Menu

Editorial: De 5 P’s

De 5 P’s staan voor product, personeel, promotie, plaats en prijs. Allemaal er ingedreund tijdens mijn studie Marketing. Maar daar gaan we het vandaag niet over hebben. Wel over de 5 P’s die er in mijn leven echt toe doen.

“Je mag kiezen wat je wilt eten maar het mag niet met een P beginnen”. Heb je vast wel eens gehoord als kind. Of erger nog, dit zeg jij nu tegen je kinderen. Een slimmerik weet van patat frieten te maken. En van pannenkoeken crêpes. Onder de 12? onthoud deze tip van mij.

Op een foodfestival kwam er ooit iemand stevig op mij afgestapt.  Geheel verontwaardigd:  “Zit jij nou gewoon patat te eten?” En ook op Instagram vliegt deze vraag mij vaak om de oren. Als ik zeg dat ik foodblogger ben, komt men vaak met de beste sterrenrestaurants op de proppen. “Oh dan heb jij vast wel eens gegeten bij The Jane of de Librije” (het antwoord is nee).  Of “Je moet echt naar restaurant X want dat is pas echt genieten”. Tuurlijk houd ik ervan om een complete avond verrast en verwend te worden. De ene gang nog spectaculairder dan de andere. Een druppeltje mango gelei, een hint van anijs, met stikstof bereide yoghurt en hazelnoot op 6 verschillende wijzen. Dat is ultiem genieten en echt een avondje uit. In dat geval gaat het meer om de beleving. Een beleving die ik iedereen aan kan raden.

Maar stiekem houd ik gewoon het meest van de 5 P’s. Pizza, Patat, Pannenkoeken, Pulled Pork en Pasta. Simpel eten waar ik al van kinds af aan blij van word (alhoewel als kind lustte ik geen friet, raar kind was ik). Comfort food! Altijd fijn, mits goed bereid en gemaakt van enkel de beste ingrediënten. Want alleen dan is het echt lekker.  Handgesneden frieten met zelfgemaakte mayo, fluffy pancakes met blauwe bessen compote of juist superdunne crêpes met kaneelsuiker, langzaam gegaarde pulled pork van de barbecue en pizza’s met een dunne bodem en verse buffelmozzarella uit de houtoven. Pasta met lekker veel groente en Parmezaan of juist de simpele zoals je die alleen bij de Italiaan krijgt. Meestal geldt hoe eenvoudiger hoe beter.

Er zijn sterrenchefs die dit goed begrijpen. Neem nou Niven Kunz. Net 35 jaar en al 11 jaar in het bezit van een Michelinster voor Restaurant Niven. Hij kent de druppeltjes en de geleitjes maar al te goed. Maar deze man snapt ook de andere kant van de culinaire liefde. De zondige kant, friet met mayo. Iets wat we kort geleden niet durfden toe te geven, maar stiekem als niemand keek, genoten we er extra van. Onlangs opende hij Frietdistrict in Den Haag. Op het menu huisgemaakte biologische frieten met truffelmayo, hotdogs, kroketten (wel de luxe met kaas, garnalen of kalfsvlees) en ijs. Niven, ik kom snel langs, dat beloof ik je.

En ja dan kan het dus zomaar zijn dat ik op een high end foodfestival aan de frieten met mayo zit. Blijft pizza nog steeds mijn lievelingseten en ga ik net zo lief naar een spaghetteria of burgerbar als naar een sterrentent. Ben ik dan een food barbaar? Ik vind van niet.

Wat is jouw lievelingseten?

Liefs Pauline

pauline

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.  De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

 • Manon
  24 augustus 2016 om 23:40

  Als een echte foodie blijft bij mij pannenkoeken met stroop en suiker bovenaan staan! Kan geen druppeltje mangogelei tegenop!
  Xxx

 • Pauline
  1 augustus 2016 om 13:47

  Wat lief, dankjewel Ger :)

 • Ger
  30 juli 2016 om 22:04

  Jij bent zo heerlijk 'gewoon' gebleven. Ik denk je daarom de succesvolste en liefste foodblogger van Nl bent.

  Ik vind heel veel dingen lekker, te moeilijke vraag Pauline. Misschien kies ik voor een kippenbout uit de oven. Of pasta vongole. Of mijn moeders tomatensoep. Ik weet het echt niet. Ik geniet van elk gerecht dat met liefde is klaargemaakt. ?

 • Tanja
  26 juli 2016 om 02:04

  De 5 P's staan hier ook heel hoog op de lijst maar mijn lievelingseten is toch een goede biefstuk van de houtskoolgrill samen met gebakken champignons en uienringen en lekkere sausjes.En nu zullen er wel mensen griezelen maar voor gebakken lever of kippenlevertjes mag je ook s nachts wakker maken Mmm Zolang deze maar goed gebakken en niet droog zijn! Weer gebakken uien en champignons erbij, zalig! Ik maak dit wel eens voor mezelf want hier lust verder niemand het :-(

 • Jolanda
  25 juli 2016 om 20:34

  Ik hou ook van dat soort eten. Simpel, lekker, snel en betaalbaar zonder rare fratsen en ingrediënten. Mijn favoriet; wraps gevuld met een chili con carne achtig mengsel en zure room, kaas, guacamole en chipotle-tabasco. Maar dat begint dan weer niet met de p. Ach, maakt het uit... het smaakt Prima!

 • Rosalinde
  25 juli 2016 om 13:34

  Zo leuk om te lezen dat het P-lijstje bij iedereen wel bekend is! Wij gebruiken wel een kortere versie, voornamelijk voor take out: pizza-patat-phinees.
  Ik weet het, die laatste is raar, maar ja, P-voedsel staat bij ons voor 'Ik hoef niet te koken vanavond'! :)
  Een echt lievelingsmaaltje heb ik niet echt. Deze lekkerbek vindt zoveel lekker! Maar wel net zoals jij; niet te veel tierelantijntjes, eerlijk en goed eten. En dan smullen!
  Bij Niven eten staat nog op mijn verlanglijstje maar bij Herman eten bij Las Palmas staat gelijk aan een avond lang lievelingseten! <3
  xRosalinde

 • Marjon Postma
  25 juli 2016 om 12:07

  Allemaal lekker, en onze kinderen mogen zéker pasta kiezen, want ze hebben geen idee hoeveel groente wij er (stiekem) in verwerken. Ook pizza, de zelfgemaakte variant, mag, wij maken hem dan graag met gebakken kip en salami. Een rare, maar wel heel smakelijke variant. Met paprika, tomaat, geraspte kaas en voor de liefhebber wat ui en champignon.

 • Anja Scholma
  25 juli 2016 om 11:24

  Wat weer leuk geschreven !!! Klopt helemaal hoor, Ik weet nog dat Oma zelf friet maakte, met de patatsnijder en grote aardappels, eerst 1 keer voorbakken , daarna afbakken, bijna de hele straat at mee, toen voor die tijd zeker 50 jaar geleden was dat wat !!! Nooit weer zulke lekkere friet gehad !!!!dus die 5 P's houden we er in !!!!! xxx Anja

 • Demi | DE KOOKFABRIEK
  25 juli 2016 om 10:03

  Leuk artikel! En herkenbaar, frietjes blijven altijd lekker!

  Pizza is mijn favo! Ik maak ze vaak zelf met m'n favoriete toppings. Driekazen, heerlijke ham en rucola.. En wat dacht je van paddenstoelen of een met gekarameliseerde ui en geitenkaas? Mmm!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST