Menu

Review: The New Easy Donna Hay

We lovvvvveee Donna Hay! Als echte fangirl mag een review van haar nieuwste boek ‘The new easy’ dan ook niet ontbreken op het blog. Donna Hay is Pauline’s grootste inspiratiebron. En inmiddels ook die van mij. Het werkt aanstekelijk denk ik. En het is ook niet zo gek, want Donna weet mij iedere keer weer te verrassen en te inspireren. Haar kookboeken zijn de mooiste, vind ik dan he? en mogen eigenlijk niet ontbreken in je kookboekenstash. De stijl van Donna Hay is herkenbaar. Mooie lichte foto’s, de meest lekkere gerechten en zoete baksels en bovenal niet te ingewikkeld. En dat laatste, daar draait het nou net om in het nieuwe boek ‘The new easy‘.

Donna Hay

Donna zegt in haar inleiding het volgende over het boek:  ‘Het weerspiegelt hoe de meesten van ons, inclusief ikzelf, het liefst koken – snelle oplossingen voor doordeweekse dagen en bijzondere gerechten voor in het weekend’ . Ik kan mij hier helemaal in vinden. Ik vind het belangrijk om lekker te koken, maar het moet  niet te ingewikkeld zijn. Daar hebben we tegenwoordig de tijd toch ook niet meer voor? En in het weekend is het dan juist leuk om even uit te pakken met en wat uitgebreider recept. ‘The new easy’ sluit heel goed aan op onze behoeften. Makkelijke en eenvoudige recepten waar je blij van wordt voor de doordeweekse dagen en maaltijden met een feestelijk tintje voor de weekends.

Oké, dan nu over op de inhoud. Het boek bestaat uit meer dan 135 recepten voor doordeweeks en in het weekend. Er zijn vijf hoofdstukken:

‘Doordeweekse dagen’: makkelijke en eenvoudige recepten waar je blij van wordt;
‘Weekends’: maaltijden met een feestelijk tintje, voor wanneer je wat meer tijd hebt;
‘Bijgerechten en salades’: om de doordeweekse,- en weekendmaaltijden mee te combineren;
‘Gebak en koekjes’: lekkere bakrecepten die niet te ingewikkeld zijn;
‘Desserts’: lekkere desserts die in een mum van tijd klaar zijn.

Bij een aantal recepten wordt een re-style tip gegeven. Donna legt in het kort uit hoe je een simpel hoofdgerecht om kan toveren tot een chic voorgerechtje of een extraatje bij de lunch. Bij het recept van de Pepersteaks staat als re-style tip hoe je een chic tintje kunt geven aan het gerecht door middel van een andere presentatie. Een tweede re-style tip is om het steak op brood te serveren voor een lekkere lunch.

Bij de doorbladeren van het boek krijg ik meteen trek en zin om iets te maken. In het hoofdstuk ‘Doordeweekse dagen’ wordt ik heel blij van de ‘tomatenquiches met burrata en prosciutto’. Ook de ‘citroenvis met krokante dille’ zorgt ervoor dat het water in m’n mond loopt. En wat dacht je van ‘quiches met geitenkaas, peer en pancetta’? Allemaal even lekker! De recepten zijn lekker kort en de ingrediëntenlijst is te overzien.

Donna Hay

Het hoofdstuk ‘Weekends’ bestaat uit feestelijke gerechten waar je meteen dat ‘weekendgevoel’ van krijgt. ‘Runderburgers met balsamico en chorizo’, ‘basilicum-ricottagnocchi met gegrilde tomaat’ of ‘knoflook en harissa-lamsschouder uit de oven’. Er is teveel om uit te kiezen. Ik vind het ook erg moeilijk om favorieten te benoemen, want alle gerechten lijken me lekker.

In het hoofdstuk ‘Bijgerechten en salades’ vind je fijne variaties op groenterecepten. Denk bijvoorbeeld aan ‘gegrilde miso-aubergine’ of ‘salade van zoetzure worteltjes en radijs’.

Ben je op dieet? Sla dan het hoofdstuk ‘Gebak en koekjes’ over. Want ik kan je verzekeren, je krijgt hier lekkere trek van. Ook in dit hoofdstuk weet Donna mij weer te inspireren met de lekkerste gebakjes en koekjes. De ‘chocoladebrownie met gezouten karamel’ moet ik echt een keer maken. Ook de ‘snelle citroenmerinquetaartjes’ gaan op mijn to-bake lijstje. Stuk voor stuk recepten waar je van gaat watertanden.

Donna Hay

Dat geldt ook voor het hoofdstuk met ‘Desserts’. Er is altijd plek voor een dessert. Ik wordt heel blij van de ‘mango-kokosijsstaven’, de ‘nectarine-kokostaart’ en ook het ‘frambozen-pavlovaroomijs’ lijken mij heerlijk.

En  misschien denk je nu hoe zulke lekkere gerechten ‘easy’ kunnen zijn? Dat komt omdat Donna in dit boek soms cheat met haar recepten. Zo gebruikt ze kant-en-klare producten zoals roomijs en zoet zanddeeg. Dit kun je natuurlijk ook zelf maken, maar als je minder tijd hebt kun je de kant-en-klare versie gebruiken. Verder zweert Donna bij haar foodprocessor. Door dit apparaat kun je veel sneller werken en bespaar je tijd.

Donna Hay

De vormgeving en fotografie van het boek is zoals we gewend zijn van Donna. De foto’s zijn fris, licht en wit. Ik hou hier van. De gerechten komen extra mooi naar voren, omdat de rest van de foto rustig is gebleven. Ook de styling is weer top. Fris, natuurlijk en niet te stijf.

Meestal geef ik onderaan de review een korte samenvatting met de redenen waarom je het boek moet kopen. Ik denk dat dit bij ‘The new easy’ overbodig is. Ik denk dat mijn review al genoeg zegt. Get it, or regret it!

Titel
The new easy

Auteur
Donna Hay

Uitgeverij
Uitgeverij Unieboek – Spectrum bv

Prijs en verkrijgbaarheid
€ 29,99,- bij Bol.com

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

15 reacties

 • Annika
  24 november 2016 om 16:14

  De meeste ingrediënten zijn wel verkrijgbaar in de grotere supermarkten, zoals de AH XL.

 • Lieke Franssen
  23 november 2016 om 21:01

  Zijn de ingrediënten die zij gebruikt makkelijk in de supermarkt te koop? Of moet ik hiervoor naar speciale kruidenwinkeltjes etc?

 • Joyce
  3 juni 2016 om 19:44

  Voor een verjaardag cadeau ben ik opzoek naar een leuk Donna Hay kookboek. Welke van haar kookboeken die ze de afgelopen jaren heeft gemaakt zou je aanraden? Mijn vriendin heeft nog geen boek van haar maar is wel fan van haar blog en recepten.

  Alvast bedankt :D

 • Annika
  5 februari 2016 om 08:58

  Jaa, lekker he!

 • Annika
  5 februari 2016 om 08:58

  Ja, is echt een aanrader hoor!

 • Jessica
  4 februari 2016 om 13:35

  HONGER!!! Ziet er allemaal erg lekker uit.

 • Alie
  4 februari 2016 om 13:16

  Leuke review An ! ik word zelfs enthousiast van deze recepten. Vooral de afdeling gebak en koekjes. Mmmmm...

 • Megan
  4 februari 2016 om 11:35

  Ik krijg er honger van! Ik heb inmiddels al een aardige verzameling kookboeken, maar Donna Hay zit er nog niet tussen. Shame on me... Heb er al veel reviews gelezen en ben er intussen over uit dat mijn volgende aanschaf echt een Donna Hay boek gaat zijn!

 • Kim
  4 februari 2016 om 10:17

  Oa dit boek zat in het kerstpakket van mijn man. Ik heb een paar weken geleden de chocoladecake gemaakt, wat een gevaarlijk lekkere cake!! Mijn meest favoriete chocoladecake tot nu toe. Ben van plan er nog veel meer uit te maken.

 • Margreet
  4 februari 2016 om 09:58

  Het boek staat om mijn verlanglijstje. Hmmm, dit klinkt allemaal te lekker!

 • Annika
  4 februari 2016 om 09:45

  Dank je! Ja het is echt een supertof boek, love it!

 • Annelies Vermeir
  4 februari 2016 om 08:52

  Het is inderdaad een práchtig boek, het staat sinds kort ook in mijn boekenkast en ik kook er intussen bijna dagelijks uit. En die XL-chocolate chip cookie met roomijs in het dessertenhoofdstuk staat op mijn "dringend uit te proberen" lijstje: hoe heerlijk ziet dat eruit?! Leuke review!

 • Nicole
  4 februari 2016 om 07:44

  Prachtig! Ik ga toch maar eens op zoek naar dit kookboek.

 • Margot
  4 februari 2016 om 07:30

  Wat een mooie foto's! Ik heb nog geen book van Donna, maar het begint nu wel te kriebelen.

 • Marlotte
  4 februari 2016 om 07:02

  Jeetje, die hartige taartjes (?) zien er echt ontzettend mooi uit. Ik blijf er maar naar kijken haha!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.