Review: The New Easy Donna Hay
We lovvvvveee Donna Hay! Als echte fangirl mag een review van haar nieuwste boek ‘The new easy’ dan ook niet ontbreken op het blog. Donna Hay is Pauline’s grootste inspiratiebron. En inmiddels ook die van mij. Het werkt aanstekelijk denk ik. En het is ook niet zo gek, want Donna weet mij iedere keer weer te verrassen en te inspireren. Haar kookboeken zijn de mooiste, vind ik dan he? en mogen eigenlijk niet ontbreken in je kookboekenstash. De stijl van Donna Hay is herkenbaar. Mooie lichte foto’s, de meest lekkere gerechten en zoete baksels en bovenal niet te ingewikkeld. En dat laatste, daar draait het nou net om in het nieuwe boek ‘The new easy‘.
Donna zegt in haar inleiding het volgende over het boek: ‘Het weerspiegelt hoe de meesten van ons, inclusief ikzelf, het liefst koken – snelle oplossingen voor doordeweekse dagen en bijzondere gerechten voor in het weekend’ . Ik kan mij hier helemaal in vinden. Ik vind het belangrijk om lekker te koken, maar het moet niet te ingewikkeld zijn. Daar hebben we tegenwoordig de tijd toch ook niet meer voor? En in het weekend is het dan juist leuk om even uit te pakken met en wat uitgebreider recept. ‘The new easy’ sluit heel goed aan op onze behoeften. Makkelijke en eenvoudige recepten waar je blij van wordt voor de doordeweekse dagen en maaltijden met een feestelijk tintje voor de weekends.
Oké, dan nu over op de inhoud. Het boek bestaat uit meer dan 135 recepten voor doordeweeks en in het weekend. Er zijn vijf hoofdstukken:
‘Doordeweekse dagen’: makkelijke en eenvoudige recepten waar je blij van wordt;
‘Weekends’: maaltijden met een feestelijk tintje, voor wanneer je wat meer tijd hebt;
‘Bijgerechten en salades’: om de doordeweekse,- en weekendmaaltijden mee te combineren;
‘Gebak en koekjes’: lekkere bakrecepten die niet te ingewikkeld zijn;
‘Desserts’: lekkere desserts die in een mum van tijd klaar zijn.
Bij een aantal recepten wordt een re-style tip gegeven. Donna legt in het kort uit hoe je een simpel hoofdgerecht om kan toveren tot een chic voorgerechtje of een extraatje bij de lunch. Bij het recept van de Pepersteaks staat als re-style tip hoe je een chic tintje kunt geven aan het gerecht door middel van een andere presentatie. Een tweede re-style tip is om het steak op brood te serveren voor een lekkere lunch.
Bij de doorbladeren van het boek krijg ik meteen trek en zin om iets te maken. In het hoofdstuk ‘Doordeweekse dagen’ wordt ik heel blij van de ’tomatenquiches met burrata en prosciutto’. Ook de ‘citroenvis met krokante dille’ zorgt ervoor dat het water in m’n mond loopt. En wat dacht je van ‘quiches met geitenkaas, peer en pancetta’? Allemaal even lekker! De recepten zijn lekker kort en de ingrediëntenlijst is te overzien.
Het hoofdstuk ‘Weekends’ bestaat uit feestelijke gerechten waar je meteen dat ‘weekendgevoel’ van krijgt. ‘Runderburgers met balsamico en chorizo’, ‘basilicum-ricottagnocchi met gegrilde tomaat’ of ‘knoflook en harissa-lamsschouder uit de oven’. Er is teveel om uit te kiezen. Ik vind het ook erg moeilijk om favorieten te benoemen, want alle gerechten lijken me lekker.
In het hoofdstuk ‘Bijgerechten en salades’ vind je fijne variaties op groenterecepten. Denk bijvoorbeeld aan ‘gegrilde miso-aubergine’ of ‘salade van zoetzure worteltjes en radijs’.
Ben je op dieet? Sla dan het hoofdstuk ‘Gebak en koekjes’ over. Want ik kan je verzekeren, je krijgt hier lekkere trek van. Ook in dit hoofdstuk weet Donna mij weer te inspireren met de lekkerste gebakjes en koekjes. De ‘chocoladebrownie met gezouten karamel’ moet ik echt een keer maken. Ook de ‘snelle citroenmerinquetaartjes’ gaan op mijn to-bake lijstje. Stuk voor stuk recepten waar je van gaat watertanden.
Dat geldt ook voor het hoofdstuk met ‘Desserts’. Er is altijd plek voor een dessert. Ik wordt heel blij van de ‘mango-kokosijsstaven’, de ‘nectarine-kokostaart’ en ook het ‘frambozen-pavlovaroomijs’ lijken mij heerlijk.
En misschien denk je nu hoe zulke lekkere gerechten ‘easy’ kunnen zijn? Dat komt omdat Donna in dit boek soms cheat met haar recepten. Zo gebruikt ze kant-en-klare producten zoals roomijs en zoet zanddeeg. Dit kun je natuurlijk ook zelf maken, maar als je minder tijd hebt kun je de kant-en-klare versie gebruiken. Verder zweert Donna bij haar foodprocessor. Door dit apparaat kun je veel sneller werken en bespaar je tijd.
De vormgeving en fotografie van het boek is zoals we gewend zijn van Donna. De foto’s zijn fris, licht en wit. Ik hou hier van. De gerechten komen extra mooi naar voren, omdat de rest van de foto rustig is gebleven. Ook de styling is weer top. Fris, natuurlijk en niet te stijf.
Meestal geef ik onderaan de review een korte samenvatting met de redenen waarom je het boek moet kopen. Ik denk dat dit bij ‘The new easy’ overbodig is. Ik denk dat mijn review al genoeg zegt. Get it, or regret it!
Titel
The new easy
Auteur
Donna Hay
Uitgeverij
Uitgeverij Unieboek – Spectrum bv
Prijs en verkrijgbaarheid
€ 29,99,- bij Bol.com
Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.
Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in