIEK
  28 juli 2016 om 08:18

  Voor goed Italiaans eten kun je me wakker maken. Ik vind Haarlem een super fijne stad en deze pizzabar is reden genoeg om de stad weer te bezoeken! Leuke tip!

Reactie plaatsen