Menu

Hot and Happening #2

Het is alweer tijd voor de 2e editie van de nieuwe Hot and Happening rubriek. Ook dit keer heb ik weer veel leuke culinaire nieuwtjes voor jullie. In deze editie lees je onder andere nieuws over chocola, wie wil dat niet? Ik geef je een must see tv tip en ik vertel je alles over de nieuwste online foodmarkt. Ook vind je in deze editie info over een superleuk festival wat plaats zal vinden in het paasweekend. Tot slot lees je over de opvolger van koopeenkoe.nl. Kortom, weer een bomvolle Hot and Happening.

Foodfestival Amsterdam

foodfestival

Ik ben nog lang niet klaar met Foodfestivals. Wat mij betreft mogen er nog veel meer bijkomen! Van 24 tot en met 28 maart kun je terecht op de paaseditie van het Foodfestival in Amsterdam. Er zijn maar liefst zeventig!! foodtrucks. Hier wordt je als foodie toch blij van? Daarnaast zijn er pop-up restaurants te vinden waar topchefs de lekkerste gerechten bereiden. Ook voor kids is er genoeg te doen op het speciale Kidsplein. En zelfs aan de man is gedacht. Op het Craftbeerplein vind je tien lokale brouwerijen, waar bier proeverijen gegeven worden. Dus terwijl jij lekker op de foodmarkt aan het struinen bent, kan je lover genieten van een lekker lokaal biertje. Of andersom natuurlijk. In het weekend wordt je ’s avonds ook nog vermaakt met een uitgebreid entertainment programma.

Openingstijden:
Do 24 maart:       17:00 – 23:00 uur
Vr 25 maart:       15:00 – 24:00 uur
Za 26 maart:        12:00 – 24:00 uur
Zo 27 maart:       12:00 – 23:00 uur
Ma 28 maart:       12:00 – 21:00 uur

Het foodfestival vind plaats in de RAI Amsterdam. De toegang is gratis, behalve in het weekend vanaf 18.00 uur. Kijk voor meer info op de website.

Johnny Doodle chocola

johnny doodle

We kennen Johnny Doodle al van hun fantastische fudge! En wanneer je denkt dat het niet beter kan worden, gebeurt het juist wel. Want Johnny Doodle komt nu met chocoladerepen waar je U tegen zegt. In maar liefst acht verschillende smaken: White Speculoos, White Strawberry & Merengue, Dark Salty Fudge, Milk Fudge & Brownie, Dark Nougat & Cardamom en Milk Amaretti. Tot slot hebben ze ook nog ‘gewoon’ melk en puur 72%. Klinkt goed toch? Ik heb de ‘white speculoos’ al geproefd en ik kan je vertellen, hij is verslavend lekker. Echt zo’n reep waarvan je besluit 1 klein stukje te nemen, maar waar je vervolgens keihard faalt omdat je toch de hele reep naar binnen werkt.

De Johnny Doodle repen zijn onder meer verkrijgbaar bij de DEEN en Boni supermarkten. Op korte termijn zullen ze ook verkrijgbaar zijn bij de andere Nederlandse supermarkten. Kijk voor meer informatie op de website.

Directly From

Directly From

Thuis uit eten is al een tijdje een trend. Net als koken met kwalitatief goede en verse producten. Zo kunnen we met Deliveroo de gerechten van de beste restaurants thuis laten bezorgen. Handig, voor als je geen zin hebt om te koken, maar wel iets anders wil dan een vette pizza van de afhaal. Voor als je toch zelf wilt koken, maar wel met de kwalitatieve producten die gebruikt worden in de betere restaurants, kun je sinds kort terecht bij Directly From. Directly From is een soort online foodmarkt. Je hebt het gemak van het online shoppen, waar je de beste en verse producten kunt bestellen voor thuis. De consument wordt op deze manier direct gelinkt aan de producent. Alles wordt binnen 24 uur bij je thuisbezorgd, zodat je verzekerd bent van de dagverse kwaliteit. Pauline heeft het al getest en was heel enthousiast over de kwaliteit van de producten. Neem zeker even een kijkje, maar pas op..voor je het weet zit je winkelmandje vol lekkers.

Directly From levert momenteel alleen in de Randstad, maar hoopt snel uit te kunnen breiden naar de rest van het land. Kijk voor meer info op de website.

Koken met Van Boven

Koken met van boven

Vanaf 22 februari is Yvette van Boven weer te zien bij de VPRO met een nieuw seizoen Koken met Van Boven. Yvette duikt dit seizoen de geschiedenis in van ons voedsel. Zo maakt ze in de eerste aflevering een andijviestamppot met draadjesvlees, waarvan het eerste recept uit 1929 dateert. Yvette tovert het om in een gerecht dat helemaal anno 2016 is door er paddenstoelen aan toe te voegen. Deze haalt ze vervolgens weer op bij een paddenstoelen teler in Amsterdam-Noord. Wat ons betreft een must see!

Koken met Van Boven is vanaf maandag 22 februari te zien op NPO2, 20.25 uur.

Koopeenkip.nl

koopeenkip

We waren al fan van koopeenkoe.nl. Sinds eind januari is daar koopeenkip.nl aan toegevoegd. Via Koopeenkip koop je samen met anderen een lot (een deel van een hok) met kippen en leghanen. Deze kippen en haantjes hebben de ruimte om vrij rond te lopen. Ze hebben een goed leven gehad en dat proef je. De kip is biologisch en wordt rechtstreeks geleverd van de boer. Want als je dan vlees eet, eet dan goed vlees. Vlees dat traceerbaar is, zoals bij deze kippetjes. Pas als het lot op 100% staat wordt de kip geslacht (nadat ze volgroeid zijn, op een normale manier). In een pakket zit vlees voor 18 maaltijden, van kipfilet tot kippendij. Er gaat dus weinig verloren van de kip. Een pakket van koopeenkip.nl kost € 79,95,-. Hier heb je ongeveer 6,5 kilo aan kip voor, en 2 leghaantjes. Tussen het moment van bestellen en bezorgen zit ongeveer 2 weken.

Kijk voor meer informatie op de website.

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

13 reacties

  • Ellen
    19 februari 2016 om 19:34

    Die chocolade ziet er zooo lekker uit! En dit jaar wil ik ook naar het foodfestival trekken!

  • Annika
    19 februari 2016 om 09:58

    Ah dat is goed om te horen!

  • Ellen
    18 februari 2016 om 22:55

    Ik zag de choco repen gisteren ook al bij de jumbo!

  • Annika
    18 februari 2016 om 16:23

    Nee, ik ook niet! Ik wacht met smart op de lente!

  • Annika
    18 februari 2016 om 16:23

    Jaa, ik ook! :)

  • Marloes
    18 februari 2016 om 15:11

    Yvette's Koken met van Boven is echt heel leuk! Fijn dat het weer terug komt : ). Goed initiatief ook, het kopen van een écht eerlijk kippenvlees.

  • Valerie
    18 februari 2016 om 09:20

    Laat die foodfestivals maar komen!

  • Cheese and Chinese
    18 februari 2016 om 09:11

    Wat een leuk initiatief dat koopeenkip! Wij zijn op de vorige editie van foodfestival Amsterdam geweest, wel leuk maar niet mindblowing! Foodfestivalletjes buiten in de zon blijven toch leuker, kan niet wachten tot dat seizoen weer aanbreekt.

  • Margot
    18 februari 2016 om 08:15

    Die reep met White Strawberry & Merengue moet ik proberen!

  • EminasLifestyle
    18 februari 2016 om 07:51

    Ik ben zo beneiuwd naar Johnny Doodle chocolade! Heel socialmedia heeft het er over!

  • Nicole
    18 februari 2016 om 07:37

    Wat een leuk nieuws weer! Ik moet toch echt eens naar zo'n festival.

  • Marieke
    18 februari 2016 om 07:10

    Yeah ik vind het leuk dat Koken met van Boven weer terug is. Ik vind haar zo leuk!

  • Marlotte
    18 februari 2016 om 06:45

    Oeh dat foodfestival én de chocolade trekt mij wel. Die ga ik allebei eventjes opslaan :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.