we let it grow

Diary Juli #1

Juli en nog steeds geen zomer. Zou het nog wat worden dit jaar? Ik hoop het wel want ik heb ernstige behoefte aan eetfeestjes op het strand, lange zomeravonden in de achtertuin en simmerende barbecues.  Jullie ook? Aan de andere kant zorgt dit ***weer er wel voor dat ik extra productief ben. Precies wat ik nodig had deze laatste weekjes voor de vakantie. Ik heb dan ook vooral gewerkt. Misschien een beetje een saai overzichtje dus. Gelukkig maken de Italië updates van Annika een boel goed. Komen ze.

kokosnoot

Mijn eigen Robinson heeft al heel wat kokosnootjes gekraakt. Zo lekker is dit!

aardbeien

Ik heb mijn moestuin omgedoopt tot een fruittuin. Supertof! Ik heb al frambozen geplukt en de aardbeitjes doen het ook goed. De rabarber was te laat dit jaar, bummer! En zoals het nu lijkt komen er ook heel veel bramen en blauwe bessen aan. Zo cool een eigen fruittuin. PS vinden jullie Maurits ook geen perfect handmodel?

hak kidneybonen

En er werd weer volop gekookt voor boekshoot nummer 3. En als ambassadeur van de kidneyboon (ja dat ben ik) mag een recept met dit lekkere boontje natuurlijk niet ontbreken in mijn nieuwe boek. Kan jij al raden wat het wordt?

annika

Ik moest het fort weer even helemaal alleen bewaken (zingt All by myself…..). Want Annika geniet van een echte foodie vakantie in Toscane. Man al die eetupdates, ik kan het bijna niet aan. Gelukkig mag ik zelf ook bijna.
pasta met truffelAnnika is een echte truffel lover. Dus de pastaatjes met verse truffel vlogen me om de oren. Net als de bollen mozzarella, ijsjes, wijntjes en bruschetta’s trouwens. Ze is al een echte culinista geworden.

annikaEn ontbijten doet ze gewoon met taart. Ja je moet je toch aanpassen aan de lokale eetgewoontes he? Heel naar allemaal.

pauline

Ik was zo enthousiast over Happyhappyjoyjoy dat ik gewoon nog een keer ging. Deze keer met Maurits. En nu heb ik alweer zin in kokoswater en bao’s. Please stop me now.

buikspekDeze keer ging ik voor buikspek. Man wat lekker is dat. Maar alleen als het echt krokant is en dat was deze.
we let it growMijn vrienden zie je eigenlijk nooit voorbij komen in mijn overzichtjes. Gelukkig heb ik ze wel. Alleen wil ik ze niet lastig vallen met een Iphone voor hun neus en eeuwige vastlegging op het internet. Daarom maak ik maar stiekeme foto’s van deze mooie bloemen.  (PS Lon je klimrek staat ook op snapchat)

zalm

En het eten mag natuurlijk wel op de kiek. Dat zijn ze van me gewend. Lonnie had weer heerlijk gekookt. De zalm heeft een kokoskorstje. Lekker hoor!

one foodline a day

Ik kreeg dit toffe cadeautje. In dit boekje schrijf je gedurende 5 jaar lang, iedere dag op wat je gegeten hebt. Zo tof! Ik ben al driftig aan het pennen.

foodelicious

Ik ben groot afnemer van de tomatenazijn en basilicum olie van Foodelicious. Ik denk dat ik dit jaar al 16 flesjes heb gekocht. Is heel lekker namelijk in je cocktail. Nee grapje ik geef zo’n setje meestal cadeau bij een verhuizing, birthday of dinner party. Altijd handig dus om een voorraadje in huis te hebben. En weer eens wat anders dan een flesje wijn.

raclette

Ik kreeg ook weer leuke foodpost. Ik deel dat altijd op snapchat trouwens. Mocht je nieuwsgierig zijn naar mijn pakketjes volg mij dan op snap (@paulineskeuken is mijn naam). Als cheeselover ben ik blij met dit raclette setje in de vorm van een barbecue. Cool. Binnenkort maar eens uitproberen.
calve

En mijn pindakaas voorraad is ook weer aangevuld. Nog leuker vond ik de zaadjes voor de pindaplant die erbij zat. Kan ik zelf proberen om pinda’s te kweken. Lijkt me leuk!

drovers dog

Ik ging lunchen met Niels en Ianna bij Drover’s dog. Ik was alleen een half uur te laat (echt het verkeer was drama en alles was afgezet) dus ik kwam enigszins (is een understatement) geïrriteerd aan. Gelukkig was die irritatie meteen weer verdwenen na een paar happen van deze vet lekkere pantosti. Comfort food is precies wat je dan nodig hebt!

eten op rolletjes

Yes eindelijk zon. Dus ging ik met Mau naar Eten op Rolletjes bij De Lichtfabriek in Haarlem. Super gezellig was het.
eten op rolletjesHet lekkerste van alles vond ik deze sticky spareribs. Verder deelde ik ook  nog 2 bao’s met Mau (hoezo verslaafd). Maar ze waren niet zo lekker als bij Happyhappyjoyjoy.

De komende week wordt weer een leuke. Annika komt vandaag weer terug (met presents, yes) uit Italië.  Ik heb woensdag opnames voor een nieuwe campagne en zaterdag staat er weer een boekshoot gepland. De laatste alweer. Ik heb er nu al zin in.  En daarna ga ik op vakantie. Yes, can’t wait. Gaan jullie nog weg deze zomer?

Volg mij  en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. En op snapchat zijn we ook lekker actief. Je kunt ons vinden onder @paulineskeuken en @annikaweuring. Zien we jullie daar?

 Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in