ben & jerrys wich

Diary Maart #1

Zo wat is dat wennen zeg om na een maand weg te zijn weer in het ritme te komen. Maar ik ben er weer! Gelukkig laat de zon zich zo nu en dan ook al zien en dat is goed voor de energie. Ik doe mijn uiterste best om de Australische relaxmodus vast te houden en dat gaat mij aardig goed af. Vorige week at ik iedere dag buiten de deur (voor lunch of diner). Prima om die vakantievibes nog even door te zetten.

Maar er werd ook volop gewerkt. Ik heb alweer allemaal lekkers voor jullie gemaakt en op de foto gezet. Ik ging naar een persevent en een boeklancering. En de blogjes rollen alweer uit mijn vingers. Wel extra fijn dat ik nu altijd samen met Annika ben. Ik ben nog steeds dolblij met onze samenwerking. Kijk je mee naar ons dagboekje van de afgelopen 2 weekjes?

ben & jerrys wich

Mijn week begon goed bij de lancering van Ben & Jerry’s “The Wich”. De oplettende fan zal deze icecream sandwich waarschijnlijk wel herkennen. The Wich is al een tijdje uit het assortiment. Maar he’s back! En nog beter en lekkerder. Want naast de chewy koekjes, is het ijsje nu gevuld met Cookiedough icecream. Ik heb een uitvoerig voor jullie getest (iemand moet het doen) en hij is meer dan goedgekeurd.

diary drovers dog

Daarna ging ik lunchen met mijn favoriete PR man Niels en Ianna bij Drovers Dog. Een Australisch tentje in Oost waar ik mij de Egg bennie goed liet smaken.

diary flinders groningen

Op naar het hoge noorden voor wat family time. Daarna aten we bij Flinders. Leuk tentje. Het eten vond ik echter niet mindblowing.

diary foodieminds

Dit dus. Ik wil het liefst altijd alles proeven van de kaart.En dat deed ik later ook, lees maar verder.

freixenet brut

Ik kreeg ook weer heel veel foodpost. Waaronder deze mooie fles Freixenet. Deze nieuwe Limited Edition Cordon Negro ligt vanaf eind maart in de winkel. So you know!
diary rude health
Ik kreeg een heel pakket toegestuurd van Rude Health (die peanutrepen zijn mijn favo). Je kunt dit o.a. bij Stach kopen en ze hebben hele fijne producten zoals porridge, crackers en granola.

plus supermarkt

Nog meer foodpost. Ik kreeg dit uitgebreide ontbijtpakket van Plus supermarkten.

diary cleeff haarlem

Even lunchen in Haarlem bij het nieuwe Cleeff. Fijn want dit is op loopafstand van mijn huis. En je mag Mix & Matchen met de kaart. Hou ik van!

diary cortado

Waar ik nog meer van houd is goede koffie!

diary fleurie

En nog een keer lunchen buiten de deur bij Fleurie in Bloemendaal. Ook een van mijn favorieten hier in de buurt.

diary paaseitjes

Yes het is weer paaseitjes tijd. Je kunt ze weer zelf scheppen bij de Appie.

barts fishtales

Ik ging samen met Annika naar de lancering van Bart’s Fish Tales zijn nieuwe boek. Wat een pracht exemplaar. Want naast de meer dan 100 recepten staat dit boek vol mooie verhalen (en foto’s van David Loftus). Binnenkort volgt een uitgebreide review. Maar wij zijn fan.

diary bar paris

Daarna ging ik samen met Annika eten bij Bar Paris op het Rokin. Ik nam coquilles met salsa verde en frietjes. Lekker hoor!

trouwen

Zo lief ik kreeg deze trouwagenda van Annika (stiekem is zij er al meer mee bezig dan ik zelf). Er staan allerlei tips in, plus een uitgebreide planning. Handig!

Chicsk n CoqsEindelijk was het weer tijd voor een foodiediner. Samen met Francesca, Philippine, Sabine en Brenda streek ik neer bij Pop Up resto Chicks & Coqs (gevestigd in Pand 10). Onder leiding van chef Richard van Oostenbrugge wordt hier kip bereid. Kip op Peruviaanse wijze. We proefden een halve geroosterde kip, een spiesje van kippendijen met citroenlak (mijn favo), spicy hotwings en een steamed bun met crispy chicken. Die laatste was ook erg smakelijk. On the side kan je quinoa-maissalade bestellen of aardappeltjes met salsa. Eenvoudig maar lekker!

chicks & coqs

chicks & coqs

Uit de luidsprekers schalt salsamuziek. Ik word er vrolijk van. Het interieur is al net zo blij makend. Lekker vrolijk. Iets minder blij werd ik van de toetjeskaart. Die was er namelijk niet. Zelfs geen koffie en thee, want ze wilden het zo simpel mogelijk houden. Wel kan je een lekkere cocktail bestellen. Ook fijn!

hoofdstad brasserie

Zonder toetje is ons foodiediner niet compleet. Dus gingen we naar de buren (De hoofdstad brasserie en Pand 10 horen bij elkaar) waar we alle toetjes van de kaart bestelden. En dat kan je nergens beter doen dan bij de Hoofdstad Brasserie (de Hoofdstad Brasserie en Pand 10 horen bij elkaar). Hier wordt ontzettend veel aandacht besteed aan de desserts (en ook aan de rest van het menu). In samenwerking met Patissier Jeroen Goossens worden de desserts steeds verder verfijnd. Mijn lievelings was het Pêche melba ijsje met een hart van amandelspijs. Maar ook de mandarijnenmousse (in de vorm van een mandarijn) is een favorietje. Verder zie je een ontiegelijk lekkere chocolademousse, een prachtig taartje met kokos en Thaise basilicum en 2 verschillende eclairs. Zo blij als een kind!

hoofdstad brasserie

Ik vraag mij wel eens af wat andere mensen van ons denken. Want voordat er ook maar één hap genomen wordt, gaat er een fotosessie van minimaal een half uur aan vooraf. Zulke plaatjes verdienen ook gewoon een mooie foto toch?

diary

Annika en ik pakten voor het eerst dit jaar een terrasje. Superfijn, dat lentezonnetje. Maar stiekem nog wel een beetje frisjes.

diary

Annika ging ook nog naar het strand. Lekker een koffietje drinken bij San Blas in Bloemendaal. Deze strandtent zit er het hele jaar, dus daar kun je nu ook al terecht.

Zoals je ziet heb ik de vakantievibe nog aardig vast weten te houden. De komende weken ga ik weer flink aan de slag met lekkere recepten voor Pasen. Yes het is bijna zover.

Volg mij en Annika ook op Instagram, voor nog meer behind the scenes.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in