Menu

Diary Februari #1

Op het moment dat jullie dit lezen ben ik in Tokio. Ik ben gisteren vertrokken voor mijn reis naar Australië. Aangezien we een tussenlanding maakten op Tokio, leek het ons leuk om daar een dagje langer te blijven. Vanavond laat vliegen we door naar Cairns. Van waaruit we met een auto en zonder enkel plan (ik hou niet van plannen) naar Sydney rijden.

Aan inspiratie op de blog geen gebrek. Ik heb flink vooruit gewerkt en Annika houdt de rest goed in de gaten. De komende dagboekjes zijn dan ook niet van mij, maar van Annika. Maar aangezien ons leven heel veel op elkaar lijkt, zal het jullie waarschijnlijk niet eens opvallen.

Ik blijf natuurlijk wel gewoon Instagrammen en Snapchatten (@paulineskeuken) (dat zit nou eenmaal in mijn DNA). Dus volg mij daar voor al mijn Ozzie updates. Maar nu eerst een terugblik op de afgelopen 2 weken, want die waren ook cool.

diary amsterdam

Ik begon mijn week weer eens met een bezoekje aan Amsterdam. Ik houd van die stad. Als ik niet in Haarlem zou wonen, dan zou het Amsterdam zijn denk ik.

diary vriendin

Ik had een fotoshoot voor het weekblad Vriendin. En dat zag er zo uit. Hij ligt 8 februari in de winkels. Ik ben wel benieuwd want ik zie dit natuurlijk zelf pas in maart.

diary napoli

Ik zou met Maurits gaan eten bij de Roast Chicken Bar maar we hadden toch meer zin in Italiaans. Change of plans dus. Het werd Napoli. Het interieur is er afschuwelijk, maar het eten is perfect. Vooral de pasta Parmigiana, die ik bijna altijd neem. Aanrader.

diary M&S

Ik houd van de Marks & Spencer. Ik ga altijd met een mandje vol de deur uit.

diary mama kelly

Annika en ik hadden een meeting met ons bureau Adfactor. En als je dan toch in de buurt bent, mag je Mama Kelly niet overslaan. Deze BBQ pulled chicken was te gek.

2016-01-21 13.42.27

En Annika kon de cheesecake niet weerstaan. Dat begrijp ik maar al te goed. Die is zo lekker hier.


diary alain alders

Voor een samenwerking met AH mocht ik samen met sterrenchef Alain Alders koken. Zo leuk. Alain is de chef van De vrienden van Jacob. Dit is een van de restaurants van landgoed Duin en Kruidberg.

diary duin en kruidberg

Kijk nou hoe mooi het hier is. En dat op 10 minuten rijden van mijn huis.

diary jre diner

Alain nodigde mij uit om ’s avonds te komen eten bij het JRE diner. En dat vond ik best spannend. JRE is een club van gerenommerde restaurant eigenaren. Een vaste club die elkaar regelmatig ziet. Gelukkig mocht Maurits mee want alle gezichten draaiden zich om toen wij  binnen kwamen. Maar man wat heb ik daar heerlijk gegeten. Deze octopus met een Parmezaan koekje was mijn favo.

diary vrienden van jacob

En de toetjes natuurlijk. Vier kleine toetjes (het passievruchten ijs staat niet op de foto) Ik houd daar zo van. Van alles een hapje proeven. Aanrader dus de Vrienden van Jacob. En is een sterren resto een mile to high, dan kan ik je Brasserie Denk aanraden. Ook op het landgoed.
Foto 25-01-16 20 04 44

Als afsluiting aten we kaasjes van Bourgondisch Lifestyle. Als je op zoek bent naar een kaas speciaal zaak dan moet je hier zijn. Ze leveren ook aan de horeca, maar ze hebben ook een winkel in Haarlem. En hele bijzondere smaken zoals de kaas met rozenblaadjes.

IMG-20160127-WA0004

Uiteindelijk toch nog naar de Roast Chicken Bar geweest met Maurits, Annika en Chris. Een echte aanrader. Binnenkort schrijft Annika een uitgebreide review hierover op de site.

Dit was mijn laatste dagboekje, ik zie jullie hopelijk in maart weer. En blijf de site lekker volgen, want er komt genoeg leuke culinaire inspiratie aan.

Volg mij en Annika ook op Instagram, voor nog meer behind the scenes.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

 • Daniëlle
  8 februari 2016 om 06:30

  Wat een heerlijke kiekjes in deze dairy! Dat broodje bij Mama Kelly ziet er heerlijk uit. Geniet van je reis!

 • Natasja
  4 februari 2016 om 12:04

  Amsterdam is echt prachtig hé! Mijn favoriete Nederlandse (of zelfs buitenlandse) stad (ik woon in België, vandaar)!
  Veel plezier op je reis!

 • Inge
  1 februari 2016 om 22:03

  Dan moet je in Sydney wel een tiger pie eten bij Harry's Café The Wheels in Wooloomoolloo. Super lekker! :)

 • Fanny Swolfs
  1 februari 2016 om 14:39

  Veel plezier!

 • Marijke
  1 februari 2016 om 11:07

  Wat doe jij een leuke dingen zeg! Veel plezier op je reis!

 • doortjesblog
  1 februari 2016 om 10:57

  Wat een lekkers weer allemaal! Hele fijne reis! Het lijkt me geweldig :)

 • Cheese and Chinese
  1 februari 2016 om 09:39

  Wat ontzettend gaaf dat je in Tokyo bent, dat is echt mijn (foodie) droom! Leuke diary ook, ik denk dat ik maar eens weer bij M&S langs moet gaan..

 • Ellen
  1 februari 2016 om 09:13

  Wauw wat leuk! En die fotoshoot, looking good!

 • Elianne
  1 februari 2016 om 08:55

  Mooi geschreven!
  Als je naar boven rijdt is noosa heads een aanrader! Een vriend van mij woont daar het is daar zo mooi. En er zijn hele goede en leuke restaurantjes.

 • Margot
  1 februari 2016 om 08:23

  Wat een lekkers allemaal! En heel veel plezier natuurlijk! Ik kijk uit naar al je verhalen.

 • Nicole
  1 februari 2016 om 07:43

  Mooi dagboek Pauline! Geniet van je reis!

 • ElsaR
  1 februari 2016 om 07:35

  Heel veel plezier Pauline :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST