lemon poppy

Diary Mei #2

Het is weer diary dag. Vandaag een best wel volle. Het is druk op Uit Pauline’s Keuken HQ. We zijn met allemaal leuke dingen bezig. Ik volgde een workshop taartjes maken bij Petit Gateau, ik werkte veel en ik was jarig. Maar er was ook verdrietig nieuws. Kijk je mee?

youtube

Yes ik had weer een leuke YouTube dag. Samen met Chris de cameraman nam ik 4 food video’s op. Deze komen binnenkort online. Vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Dan weet je zeker dat je niks mist.

salades

Ik moest wat restjes opmaken uit de koelkast en dus flanste ik 3 verschillende salades in elkaar. Met de klok mee een kerriesalade met appel, een salade met zalm en tuinkruiden dressing en als laatste een frisse aardappelsalade. Lekker!

fruitwater

En ook deze heb ik standaard in de koelkast staan. Een kannetje met water, munt en citroen. Lekker fris.

schol op de bbq

Ik ontving verse schollen met het MSC keurmerk. Dat betekent dat ze duurzaam gevangen zijn. Je kunt voor een extra check ook altijd kijken op  goedevis.nl De vissen worden gevangen door visser Klaas Kramer op de Urker viskotter. De docu over de Urkers vissers heb ik in een ruk uitgekeken, echt de moeite waard om terug te kijken.

schol op de bbq

En aangezien het mooi weer was, gingen de scholletjes op de barbecue. Met enkel wat peper , zout, citroen en verse peterselie. Meer heb je dan ook niet nodig.

Tony's estafettereep

We kregen ook weer gevaarlijk foodpost van Tony’s. Deze melk passievrucht yoghurt reep is de nieuwe estafettereep. Hij is verkrijgbaar bij de Appie. En ik denk (nee ik weet het wel zeker) dat dit mijn nieuwe lievelings is.

skinny milkshake

De bananen liggen weer in de vriezer. Ik maak er in de zomer altijd banana softserve of skinny milkshakes van. Altijd fijn om een voorraadje in de vriezer te hebben. Tip van Pau.

bikini body

Dit behoeft verder geen uitleg…

frommeltrommel

Ik kreeg ook een leuk lunchpakketje van Frommeltrommel. Dit is eigenlijk bedoelt voor kindjes, maar ik vond het zelf ook lekker. Frommeltrommel is een initiatief van Wickie en Susanne. Zij bieden in Haarlem (en hopelijk straks ook in andere steden) complete schoollunches aan voor kids. Handig toch als je druk bent?  Je kunt een proef weekmenu-tje bestellen voor €15,00. In een lunch zit altijd een glas fruitwater, een broodje, een snackje en iets van groente of fruit. Allemaal vers en voedzaam. Ik vind het een goed initiatief.

staal

Ik had een interview met de leuke Wiebrig van Haerlems Bodem. We gingen de markt op om foto’s te maken. Daarna ging ik even een snelle lunch halen bij Staal in Haarlem. Ook een van mijn favo adresjes.

olmenhorst

Om daarna door te sjezen naar de Appelparade op Landgoed de Olmenhorst. Dit is zo’n prachtige plek. Eens per jaar hebben ze een soort fair, waar allerlei leuke kraampjes staan. Van bloemen, tot kleding en van bruisballen tot chocola. Ik hou ervan.

het gouden ei

En toen was Annika gelukkig weer terug van vakantie. Haar reisverslag heb je hier kunnen lezen. Ze nam dit gouden ei met fleur de sel en gerookte peper mee. Lekker! Een echte eyecatcher in mijn keuken.

hero jam

Ik was uitgenodigd door Hero voor een workshop bij Petit Gateau. En dat laat ik mij geen twee keer zeggen. Het was superleuk en leerzaam en lekker.. Binnenkort vertel ik jullie er meer over.

petit gâteau

Ok nog een kleine sneak peek van de taartjes die wij maakten. Zoo lekker!

En er kwam nog meer leuke foodpost binnen!

olijfolie

Op de culiperslunch maakten we al kennis met deze toffe olijfolie van Olives Go Wild. Wij zijn suckers voor mooie verpakkingen, dus werden hier meteen blij van. Hoe leuk is dit om cadeau te doen? De olijfolie komt uit Zuid Afrika en is het meest geschikt voor koud gebruik. Lekker om te dippen met brood en wat zeezout. Deze olijfolie kun je bestellen in de webshop van CultiCuli.

oil and vinegar

En we kregen een leuk pakketje van Oil and Vinegar. Sinds kort hebben zij een reeks aan spicy producten aan het assortiment toegevoegd. Onder andere chipotle kruiden, een spicy harissa dip en ketchup met een vleugje cayennepeper zijn nieuw. Hiermee kun je je gerecht een lekker spicy touch geven.

lemon poppy

En tot slot kregen we nog deze lekkere Caj Mali theetjes van Lemon Poppy. Het is een biologische kruidenthee, gemaakt van kruiden uit Albanië. Deze mini verpakkingen zijn precies voldoende voor 1 kop kruidenthee. Ook leuk om cadeau te doen, als je iemand een hart onder de riem wil steken.

max

Dit is lieve Max. Max is er niet meer. En dat is heel verdrietig. Max is 15 jaar geworden. En hoewel ik al niet meer thuis woonde toen hij in ons leven kwam, was het daardoor niet minder moeilijk om afscheid van hem te nemen. Het was een bijzonder hondje, hij had moeite met alleen zijn. Gelukkig is hij bij mijn ouders bijna geen moment alleen geweest. Hij had geen beter leven kunnen krijgen. Met zoveel liefde en aandacht en hondenkoekjes. Rust zacht lieve Max.

tegoedbon

En toen was ik jarig. Maar ik had door het overlijden van Max geen zin in een uitbundig feest. Ik heb het klein gevierd met mijn familie. Daarom heb ik er ook niet echt veel foto’s van. Maar Maurits wist mij wel op te vrolijken met dit superlieve cadeautje. Helemaal zelf in elkaar geknutseld, ik vind het knap. Het leukste vind ik de algemene voorwaarden 🙂
lightbox

Deze toffe lightbox kreeg ik van Annika en Chris. Er mist alleen nog een U haha. Maar hij staat wel echt cool in mijn keuken. Van mijn ouders kreeg ik hele mooie plantjes voor in de tuin en van mijn schoonmoeder een cadeaukaart van Bol.com (zal ik nog een kookboek kopen?).

De komende 2 weken worden superdruk. Woensdag staan we natuurlijk in De Foodhallen. En ik moet vooral goed aan de slag met mijn boek. Ik wil de eerste opzetjes voor het schrijfwerk van mijn boek het liefst in mei afronden. Zodat ik daarna kan gaan test koken. En de blog draait natuurlijk ook gewoon door. We hoeven ons dus niet te vervelen.

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in