Hotspot: Hangar Amsterdam

Hotspot: Hangar Amsterdam

Ik was laatst op een leuk event in Amsterdam Noord. Dit werd gehouden bij Hotel de Goudfazant. Vanuit daar keek ik uit op Hangar Amsterdam. Leuk, daar moet ik binnenkort naar toe, dacht ik. Vast een leuke hotspot. En zo geschiedde..Ik heb zo’n 6/7 jaar geleden een cursus gevolgd voor mijn toenmalige werkgever. Daar heb ik een paar leuke meiden ontmoet, waarmee ik nog steeds een paar keer per jaar afspreek. Iedere keer is iemand anders aan de beurt om een leuke hotspot te selecteren. En ik was aan de beurt, dus de keuze voor Hangar was snel gemaakt.

Hangar Amsterdam

Hangar Amsterdam

Hangar vind je in Amsterdam Noord en is gelegen op een industrieterrein met uitzicht over het IJ. Klinkt ongezellig, maar dat is het niet. Hangar zit in een bijzonder pand. Het is een loods, gemaakt van oude groene golfplaten. Dit past wat mij betreft goed bij de locatie. Over het interieur is ook goed nagedacht. Witte marmeren tafels die op een robuuste houten vloer staan, worden afgewisseld met groene stoelen die perfect matchen bij het golfplaten dak. Stiekem baalde ik dat wij aan de groene marmeren tafel geplaatst werden, de witte passen beter bij mijn Instagram feed, hihi.. In de zomer kun je lekker buiten zitten, aan het water. En er is voldoende parkeergelegenheid. Fijn!

Hangar Amsterdam

Je kunt bij Hangar de hele dag terecht, van ontbijt tot diner. En ook voor een borrel of een kop koffie met een taartje ben je bij Hangar aan het goede adres. De keuze op de kaart is precies goed. Niet te veel en niet te weinig. Ik nam dit keer geen voorgerecht, omdat ik liever voor een dessert ging. Als hoofdgerecht koos ik voor de Tortelloni gevuld met pompoen en truffelolie. En die was hemels! Als nagerecht nam ik de Tiramisu. Deze was ook lekker, maar de portie was iets aan de grote kant. Vriendinnetje D. nam als hoofdgerecht de Getrancheerde bavette-steak met spitskool en geroosterde bospeen. Dit zag er ook heerlijk uit en dat was het ook, aldus D.

Hangar Amsterdam

Hangar Amsterdam

Voor de lunch kun je kiezen uit een 7-tal gerechten of een van de salades. Er staat onder andere Gegrilde piepkuiken met frites en sla op het menu. Wil je iets kleiners? Dat kan ook, kies bijvoorbeeld voor toast met gerookte makreel of toast met paddenstoelen en een gepocheerd ei. Ga je borrelen? Dan kun je voor de garnalenkroketjes of bitterballen van Holtkamp gaan of een plateau met kaas of charcuterie.

Hangar Amsterdam

Bij het diner zijn er ook genoeg keuzemogelijkheden. Van een risotto tot een Sliptong met een citroenbotersaus en van Kreeftenstaart tot een Gestoofde kalfssucade. Eigenlijk zit er voor een ieder wel iets tussen. Er is voldoende variatie tussen vlees, vis en vega gerechten. De prijzen zijn gemiddeld. Voor een hoofdgerecht betaal je tussen de 16 en 25 euro en voor een voorgerecht ben je gemiddeld 10-15 euro kwijt. Niet heel goedkoop, maar ook niet duur naar mijn mening. Daarbij is de service goed, iets wat ik heel belangrijk vind.

Kortom, Hangar is een fijne hotspot in Amsterdam Noord. Ik ga ook zeker een keer terug op een warme dag, zodat ik lekker buiten kan zitten.

Hotspot
Hangar Amsterdam

Adres
Aambeeldstraat 36, Amsterdam

WWW

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in