big mac mc do

Review Guilty Pleasures

Ok heel objectief is deze review natuurlijk niet, want Sabine van Oh My Foodness is één van mijn liefste Foodie friends. Maar stel dat ik Sabine helemaal niet zou kennen, dan nog zou ik zwaar onder de indruk zijn van Guilty Pleasures, Haar brand new boek met 92 recepten die stuk voor stuk het water in je mond doen lopen. Schaamteloos genieten, zoals ze zelf zegt.

oreo ijs

Not so healthy but oh so good
Waar iedereen volop meegaat op de gezonde tour, glutenvrij, suikervrij en koolhydraatarm doet Sabine het tegenovergestelde. En dat vind ik stoer en briljant tegelijk. Ik geloof zelf niet in een 100% gezonde levensstijl, tenminste dat zou voor mij niet werken. Ik vind dat je verplicht moet zondigen en als je het doet, doe het dan goed. Nou dan zit je met dit boek wel goed. Recepten met suiker, roomboter en lekker veel kaas. Daar worden we toch allemaal gelukkig van op zijn tijd.

Het boek is verdeeld in 8 hoofdstukken met spraakmakende titels zoals Fastfood Friday, Dudefood, Fingerlicking Five en Sexy sweets. De recepten zijn al net zo gevarieerd als de titels. Van de Big Mac van Mc Do tot krokant buikspek en van chocolade fudgetaart tot spekkoek. Het zijn niet alleen maar “snacks” want er staan ook maaltijden in. Maaltijden die helemaal bij het thema passen zoals Pasta carbonara, Mac & Cheese en De lekkerste lasagne allertijden. Al zou ik ook prima kunnen dineren met huisgemaakte frieten en kroketten op zijn tijd.

bierkip uit de oven

Het oog wil ook wat
Ik vind de vormgeving heel mooi, anders dan anders. Beetje American Diner style. Dat wordt extra kracht bijgezet door een stralende Sabine met een band in haar haar op de cover.  Zelf vond ze de coverfoto, het meest spannende van het hele boek maken. Maar daar is niks van terug te zien. Stralend! Ook de food foto’s zijn mooi. Wat ik leuk vind is dat ze hierin niet voor één stijl gekozen heeft. En hoewel ik normaal het meest fan ben van lichte foto’s met veel wit, spreken in dit boek de donkere en een tikkeltje mysterieuze foto’s mij het meeste aan. Knap dat ze dit allemaal zelf gedaan heeft.

Ik ben nog aan het dubben wat ik het eerste ga maken. Ik denk de bierkip uit de oven, ik denk namelijk dat Maurits daar ook heel gelukkig van wordt. Maar ook churro’s staan al heel lang op mijn “to cook” lijstje. Een ding is zeker: Sabine is de queen van de Guilty Pleasures. En als je jezelf extra wilt verwennen, moet je dit boek kopen.

Guilty Pleasures

Titel
Guilty Pleasures

Auteur
Sabine Koning

Uitgeverij
Nieuw Amsterdam

Bestellen
Prijs €21,99 bij Bol.com

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in