Pauline

Editorial: Alles online

Ik ben opgegroeid in een dorp op het platteland. Zonder winkels, zonder markt en zonder treinstation. De dichtsbijzijnde supermarkt was niet open op zondag en na zessen kon je al helemaal nergens terecht. Miste je net dat ene ei voor je baksessie, dan had je pech. Of moest je de buren lief aankijken. Zo ging dat.

Nu kan ik mij daar niets meer bij voorstellen. Alles wat ik nodig denk te hebben kan ik op ieder moment van de dag bemachtigen. De winkels in Haarlem zijn 7 dagen per week en minimaal 8 uur per dag geopend (supermarkten nog langer). En bij hoge nood is er altijd nog een schimmige avondwinkel in de buurt. Handig voor mijn late night cravings (of eigenlijk helemaal niet handig). En dan heb ik het alleen nog maar over offline shoppen.

Online is het helemaal een walhalla. Ik bestel mijn ingrediënten vaak bij Albert.nl, of als ik bijzondere producten nodig heb bij directlyfrom.nl of de Lindenhoff. Olie, azijn en lekkere delicatessen scoor ik in de webshop van Foodelicious. Kom ik een ovenschaal te kort of is mijn karaf aan gruzelementen gevallen, dan staat Bol.com binnen 24 uur op de stoep. En ook mijn kledingbehoeftes vervul ik online (ik haat passen in paskamers). Net als afspraken maken en restaurants reserveren, als het niet online kan haak ik al snel af. Echt socialer word ik er niet op.

Het online aankopen doen gaat steeds een stapje verder. De koffie is nooit meer op, want daar hebben we tegenwoordig een abonnement op, ja echt dat kan! Gezonde tussendoortjes worden in brievenbus-boxen bezorgd. Als ik uit eten wil, maar toch in joggingbroek op de bank wil blijven hangen, doe ik een Deliveroo’tje. Binnen 3 kwartier heb ik het eten van mijn favo restaurant gewoon thuis op mijn bord.  En heb ik zin in pizza dan is Thuisbezorgd nog altijd mijn beste vriend.

Ik ben een online meisje, anders zou ik dit werk ook niet doen.  Soms denk ik wel eens na over wat er nog mist in het online aanbod. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er al. Misschien is een icecream delivery of een wijn en kaas bezorgservice nog een goed idee. Maar misschien is dat ook wel beter van niet. Want de hele middag struinen over de markt, een ijsje eten in de stad en op bezoek gaan bij je favoriete kaaswinkel blijft nou eenmaal ook zo fijn.

Wat kopen jullie allemaal online?

X Pauline

pauline

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in