ibiza tips

Foodie op Ibiza

Vorige week vertoefde ik op het zonnige Ibiza. Het eiland was compleet uitgestorven, geen party people te zien, maar nog wel volop zon en heel veel rust. Wat een goed idee!

ibiza tips

Ik ben dol op Spanje en Ibiza stond hoog op mijn To Go lijstje. Waar in de zomer hordes mensen naar dit party eiland vertrekken doe ik het graag even anders. Nauwlettend hield ik de weersverwachtingen in de gaten, want zo eind oktober heb je geen garantie op goed weer. Maar de voorspellingen waren goed en dus boekte ik een ticket (2 zelfs, Maurits mocht natuurlijk mee) naar dit heerlijke eiland.

ibiza tips

Verliefd op Ibiza

Wat een fijne plek voor deze tijd van het jaar. Overal was het heerlijk rustig, bijna uitgestorven. Ik had die rust even nodig. Helaas waren daardoor wel veel hotspots gesloten. Strandtenten lagen er verlaten bij en veel resto’s waren dicht. Maakt niet uit, want ik heb nog genoeg leuke plekjes kunnen ontdekken. Groot voordeel, je hoeft niet te reserveren. Yes!
cotton beach club Ibiza

ibiza tips cotton beach club

Cotton Beach Club

Mijn favo hotspot op Ibiza is de Cotton Beach Club. Wat een heerlijke plek met uitzicht over de Middellandse zee. De uitgebreide kaart bezorgde mij enigszins keuzestress. Wat een heerlijkheden allemaal. Enerzijds vind je Mediterrane gerechten en anderzijds de Asian Cuisine. Ik ging voor het laatste. Ik nam lekkere verse springrolls met mango en garnalen en Maurits had een Tuna Tataki. Met daarbij pappadums met een fijne mango-achtige saus. Prima lunch (wel even een goed gevulde portemonnaie meenemen).

ibiza tips cotton beach club

ibiza tips cotton beach club

Cappuccino Cafe

Ik wilde lunchen bij Blue Marlin in de haven van Ibiza stad, maar deze was helaas gesloten. Het naastgelegen Cappuccino Café was wel open. Heerlijk plekje om te zitten. Ik was alleen niet zo te spreken over het eten. Ik bestelde een bietensap en deze was geel en de  rode biet was ver te zoeken. De club sandwich was wel ok, maar niet bijzonder. Niet helemaal in verhouding met de prijs die je ervoor betaalt. Het eten van mijn buren (dat houd ik natuurlijk nauwlettend in de gaten) zag er wel goed uit. Misschien een gevalletje pech.

cappuccino cafe ibiza

Babylon Beach Bar

De meeste strandtenten waren al gesloten (ik heb voor menig dichte deur gestaan) maar gelukkig was Babylon Beach nog wel open. Wat een fijn plekje. Op de kaart vind je enkel biologische gerechten. Ik had een heerlijke salade met spinazie en dadels en Maurits had een caprese salade. Erbij verse foccacia met aioli. Een lekker vers sapje ernaast, helemaal prima.

babylon beach bar

De Hippy Markt

Als je op Ibiza bent mag je de hippy markt in Las Dalias eigenlijk niet overslaan. Ik vond het leuk om te zien. Ik heb niks gekocht maar dronk wel een lekker vers sapje met aardbeien en ananas.

hippy markt ibiza

hippy markt ibiza

Hard Rock Hotel

Dit was stiekem de grootste teleurstelling. The Ninth, het rooftop resto van het Hard Rock Hotel was vanwege het weer gesloten. Zo jammer want ik had van tevoren natuurlijk al uitgebreid de kaart bestudeerd (doen jullie dat ook altijd?). 3rd Half (de sportbar) was wel open. Een stuk minder romantisch, maar de hamburger was wel echt goddelijk. En de frieten erbij ook. Dus toch weer een happy face.

hard rock hotel ibiza

Ibiza stad

Ik vond Ibiza stad echt prachtig. Leuke boetiekjes, mooie pleintjes met fijne terrasjes en alles zo picture perfect. Dat is wel een verschil met andere delen van Spanje. Je kunt naar “het hoge gedeelte” wandelen en van daaruit heb je een prachtig uitzicht. (stiekem deed ik maar de helft, maar het idee is leuk)

ibiza stad

Ibiza Sun Apartments

Wij verbleven in Ibiza Sun Appartment in Playa d’en Bossa (het party district). Prima in oktober want geen party te zien. We hadden een fijn appartementje (alles was nog vrij nieuw). Ik probeer het idee van je moet zoveel mogelijk doen op vakantie steeds meer los te laten. Ons motto was niks moet, alles mag. Dus bestelden we roomservice op de kamer en chillden we in onze joggingbroek. Echt prima. De Wifi was helaas niet goed. Het ontbijt wél, verse muesli, granola en dadels en eitjes op welke manier je maar wilde.

ibiza tips sun thai

ibiza tips sun apartments

ibiza tips sun apartments

Sa Brisa Gastrobar

Je kunt Spanje natuurlijk niet verlaten zonder tapas gegeten te hebben. Maar dan wel goede. Ik ontdekte Sa Brisa Gastrobar, een gourmet tapas resto in hartje Ibiza stad. Aanradertje hoor. Uiteraard bestelde ik croquetas (in 3 soorten, met inktvis, met kalfsvlees en met kaas), mini Wagyu burgers en een opgeblazen mozzarella met geconfijte tomaatjes. En mijn enige toetje van deze week was een fijne: truffel chocolade-ijs met meringue en bietjes op 2 verschillende wijzen.
ibiza tips sa brisa gastrobar

ibiza tips sa brisa gastrobar

ibiza tips sa brisa gastrobar

ibiza tips sa brisa gastrobar

Ik at overigens niet alleen maar lekker. Deze pizza was geen favoriet. Ik houd van kaas, maar dit was mij zelfs teveel. Want naast de Parmezaan boven op lag er ook nog een kilo mozzarella onder. De ham was wel lekker trouwens.

ibiza tips

Kortom Ibiza is heerlijk in oktober. Overdag blote benen weer, ’s avonds een vestje. Het eiland zelf is prachtig, zo mooi en groen overal. Ik ga zeker nog eens terug, maar dan wel in het voorjaar als alles weer open is. Want er staan nog een paar pareltjes op mijn To Go lijstje.

ibiza tips

ibiza tips

ibiza tips

ibiza tips

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in