lamington

Foodie in Australië #1

Op het moment dat ik dit schrijf is het 30 graden en ben ik in Byron Bay (Australië). Maurits is aan het surfen en ik (Miss A sportiva) hang bij het zwembad. De afgelopen 3 weken heb ik mijn laptop in de tas gelaten, maar nu kon ik het niet weerstaan om mijn belevenissen alvast te delen. Ik wilde eigenlijk 1 groot artikel schrijven, maar ik heb zoveel foto’s dat ik het in tweeën splits. Vinden jullie vast niet erg.

Wij (Maurits en ik) hebben de hele maand februari langs de Oostkust van Australië gereisd en dit was de meest toffe en vooral lekkere reis die ik ooit gemaakt hebt. We zijn (via een 2 daagse stop in Tokio) begonnen in Palm Cove (dit ligt boven Cairns) en zo met onze auto naar beneden gecruised met als eindbestemming Sydney. Australië is niet alleen prachtig, de natuur is overal awesome en je ziet de meest mooie dieren, het is ook vooral een heel relaxt land. De mensen zijn super aardig, overal is food en het reizen gaat hier heel easy. I like! Kijk je mee naar het eerste deel van mijn reis in foodfoto’s?

Tokio
tokio

We begonnen onze reis in Tokio, waar we een nachtje bleven. Wat een gekke maar vooral leuke stad is dit. Ik ben heel blij dat we hier een nachtje zijn gebleven want dit had ik niet willen missen. Ook al was ik kapot van de jetlag en was het stervens koud. Het was tof! Van volwassenen die helemaal los gingen in de gokhal, tot overal Hello Kitty, gekke zoetigheden en vooral heel veel ramen (noodles). Ik vond het awesome.

Palm Cove – Port Douglas – Cairns – Daintree National Park 
Onze eerste echte accommodatie was meteen een hele vette. Ik had een vila geboekt in Palm Cove. Een leuk klein plaatsje ten noorden van Cairns. De ideale plek om het noorden van Queensland te ontdekken. Het klimaat was er tropisch en zo ook de dieren. Je mocht niet zwemmen in de zee vanwege salty’s (zoutwater krokodillen) en stingers (giftige kwallen). Ik heb er zelf geen een gezien. Ik ben op krokodillentocht geweest op de Daintree river (Daintree rainforest) maar ook daar geen croco te zien.

palm cove brekkie

De dag goed beginnen met Eggs Bennie. Gepocheerde eitjes met bacon en Hollandaise saus. Zit je meteen de hele dag vol van.

peanutbutter smoothie

Deze peanutbutter smoothie ga ik thuis namaken. Willen jullie het recept?
chill cafe

Perfecte BBQ Ribs bij het Chill Café in Palm Cove. I love that place. En vooral hun menu. Alles was lekker! Groot voordeel, het zat vlakbij onze mansion.

tips australië oostkust

Hello smoothie. Deze was met frambozen, watermeloen en munt. Meer zomer in een glas krijg je niet.

Snorkelen Great Barrier Reef
Heel cool was het snorkelen op het Great Barrier Reef. We vertrokken vanaf Port Douglas met een boot en ik heb fantastische vissen gezien, verpletterend koraal en een enorme rog. Maurits zag sharkies, ik gelukkig niet 🙂 Later bleek er nog een Luipaard haai van 1,5 meter te zitten, zo blij dat deze niet gezellig aan mijn kant zwom. Ze doen niks, maar zouden bij mij toch enorme paniek veroorzaken denk ik. Vanwege de giftige kwallen moesten we een mooi pakje aan. Sexy he?
snorkelen great barrier reef

Airlie Beach
Na een weekje Palm Cove reden we door naar Airlie Beach. Met als grootste doel om de Whitsundays te bezoeken. Maar dat is niet gelukt. Althans niet voor mij.  De wind was ruig (windkracht 6) deze dagen en ik word nogal snel zeeziek (zelfs met een pilletje). Maurits heeft wel een zeiltochtje gemaakt en ik was blij dat ik niet meegegaan ben. De golven waren zo’n 1,5 meter hoog. Naast de Whitsundays is Arlie beach verder niet zo heel cool. Het is het paradijs voor jonge backpackers op zoek naar liefde. Wel heb ik hier lekker gegeten (Lovely India is een aanrader). En heb ik zelf ook nog een soort van gekookt. Ik ben trouwens helemaal in mijn element met de supermarkten hier. Als het aan mij ligt bezoek ik er iedere dag wel één, waarvan ik minstens een half uur uittrek voor het chocoladeschap. Maurits vindt dit wat minder overigens, maar daarvoor hebben we Liquorland. Want je biertjes kan je niet in de super kopen hier.

tips australië oostkust

Blije eitjes in de supermarkt. Moeten ze ook per direct in Nederland invoeren. Who’s with me?
tim tams

En natuurlijk kocht ik Tim Tams (gevuld met peanutbutter). Oh yes! Deze koekjes zijn schandalig lekker. Het is een recept van Adriano Zumbo.

airlie beach

Ik heb heel veel vis gegeten. Logisch als je aan de kust zit. Op dit bordje ligt tempura van krab, oesters (houd ik niet van), garnalen en inktvis. Yum!

airlie beach

Ik zou bijna vergeten dat het in Nederland gewoon winter is. Deze unit van een watermeloen at ik helemaal alleen op. Ik ben er dol op.

airlie beach

Australië is echt een land van veel vlees. Deze kip in braadzak was een prima maaltje. Met een regenboogsalade ernaast.

Van Airlie Beach naar Noosa via Rockhampton
Er zijn dagen geweest dat we vooral in de auto hebben gezeten. De afstanden zijn hier behoorlijk, 2 x Nederland op een dag vinden we hier heel gewoon. Gelukkig is er onderweg genoeg te beleven. De natuur is echt prachtig. Het is overal zo groen. En onderweg kom je nogal wat tegen. Van te vieze toiletten waar het krioelt van de kakkerlakken (ik ben toch gegaan) tot mini bakery’s met fantastische Lamingtons en Meat Pies. En de koffie is overal te gek. Zelfs bij een tankstation worden de bonen vers gemalen. Ik als coffeelover werd daar natuurlijk heel gelukkig van.

lamington

Deze lamingtons ga ik heel snel zelf maken. Op uitdrukkelijk verzoek van Annika, de Cocos Addict.

meat pies

En de meat pies zijn ook echt delish. Ik at er een met steak en ui en later nog eentje met Mexicaanse bonen. Heerlijk! Gaat ook op het To Bake lijstje (die weer enorm gegroeid is na deze trip).

tips australië oostkust

Overal vind je goede koffie. Ik ben fan van de flat whites, dat is een soort cappuccino maar dan met iets minder melk.

Noosaheads
Noosa vond ik echt te gek. Het is het Saint Tropez van Australië. Wat een heerlijke plek om te verblijven. Onze accomodatie was helaas niet echt een aanrader (slechte Wifi is not good for me). Maar verder niets dan lof. Wij zaten vlakbij de Noosa River, hier vind je tal van resto’s. Waar ik voor het eerst Barramundi at. Als je Masterchef Australie volgt, ken je dit visje vast wel. Noosa Heads is de badplaats met het strand, heel veel winkels en een heerlijke boulevard. Ook zag ik hier mijn eerste koala in het wild, in het Noosa National Park. Zo cute!

noosa

Dit was ook al zo lekker. Brood met dukkah (er staat ook een receptje in mijn kookboek) en halloumi/courgette fritters!

barramundi

Hmmm Barramundi op Midden Oosterse wijze bij Sirocco. Met zoete aardappel crisps, waterkers, venkel en granaatappel. Lekker visje. Het is vrij stevig van textuur, een beetje zoals tonijn, maar dan witter van kleur. Lekker!

noosa heads

Ik houd van tenten met witte tafeltjes die Instagram proof zijn. Noosa Beach House was er zo een. Ik at hier een heerlijke salade met zalmforel. Wat ik wel gek vind in OZ, dat je vaak je eten aan de bar moet bestellen. Zelfs in zo’n luxe tent als dit. Groot voordeel is dat je hier nooit lang hoeft te wachten op je food. En dat betekent een happy girl.

tips australië oostkust

Aan slagers geen gebrek hier. Dus staken Mau en ik de barbecue aan. De eerste van het jaar viel nog nooit zo vroeg. Uiteraard met watermeloen on the side.

noosa national park

Ik ben al niet al te groot, maar in het Noosa National Park voel ik me helemaal een dwerg. We deden de kustroute waar je tussentijds fijn uitzicht had op de surfdudes. En ik spotte hier een wilde koala die heerlijk aan het chillen was hoog in de boom.

leguaan noosa national park
En een huge varaan. Man ik schrok me rot..

farmers market noosa

En ik ging naar de Farmers Market in Noosa. Hoog hippy gehalte en very organic. Maar wel heel leuk om te zien. Zie deze giant knoflooktenen. Als ik het heb over een teentje knoflook in een recept bedoel ik natuurlijk niet deze units. Verder zag ik uiteraard Macademia noten, veel fruit (mango’s en lychees) lokale groente, broodjes, taartjes en raw superfoods. En uiteraard lekkere shakies.
paaseitjes

En uiteraard bezocht ik weer een supermarkt, waar ik deze paaseitjes vond. Deze gaan uiteraard mee in de koffer. Ik verheug mij nu al op Sydney waar ik lekker kan inslaan.

Vanuit Noosa reden we verder naar Brisbane. Maar daar vertel ik jullie later meer over, in deel 2!

Volg mij en Annika ook op Instagram, voor nog meer behind the scenes.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in