Hotspot I-Dock Amsterdam

Hotspot I-Dock Amsterdam

De mensen die mij op Instagram volgen, wisten het al. Een tijdje geleden ging ik naar de Kamer van Koophandel om me in te schrijven. Ik ben een eenmanszaak gestart om straks fulltime voor Uit Pauline’ s Keuken te kunnen werken. Een heel belangrijk en spannend moment. Vanaf dat moment was het namelijk echt officieel. Het inschrijven was zo gepiept, maar ik was toch wel heel erg trots daarna. En dat moest natuurlijk gevierd worden. Omdat ik naar de KvK in Amsterdam moest, leek het mij leuk om daarna nog een drankje te doen in Amsterdam. Tot mijn verbazing zei mijn vriend dat hij al een flesje wijn koud had staan thuis. Gelukkig was dat een grapje, want stiekem had hij al gereserveerd bij restaurant I-Dock. Dit zit vlakbij de Kamer van Koophandel. Echt een superleuke verrassing en ik heb heerlijk gegeten. Ik vond het meteen een geschikt restaurant voor een hotspot artikel, dus bij deze.

I-Dock

We hadden iets te vieren, dus we begonnen onze avond met een glas champagne. We waren er iets eerder dan de tijd die we gereserveerd hadden, maar dat was gelukkig geen probleem. En zo konden we alvast toasten op het leuke, goede nieuws.

I-Dock

Het interieur van I-Dock ziet er goed uit. Modern, maar toch warm. De keuken is half open, dus terwijl je zit kan je af en toe even die kant op gluren. Wij zaten aan het raam, waardoor we uitzicht hadden op het haventje. Buiten is ook nog een terras aan de haven. Het lijkt me leuk om daar te zitten in de zomer.

Boven het restaurant zit ook nog een hotel, handig voor als je een weekendje Amsterdam wilt doen.

I-Dock

En dan het belangrijkste: het eten! Ik heb heel lekker gegeten bij I-Dock. Vooraf had ik een vleesplankje met jamon iberico, chorizo en morcilla. Hier kan bijna niets fout aan gaan, maar het was erg lekker en vers.

Als hoofdgerecht nam ik de risotto met truffel (what else?) en een scharrel-eidooier. Dit is denk ik de beste risotto ooit die ik gegeten heb. Ik hou sowieso heel erg van truffel, maar in combinatie met de eidooier en de salie was het echt heerlijk. De risotto had precies de juiste bite.

Het dessert mocht natuurlijk niet ontbreken. Ik nam de citroentaart met merinque en vanille ijs. Ook dit was weer een topper. Het frisse van de citroen gecombineerd met het zoete vanille ijs was superlekker.

Er staat natuurlijk nog veel meer op de kaart. Denk bijvoorbeeld aan een hertenstoof, kabeljauw of piepkuiken met buikspek. Je kunt voor het dessert ook kiezen voor een chocolade truffel met grapefruit gel en kruidnagel-sinaasappel ijs. En wat dacht je van gegrilde ananas met specerijen, karamel en kaneel roomijs? Klinkt goed toch?

Ik ben positief verrast door restaurant I-Dock. Meestal bereid ik me voor als ik naar een nieuw restaurant ga. Dan lees ik alvast de menukaart op internet en kies ik al wat ik wil gaan eten. Dat kon nu niet en dat vond ik ook wel leuk.

De prijzen van de gerechten zijn gemiddeld. Voor een hoofdgerecht betaal je rond de 20 euro. Ik vind de prijs-kwaliteit verhouding van I-Dock goed.

Wat

Restaurant I-Dock

Waar

IJdok 4, Amsterdam

Meer informatie

website

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in