fbpx
Menu

Foodie in Australië #1

Op het moment dat ik dit schrijf is het 30 graden en ben ik in Byron Bay (Australië). Maurits is aan het surfen en ik (Miss A sportiva) hang bij het zwembad. De afgelopen 3 weken heb ik mijn laptop in de tas gelaten, maar nu kon ik het niet weerstaan om mijn belevenissen alvast te delen. Ik wilde eigenlijk 1 groot artikel schrijven, maar ik heb zoveel foto’s dat ik het in tweeën splits. Vinden jullie vast niet erg.

Wij (Maurits en ik) hebben de hele maand februari langs de Oostkust van Australië gereisd en dit was de meest toffe en vooral lekkere reis die ik ooit gemaakt hebt. We zijn (via een 2 daagse stop in Tokio) begonnen in Palm Cove (dit ligt boven Cairns) en zo met onze auto naar beneden gecruised met als eindbestemming Sydney. Australië is niet alleen prachtig, de natuur is overal awesome en je ziet de meest mooie dieren, het is ook vooral een heel relaxt land. De mensen zijn super aardig, overal is food en het reizen gaat hier heel easy. I like! Kijk je mee naar het eerste deel van mijn reis in foodfoto’s?

Tokio
tokio

We begonnen onze reis in Tokio, waar we een nachtje bleven. Wat een gekke maar vooral leuke stad is dit. Ik ben heel blij dat we hier een nachtje zijn gebleven want dit had ik niet willen missen. Ook al was ik kapot van de jetlag en was het stervens koud. Het was tof! Van volwassenen die helemaal los gingen in de gokhal, tot overal Hello Kitty, gekke zoetigheden en vooral heel veel ramen (noodles). Ik vond het awesome.

Palm Cove – Port Douglas – Cairns – Daintree National Park 
Onze eerste echte accommodatie was meteen een hele vette. Ik had een vila geboekt in Palm Cove. Een leuk klein plaatsje ten noorden van Cairns. De ideale plek om het noorden van Queensland te ontdekken. Het klimaat was er tropisch en zo ook de dieren. Je mocht niet zwemmen in de zee vanwege salty’s (zoutwater krokodillen) en stingers (giftige kwallen). Ik heb er zelf geen een gezien. Ik ben op krokodillentocht geweest op de Daintree river (Daintree rainforest) maar ook daar geen croco te zien.

palm cove brekkie

De dag goed beginnen met Eggs Bennie. Gepocheerde eitjes met bacon en Hollandaise saus. Zit je meteen de hele dag vol van.

peanutbutter smoothie

Deze peanutbutter smoothie ga ik thuis namaken. Willen jullie het recept?
chill cafe

Perfecte BBQ Ribs bij het Chill Café in Palm Cove. I love that place. En vooral hun menu. Alles was lekker! Groot voordeel, het zat vlakbij onze mansion.

tips australië oostkust

Hello smoothie. Deze was met frambozen, watermeloen en munt. Meer zomer in een glas krijg je niet.

Snorkelen Great Barrier Reef
Heel cool was het snorkelen op het Great Barrier Reef. We vertrokken vanaf Port Douglas met een boot en ik heb fantastische vissen gezien, verpletterend koraal en een enorme rog. Maurits zag sharkies, ik gelukkig niet 🙂 Later bleek er nog een Luipaard haai van 1,5 meter te zitten, zo blij dat deze niet gezellig aan mijn kant zwom. Ze doen niks, maar zouden bij mij toch enorme paniek veroorzaken denk ik. Vanwege de giftige kwallen moesten we een mooi pakje aan. Sexy he?
snorkelen great barrier reef

Airlie Beach
Na een weekje Palm Cove reden we door naar Airlie Beach. Met als grootste doel om de Whitsundays te bezoeken. Maar dat is niet gelukt. Althans niet voor mij.  De wind was ruig (windkracht 6) deze dagen en ik word nogal snel zeeziek (zelfs met een pilletje). Maurits heeft wel een zeiltochtje gemaakt en ik was blij dat ik niet meegegaan ben. De golven waren zo’n 1,5 meter hoog. Naast de Whitsundays is Arlie beach verder niet zo heel cool. Het is het paradijs voor jonge backpackers op zoek naar liefde. Wel heb ik hier lekker gegeten (Lovely India is een aanrader). En heb ik zelf ook nog een soort van gekookt. Ik ben trouwens helemaal in mijn element met de supermarkten hier. Als het aan mij ligt bezoek ik er iedere dag wel één, waarvan ik minstens een half uur uittrek voor het chocoladeschap. Maurits vindt dit wat minder overigens, maar daarvoor hebben we Liquorland. Want je biertjes kan je niet in de super kopen hier.

tips australië oostkust

Blije eitjes in de supermarkt. Moeten ze ook per direct in Nederland invoeren. Who’s with me?
tim tams

En natuurlijk kocht ik Tim Tams (gevuld met peanutbutter). Oh yes! Deze koekjes zijn schandalig lekker. Het is een recept van Adriano Zumbo.

airlie beach

Ik heb heel veel vis gegeten. Logisch als je aan de kust zit. Op dit bordje ligt tempura van krab, oesters (houd ik niet van), garnalen en inktvis. Yum!

airlie beach

Ik zou bijna vergeten dat het in Nederland gewoon winter is. Deze unit van een watermeloen at ik helemaal alleen op. Ik ben er dol op.

airlie beach

Australië is echt een land van veel vlees. Deze kip in braadzak was een prima maaltje. Met een regenboogsalade ernaast.

Van Airlie Beach naar Noosa via Rockhampton
Er zijn dagen geweest dat we vooral in de auto hebben gezeten. De afstanden zijn hier behoorlijk, 2 x Nederland op een dag vinden we hier heel gewoon. Gelukkig is er onderweg genoeg te beleven. De natuur is echt prachtig. Het is overal zo groen. En onderweg kom je nogal wat tegen. Van te vieze toiletten waar het krioelt van de kakkerlakken (ik ben toch gegaan) tot mini bakery’s met fantastische Lamingtons en Meat Pies. En de koffie is overal te gek. Zelfs bij een tankstation worden de bonen vers gemalen. Ik als coffeelover werd daar natuurlijk heel gelukkig van.

lamington

Deze lamingtons ga ik heel snel zelf maken. Op uitdrukkelijk verzoek van Annika, de Cocos Addict.

meat pies

En de meat pies zijn ook echt delish. Ik at er een met steak en ui en later nog eentje met Mexicaanse bonen. Heerlijk! Gaat ook op het To Bake lijstje (die weer enorm gegroeid is na deze trip).

tips australië oostkust

Overal vind je goede koffie. Ik ben fan van de flat whites, dat is een soort cappuccino maar dan met iets minder melk.

Noosaheads
Noosa vond ik echt te gek. Het is het Saint Tropez van Australië. Wat een heerlijke plek om te verblijven. Onze accomodatie was helaas niet echt een aanrader (slechte Wifi is not good for me). Maar verder niets dan lof. Wij zaten vlakbij de Noosa River, hier vind je tal van resto’s. Waar ik voor het eerst Barramundi at. Als je Masterchef Australie volgt, ken je dit visje vast wel. Noosa Heads is de badplaats met het strand, heel veel winkels en een heerlijke boulevard. Ook zag ik hier mijn eerste koala in het wild, in het Noosa National Park. Zo cute!

noosa

Dit was ook al zo lekker. Brood met dukkah (er staat ook een receptje in mijn kookboek) en halloumi/courgette fritters!

barramundi

Hmmm Barramundi op Midden Oosterse wijze bij Sirocco. Met zoete aardappel crisps, waterkers, venkel en granaatappel. Lekker visje. Het is vrij stevig van textuur, een beetje zoals tonijn, maar dan witter van kleur. Lekker!

noosa heads

Ik houd van tenten met witte tafeltjes die Instagram proof zijn. Noosa Beach House was er zo een. Ik at hier een heerlijke salade met zalmforel. Wat ik wel gek vind in OZ, dat je vaak je eten aan de bar moet bestellen. Zelfs in zo’n luxe tent als dit. Groot voordeel is dat je hier nooit lang hoeft te wachten op je food. En dat betekent een happy girl.

tips australië oostkust

Aan slagers geen gebrek hier. Dus staken Mau en ik de barbecue aan. De eerste van het jaar viel nog nooit zo vroeg. Uiteraard met watermeloen on the side.

noosa national park

Ik ben al niet al te groot, maar in het Noosa National Park voel ik me helemaal een dwerg. We deden de kustroute waar je tussentijds fijn uitzicht had op de surfdudes. En ik spotte hier een wilde koala die heerlijk aan het chillen was hoog in de boom.

leguaan noosa national park
En een huge varaan. Man ik schrok me rot..

farmers market noosa

En ik ging naar de Farmers Market in Noosa. Hoog hippy gehalte en very organic. Maar wel heel leuk om te zien. Zie deze giant knoflooktenen. Als ik het heb over een teentje knoflook in een recept bedoel ik natuurlijk niet deze units. Verder zag ik uiteraard Macademia noten, veel fruit (mango’s en lychees) lokale groente, broodjes, taartjes en raw superfoods. En uiteraard lekkere shakies.
paaseitjes

En uiteraard bezocht ik weer een supermarkt, waar ik deze paaseitjes vond. Deze gaan uiteraard mee in de koffer. Ik verheug mij nu al op Sydney waar ik lekker kan inslaan.

Vanuit Noosa reden we verder naar Brisbane. Maar daar vertel ik jullie later meer over, in deel 2!

Volg mij en Annika ook op Instagram, voor nog meer behind the scenes.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

27 reacties

 • D W
  4 april 2016 om 11:10

  Wat een leuke foto's! Maar wat gooi je veel Engelse woorden door je verhaal!? Ben ik de enige die dat ziet? Huge dit, giant dat, super cute zo. Misschien ligt het wel aan mij hoor.

  Beantwoorden
 • Caia
  1 maart 2016 om 13:33

  Als mijn moeder vroeger lamingtons maakte, bakte ze cakejes in halfronde vormen, zoals poffertjes maar dan groter. Nog enigszins lauw werden de cakejes aan een vork geprikt en in een jampot met het chocomengsel gedoopt en daarna gedropt in een tweede jampot met kokos.. Deksel erop en even schudden.
  Snel klaar en idiot proof: wij kinderen mochten altijd gezellig mee-helpen!

  Beantwoorden
 • Daniëlle
  25 februari 2016 om 18:45

  Erg leuk om jullie avonturen te lezen. Stiekem ben ik best een beetje jaloers ;-)! Het eten ziet er allemaal even lekker uit!

  Beantwoorden
 • Annelies
  25 februari 2016 om 18:07

  Wat heerlijk om te lezen allemaal!

  Beantwoorden
 • Johanna
  24 februari 2016 om 14:45

  Wat heerlijk! Alsof ik zelf weer even terug ben.. Wel jammer dat je niet naar de whitsundays bent geweest. Vond ik werkelijk waar het mooiste plekje op aarde dat ik ooit had gezien, maar met zeeziekte is het idd wel een flinke trip!

  Beantwoorden
 • Jaimyskitchen
  23 februari 2016 om 19:02

  Het ziet er echt heerlijk uit, geweldige vakantie! Nog maar even flink genieten dan maar!

  Die lamingtons zien er echt te lekker uit, daar wil ik wel een receptje van zien!

  Beantwoorden
 • Marianne van der Maat
  23 februari 2016 om 00:03

  Hier een van je trouwe fans, uit Australia. We wonen hier al meer dan 30 jaar, fijn land, ook wel een hard land, maar we hebben het goed hier.
  ik heb onlangs je eerste kook boek en ook de twee boeken van Kris Verburgh gekocht en eet uitsluitend recepten van je website en boek.
  Je had het over een vieze toilet, akelige ervaring. Over t algemeen 95% zijn publieke wcs super schoon met RVS potten en zoveel. Al onze gasten hebben het er altijd over, zoveel er zijn en hoe netjes, dus namens de Aussies sorry daarvoor!
  je drinkt graag koffie, als je een 7 Eleven ziet moet je daar zeker stoppen, het zijn convenience shops en ook super goede benzine stations. hier verkopen ze de beste koffies alles vers, bonen, melk een machine van ongeveer 30.000 dollar. de koffie kost 1, 2, of 3 koffie. beste waarde en super qualiteit. wij nemen altijd een $2 kop en nemen een short black van $1 en daar boven op een Cappucino van $1, lekker sterk met net zoveel chocolade topping als je maar wilt. Wij hadden een 7 Eleven en alles was superschoon, dus nu we er niet meer zijn is het enige dat ik mis de koffie want die is de beste en zo cheap invergelijking tot $3 -5 voor een slappe niet warme koffie!!
  Probeer t maar ns, echt een aanrader, ook hebben ze Krispy Kreme doughnuts en alles wat je nodig hebt op een roadtrip.
  enjoy, jammer dat je niet naar Victoria komt, daar wonen wij. heel mooi en shopping in Melbourne fabulous, volgende keer?
  ik blijf genieten van alle recepten met geweldige presentatie, keep it up

  Beantwoorden
 • Anne
  22 februari 2016 om 23:07

  Ooh tim tams zijn verschrikkelijk lekker ook mis ik milo :)

  Beantwoorden
 • Anneke
  22 februari 2016 om 17:02

  Wat een leuke verhalen en die foto's van het eten, om te smullen. Nog heel veel plezier saampjes.

  Beantwoorden
 • Pauline
  22 februari 2016 om 16:34

  Iemand in mijn familie woonde in Australië (hij is inmiddels overleden). Ieder jaar rond mijn verjaardag schreef hij een brief met verhalen en stuurde hij een kalender met de mooiste foto's. Ik wil dus al heel lang een keer naar Australië en door jou artikel nu nog meer!

  Beantwoorden
 • Carla
  22 februari 2016 om 14:24

  En hier regent het al de hele dag,dus jouw foto's doen deugd ;) Geniet van jullie reis,ik kan daar alleen maar van dromen.

  Beantwoorden
 • charon
  22 februari 2016 om 13:16

  Oooohhh leuk!!! En heel benieuwd naar je tips over Brisbane....ik ga er over een paar weekjes naar toe....jippiejjjj

  Beantwoorden
 • Margreet Prins
  22 februari 2016 om 13:02

  Je weet ons wel lekker te maken zo! Ultiem genieten zo'n reis en eten is zou voor mij net zo belangrijk zijn (het allerbelangrijkst na een schoon bed ?. Geniet en ik kijk uit naar de recepten.

  Beantwoorden
 • Femke
  22 februari 2016 om 10:53

  Wauw wat een prachtige reis! Jaloersmakende foto's om even weg te dromen hier op een regenachtige maandagochtend. Ik kijk al uit naar deel 2!

  Beantwoorden
 • Catherine
  22 februari 2016 om 10:40

  heerlijk even wegdromen op een regenachtige maandagochtend in NL...

  Beantwoorden
 • EminasLifestyle
  22 februari 2016 om 09:47

  Wat heerlijk!!! Australie staat ook op ons lijstje.
  En al dat eten!! Ik houd er van! Ben benieuwd naar deel 2

  Beantwoorden
 • Petra Geurts
  22 februari 2016 om 09:28

  Geweldig om te lezen! Wij gaan deze reis in oktober maken met ons hele gezin. Onze dochter woont in Cairns. Ook wij gaan vanaf Cairns naar Sydney. Ben benieuwd of wij jouw leuke lekkere restaurantjes ook tegenkomen.
  Nog veel plezier!!

  Beantwoorden
 • Tewa
  22 februari 2016 om 09:19

  Wat een heerlijk report!! Voelt alsof ik ook even in Australie ben! Misschien heb ik erover heen gelezen maar is het prijzig daar? Ik kijk uit naar je tweede eetverslag! Groetjes Tewa

  Beantwoorden
 • Cheese and Chinese
  22 februari 2016 om 09:09

  Echt genieten deze post! Erg onder de indruk van al dit lekkers - vis en barbecue zijn wat mij betreft het allerlekkerst, vooral zo in de zon! Die eggs benedict ziet er ook EPIC uit!

  Beantwoorden
 • Jessica
  22 februari 2016 om 08:40

  Ik voel een derde kookboek aankomen! Pauline goes Australie. Zoveel inspiratie voor nieuwe eet en drink recepten en mooie foto's! Geniet er nog van!

  Beantwoorden
 • Margot
  22 februari 2016 om 08:36

  Wauw, ik kan niet anders zeggen!

  Beantwoorden
 • Esther
  22 februari 2016 om 08:02

  Als ik het lees krijg ik gewoon pijn in mijn buik van de heimwee... Ooit ga ik terug!

  Beantwoorden
 • Sabine
  22 februari 2016 om 08:02

  *pakt een teiltje om al het kwijl in op te vangen*. Wat een heeeeeerlijke reis Pau. Misschien moeten wij er maar over na gaan denken om dit volgend jaar te doen. Zou geweldig zijn.

  Beantwoorden
 • Ellen
  22 februari 2016 om 07:51

  Oh wauw, een droom voor elke foodie daar duidelijk! Ik ga binnenkort ook naar Tokyo, dus nu ben ik helemaal niet meer te houden. :D

  Beantwoorden
 • Martje
  22 februari 2016 om 07:47

  Leuk om je belevenissen te lezen & al het heerlijke eten te zien :-) Geniet ervan!!

  Beantwoorden
 • Nicole
  22 februari 2016 om 07:32

  Wauw, ben een heel klein beetje jaloers. Wat een mooie reis maken jullie!

  Beantwoorden
 • Marlotte
  22 februari 2016 om 07:17

  Oh echt jaloersmakend al dat lekkere eten haha!

  Beantwoorden

Reactie plaatsen