fbpx
Menu

Review Guilty Pleasures

Ok heel objectief is deze review natuurlijk niet, want Sabine van Oh My Foodness is één van mijn liefste Foodie friends. Maar stel dat ik Sabine helemaal niet zou kennen, dan nog zou ik zwaar onder de indruk zijn van Guilty Pleasures, Haar brand new boek met 92 recepten die stuk voor stuk het water in je mond doen lopen. Schaamteloos genieten, zoals ze zelf zegt.

oreo ijs

Not so healthy but oh so good
Waar iedereen volop meegaat op de gezonde tour, glutenvrij, suikervrij en koolhydraatarm doet Sabine het tegenovergestelde. En dat vind ik stoer en briljant tegelijk. Ik geloof zelf niet in een 100% gezonde levensstijl, tenminste dat zou voor mij niet werken. Ik vind dat je verplicht moet zondigen en als je het doet, doe het dan goed. Nou dan zit je met dit boek wel goed. Recepten met suiker, roomboter en lekker veel kaas. Daar worden we toch allemaal gelukkig van op zijn tijd.

Het boek is verdeeld in 8 hoofdstukken met spraakmakende titels zoals Fastfood Friday, Dudefood, Fingerlicking Five en Sexy sweets. De recepten zijn al net zo gevarieerd als de titels. Van de Big Mac van Mc Do tot krokant buikspek en van chocolade fudgetaart tot spekkoek. Het zijn niet alleen maar “snacks” want er staan ook maaltijden in. Maaltijden die helemaal bij het thema passen zoals Pasta carbonara, Mac & Cheese en De lekkerste lasagne allertijden. Al zou ik ook prima kunnen dineren met huisgemaakte frieten en kroketten op zijn tijd.

bierkip uit de oven

Het oog wil ook wat
Ik vind de vormgeving heel mooi, anders dan anders. Beetje American Diner style. Dat wordt extra kracht bijgezet door een stralende Sabine met een band in haar haar op de cover.  Zelf vond ze de coverfoto, het meest spannende van het hele boek maken. Maar daar is niks van terug te zien. Stralend! Ook de food foto’s zijn mooi. Wat ik leuk vind is dat ze hierin niet voor één stijl gekozen heeft. En hoewel ik normaal het meest fan ben van lichte foto’s met veel wit, spreken in dit boek de donkere en een tikkeltje mysterieuze foto’s mij het meeste aan. Knap dat ze dit allemaal zelf gedaan heeft.

Ik ben nog aan het dubben wat ik het eerste ga maken. Ik denk de bierkip uit de oven, ik denk namelijk dat Maurits daar ook heel gelukkig van wordt. Maar ook churro’s staan al heel lang op mijn “to cook” lijstje. Een ding is zeker: Sabine is de queen van de Guilty Pleasures. En als je jezelf extra wilt verwennen, moet je dit boek kopen.

Guilty Pleasures

Titel
Guilty Pleasures

Auteur
Sabine Koning

Uitgeverij
Nieuw Amsterdam

Bestellen
Prijs €21,99 bij Bol.com

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

 • MArtijn
  9 juli 2018 om 16:43

  Heeft toevallig iemand dit boek te koop?

 • Pascale Enzlin
  18 november 2015 om 13:23

  Ik verwachtte een antwoord op de post van Marie Rombaut - 16 november 2015 at 22.47.
  Maar met verwondering kom ik tot de constatatie dat de post verdween. Vrije meningsuiting of telt hier enkel positieve meningsuiting?
  De post: "Enerzijds een Voedselzandloper-kookboek schrijven, anderzijds reclame maken (ja, want dat is het uiteindelijk wel) voor guilty pleasures, dan weer dwepen met Jamie omdat hij - ruimschoots later dan vele voorgangers maar hij moest ook ooit eens op die kar springen - de strijd aan gaat met verborgen suikers en ondertussen meer en meer gesponsorde artikels publiceren over producten die we geheid ook tegelijk bij andere bloggers terug vinden... ik begin wat consequentie en integriteit te missen.... en mij de vraag te stellen waar de voedsel-en reclame-industrie ooit nog eens ergens haar poten van af houdt.

 • Pauline
  13 november 2015 om 16:50

  Ja stra-lend! En ze is ook heel leuk hoor :)

 • Pauline
  13 november 2015 om 16:49

  Haha ja he?

 • Denise
  12 november 2015 om 22:11

  Dit boek ziet er echt fantastisch uit. Die gaat op mijn verlanglijstje voor kerst!

 • Annemieke
  12 november 2015 om 17:40

  Ik heb het boek vandaag even kunnen inkijken en moet zeggen dat ik er erg enthousiast (én hebberig) van werd.
  Komt zeker op mijn decemberlijstje te staan!
  Dank voor de tip ☺️

 • Irene
  12 november 2015 om 10:26

  Die burger ziet er echt goddelijk lekker uit.

  Toch zou ik dit boek niet kopen. Ondanks dat ik natuurlijk weleens minder gezond eet. Die momenten wil ik echter beperken en alleen houden als ik uit eten ga

 • happybudgetcooking
  12 november 2015 om 09:54

  Ze staat er ook zo leuk op vind je niet.

 • Margot
  12 november 2015 om 09:26

  Ja wat een mooie boek heeft ze toch gemaakt!

 • Emma
  12 november 2015 om 08:09

  Ohh, die bierkip ziet er inderdaad super lekker uit! Ik vind dat je helemaal gelijk hebt Pauline, een 100 % gezonde levenswijze zit er voor mij niet in. Je moet ook gewoon kunnen genieten van het leven en niet altijd calorieën moeten tellen en genoeg dit en dan maar geen lekkere onverantwoorde dingen kunnen eten. Wanneer je gezond leeft ga je op de tijden dát je dan iets minder gezond eet, extra genieten van de onverantwoorde dingen! Zoals dat lekkere stukje Tony's Chocolonely! :D

 • Nicole
  12 november 2015 om 07:46

  Het lijkt me een super leuk kookboek. Ondanks dat ik erg op mijn eetpatroon moet letten, zondig ik ook regelmatig. Moet kunnen vind ik.

 • Josianne
  12 november 2015 om 07:30

  Ik heb het boek sinds afgelopen zaterdag in huis en ik ga er vandaag voor het eerst iets uit maken; ik ben heel benieuwd!

 • Marieke
  12 november 2015 om 07:06

  Ik ben erg benieuwd naar dit boek. Van alle foodbloggers in Nederland maak ik van jou en van Sabine de meeste recepten. Jullie maken gewoon lekkere en makkelijke recepten. Wie weet zet ik deze wel op mijn lijstje voor de kerst.

 • Marlotte
  12 november 2015 om 07:02

  Kan niet wachten om dit boek in mijn handen te krijgen, het ziet er zo gaaf uit! Vind die verschillende hoofdstuktitels ook heel verzonnen! Deze pagina's zien er in ieder geval super uit! Die fudgetaart wordt sowieso mijn eerste recept haha!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.