Bar roast and chicken

Hotspot: Roast Chicken Bar Haarlem

Kip is hip! In heel veel restaurants staat tegenwoordig kip van het spit op het menu. Ik hou er van. Lekker eten hoeft niet ingewikkeld te zijn wat mij betreft. Ook schieten de kiprestaurants als paddenstoelen uit de grond. Zo ook in Haarlem. Hier opende onlangs de Roast Chicken Bar. Ik ben fan! In dit artikel vertel ik je alles over deze leuke nieuwe hotspot.

De Roast Chicken Bar bevind zich in het centrum van Haarlem. Aan de Turfmarkt, om precies te zijn. Vanaf hier heb je uitzicht over het mooie Spaarne. Eenmaal binnen wordt je meteen verwelkomd door de heerlijke geur van geroosterde kippetjes. Dat belooft meteen veel goeds. Het zorgt er bij mij in ieder geval voor dat ik meteen trek heb.

Bar roast and chicken

Bar roast and chicken

Wat mij ook meteen opvalt is het onwijs toffe interieur. Meteen in het begin zie je de bar en de kippen aan het spit. De stijl is industrieel met houten tafeltjes en oude schoolstoeltjes. Achterin staan in een grote wandkast alle ingrediënten die gebruikt worden. Zo vind je hier de koffiebonen, de sausflesjes en de nootjes die geserveerd worden. Daarboven staat het woord Roast met letterlampen.

En misschien wel het allerleukste, er hangen kunstwerken van Selwyn Senatori. Mijn favo kunstenaar. Ik heb zelf ook een kunstwerk van hem thuis hangen, dus ik vind het extra leuk om dat hier terug te zien. Zijn schilderijen zijn lekker kleurrijk en passen goed bij de rest van het interieur.

Bar roast and chicken

Bar roast and chicken

De Roast Chicken Bar bestaat eigenlijk uit twee concepten. Tot 17.00 uur heet het de Egg Store, waarna het overgaat in de Roast Chicken Bar. De kip en het ei zijn dus beiden vertegenwoordigd. Overdag kun je hier dus terecht voor de beste eiergerechten. Ik bestelde een Eggs benedict en mijn vriend nam de Roast Slicer, een brioche broodje met ei en pulled chicken. We hebben beiden gesmuld van deze lekkere gerechten. Of je nu een gepocheerd ei wilt, een gebakken ei of scrambled, het is allemaal mogelijk bij de Egg Store. En heb je een kater? Bestel dan The Hangover. Een brioche bol met een spiegelei, bacon en gorgonzola.

Je kunt hier ook terecht om te snacken of te genieten van een lekkere cocktail. De Smoked Broadbeans zijn een aanrader. Dit zijn nootjes met een lekkere roast smaak. Maar je kunt ook gaan voor de Popcorn & Spices of Oldschool bitterballen.

Bar roast and chicken

Bar roast and chicken

Bar roast and chicken

Bar roast and chicken

En het belangrijkste mag ik natuurlijk niet vergeten: de kip! Na mijn goede ervaring met de Eggs benedict nam ik me voor om snel weer terug te gaan om de kip te proberen. En zo geschiedde. Een week later ging ik met Pauline en onze aanhang eten bij de Roast Chicken Bar. Het is vrij simpel. Je kiest voor een hele of halve kip van het spit. Wij kozen allemaal voor een halve. En dit was precies voldoende voor mij, een hele zou ik niet op kunnen. De kip smaakte supergoed. Heel mals en smaakvol. Nee, hier krijg je absoluut geen plofkip en dat proef je! De lekkere roast smaak maakt het helemaal af.

Daarbij kun je allerlei lekkere bijgerechten bestellen. En dat deden wij natuurlijk ook. We namen de bio frieten met homemade mayo, coleslaw, groene salade en een ananas-chili compote voor erbij. Ik zou wel kritisch willen zijn, maar eigenlijk was alles supergoed en lekker. De ananas-chili compote is zeker een aanrader en heel bijzonder van smaak. De frieten zijn perfect en de salades precies zoals ze zouden moeten zijn.

De prijzen zijn vriendelijk. Een halve kip kost 10 euro. Voor een bijgerecht betaal je ongeveer 3 euro en een toetje kost 4 euro. Redelijke prijzen dus. Helaas had ik geen ruimte meer voor een toetje, anders had ik deze ook nog geprobeerd. Next time!

Bar roast and chicken

roast chicken bar

roast chicken bar

Hotspot
Roast Chicken Bar

Adres
Turfmarkt 26 Haarlem

Openingstijden
Ma-Do: 10.00 – 0.30 uur

Vrij-Za: 10.00 – 1.00 uur

Zo: 10.00 – 0.30 uur

WWW en Facebook

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Annika"

Geschreven door:

Annika

Annika is mede-eigenaar van Uit Paulines Keuken en vervult een veelzijdige rol binnen het team. Ze is is nauw betrokken bij alle aspecten van het platform. Van website optimalisaties tot SEO strategie en marketing. Annika heeft een passie voor mooie plekken, reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.
More About Us

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in