diary oliebol

Diary Januari #1

Het eerste dagboekje van het nieuwe jaar. Want ook in 2016 gaan we hier gewoon mee door. Ik vind het zelf altijd één van de leukste blogs om te lezen bij mijn collega bloggers. En volgens mij zijn jullie net zo nieuwsgierig als ik, want de diary’s worden supergoed gelezen. Wij hadden kerstvakantie en ik had allemaal wilde plannen, maar dat liep een beetje in de soep. Lees maar mee.

diary by lima

Het begon overigens allemaal prima. Ik ging samen met vriendinnetje Madelon lunchen in een nieuwe hotspot in Haarlem, By Lima. Superleuk tentje met een “ik kan niet kiezen kaart”. Uiteindelijk ben ik voor het zuurdesembrood met gerookte runder rib eye gegaan. Heerlijk, alleen wel een beetje te veel.

diary amsterdam

Annika ging naar het Amsterdam Light Festival in Amsterdam en dat was tof. Helemaal vanaf een bootje kon je alles extra goed zien.

diary kerstmeringue

Omdat ik mijzelf vakantie had gegund en dus niks te doen had, dook ik de keuken in. Het blijft toch mijn meest favoriete bezigheid. Ik maakte deze kerstboom meringues. Ze komen met kerst 2016 online. Duurt nog even dus.

Ik zou Maurits ophalen van zijn werk omdat we naar Groningen zouden gaan om ons nieuwe nichtje te bewonderen. Alleen werd Mau onderweg niet lekker. Toen zijn we maar terug naar huis gegaan en is Mau meteen zijn bed in gedoken. Buikgriep. Ik was er al bang voor en 3 dagen later was het ook bij mij raak. Ziek, op eerste kerstdag. Hoe boring! Ons kerstdiner bestond uit thee en wat fruit. Terwijl mijn familie aan de kalkoen zat….

diary chocola

Na een halve week voelde ik mij wat beter en vierden we alsnog een soort van kerst..

diary kerstbrood

Doen jullie ook altijd zoveel roomboter op je kerststol? Ik hou er zo van.

diary oxfam novib

Van mijn ouders kregen we dit cadeau. Ik vind het een mooi en symbolisch cadeau. Ik heb qua materiële dingen niet zoveel te wensen (ik geef liever dan dat ik krijg) dus hoe mooi is het dat je dan een ander kunt helpen. Al had ik stiekem die kippen ook wel in mijn eigen tuin gewild….opzij december 2015Leuk, ik stond samen met Culy’s Monique en Rens Kroes in de opzij. Met een uitgebreid artikel over keukengodinnen.. Erg leuk artikel is het geworden.

diary oliebol

Met Oud en Nieuw was ik gelukkig weer helemaal beter. En at ik een aantal (best wel veel) oliebollen.
diary oud en nieuwWij vierden thuis Oud en Nieuw met een aantal vrienden en onze leuke buren. Supergezellig was het. Eerst buiten met een vuurkorf en glühwein. Later bij ons binnen. Ons huis is dan een soort open huis en iedereen mag langs komen. We speelden 30 seconds. Ik ben zo dol op dat spel (helemaal omdat ik best wel vaak win haha). Ik lag uiteindelijk om half 5 in mijn bedje. Topavondje.

nieuwsjaarsrolletjes

De dag erna was ik behoorlijk brak (en ik drink op 1 glas champagne na niet eens alcohol). Uiteraard mocht een nieuwjaarsrolletje niet ontbreken. Dit jaar had ik ze niet zelf gemaakt. Is toch een stuk minder lekker.

annika berlijn

Annika was ondertussen in het altijd leuke Berlijn. Ze zal binnenkort een foodie verslagje met jullie delen.

pauline

Groningen, nieuwe poging…

beschuit met muisjes

Eindelijk konden we ons nichtje Niene bewonderen. Wat een schatje. Maar ik ben ook heel erg dol op haar grote zus Evy.
de gans groningen

En daarna nog uit eten bij De Gans in Groningen. Waarin meteen wel duidelijk werd waarom ik nooit goede voornemens moet maken. Ik zou het even rustig aan doen met de suikers. Maar uiteindelijk ging er toch weer een toetje mijn mond in.. Hebben jullie dat ook altijd?

Het was dus een iets andere vakantie dan gepland. Hebben jullie wel leuke feestdagen gehad? De komende weken gaan we weer hard aan de slag om de site te vullen met culinaire inspiratie. Annika is een challenge begonnen op Facebook. De 30 days of veggies challenge. Geen dieet en niet om af te vallen. Maar wel ter inspiratie om groente weer in de hoofdrol te zetten deze maand. Je kunt je aanmelden voor de Facebook groep.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in