Menu

Hotspot The Art of Tea Herbs and Spices Haarlem

Als ik een andere stad bezoek, of op vakantie ben, vind ik het vaak leuk om delicatessen winkeltjes te ontdekken en te bezoeken. Negen van de tien keer loop ik dan zo’n winkel weer uit met een lekkere olijfolie, een zakje kruiden of chocolaatjes. Met de komst van The Art of Tea Herbs and Spices in Haarlem ben ik dan ook heel blij. Een winkel vol met verse theetjes, koffiebonen en heel veel kruiden en specerijen. Als je langs deze winkel loopt, wordt je automatisch naar binnen gelokt door de heerlijke geuren die je op straat al ruikt. Nieuwsgierig als ik ben, nam ik meteen een kijkje. En de winkel ruikt niet alleen lekker, het aanbod is ook fantastisch.

the art of tea herbs spices haarlem

the art of tea herbs spices haarlem

Ik hou er van om verse thee in huis te hebben. Bij The Art of Tea Herbs and Spices is de keuze reuze. Er is een enorme lange wand met verse thee in allerlei smaken die je zelf mag scheppen. Daar hou ik van! Dit is ook superleuk om mee te nemen als cadeautje als je ergens uitgenodigd bent, of bij vrienden op bezoek gaat.

Naast de losse thee verkopen ze ook voorverpakte thee in doosjes. En daarbij worden ook nog accessoires verkocht, zoals theepotten, glazen, thee-eitjes en ga zo maar door.

the art of tea herbs spices haarlem

Op veler verzoek hebben ze onlangs ook koffie aan het assortiment toegevoegd. Dat vind ik een pluspunt, want ik ben een echte coffeelover. Ook de bonen kan je zelf scheppen. Ik vind het altijd leuk als je zelf je producten kan scheppen. Ik weet niet precies waarom, maar het voegt voor mij iets extra’s toe aan de beleving van het winkelen. Het heeft iets authentieks, zo ging het vroeger waarschijnlijk ook.

the art of tea herbs spices haarlem

the art of tea herbs spices haarlem

the art of tea herbs spices haarlem

Het kruiden assortiment is hemels. Ik denk dat menig foodie wel zo’ n wand met kruiden thuis zou willen hebben. De kruiden zijn voorverpakt in zakjes, maar het fijne is dat je wel even kan ruiken aan de kruiden, net als bij de thee. Dit vind ik fijn, want geur is vaak heel bepalend. En zo weet je al bijna zeker dat je de juiste keuze maakt. Het assortiment kruiden en specerijen is ontzettend uitgebreid. Voor de meeste kruiden kun je hier wel terecht.

the art of tea herbs spices haarlem

Ik ben heel blij met deze nieuwe hotspot in Haarlem. Ik las op de website dat ze binnenkort ook een webshop gaan openen. Maar eerlijk? Naar de winkel gaan is veel, veel leuker! Als je een bezoekje brengt aan Haarlem, mag je deze winkel zeker niet overslaan.

Wat
The Art of Tea Herbs and Spices

Waar
Grote Houtstraat 153 Haarlem

Openingstijden
ma/zo 11.00 – 18.00 uur
di/woe/vrij/zat 09.30 – 18.00 uur
do 09.30 – 21.00 uur

Meer info
Website

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

13 reacties

 • Maryse Bremer
  30 november 2017 om 09:27

  We waren onlangs een keer in Haarlem, (leuke stad trouwens)...super fijne winkel waar je erg leuk geholpen wordt. Ik ging met meer naar buiten dan gepland en nu drinken we dagelijks thee uit een mooie theepot uit de herbs &spices winkel

 • Pauline
  16 oktober 2016 om 18:28

  Dat hebben we in een ver verleden inderdaad gedaan, helaas nu niet meer.

 • J.W.Verhage
  15 oktober 2016 om 16:51

  Ik hoorde van iemand dat jullie thee verkopen waar een grote bloem uitkomt al je er kokend water op giet. Wat is dat en wat kost het.

 • Esther
  2 oktober 2015 om 15:18

  ik kom hier al sinds de opening! de eigenaren zijn zeer behulpzaam en meedenkend! en voor een groene theeliefhebber (IKKE!) is het echt heerlijk om zoveel keus te hebben zonder dat er rare suikers toegevoegd zijn! de groene thee met paradijsappelbloesem en groene thee met sinaasappel zijn echt heerlijk!

 • Daniëlle
  2 oktober 2015 om 11:21

  Ik ben er afgelopen zomer 2x geweest! Wat een heerlijke winkel en voor mij, omdat ik niet uit de buurt van Haarlem kom, Fantastisch dat ze een webshop gaan openen!

 • Pauline
  2 oktober 2015 om 10:47

  Haha heel goed. We zijn gewoon heel enthousiast over onze stad ;)

 • Nicole
  1 oktober 2015 om 20:25

  Ik ga geloof ik binnenkort weer naar Haarlem :). Al die hotspot van je/jullie maken me heel nieuwsgierig .

 • julia
  1 oktober 2015 om 13:55

  Ik ben hier toevallig afgelopen zaterdag geweest. Wat een geweldige winkel! Het ruikt er inderdaad ontzettend lekker. Heerlijke thee meegenomen voor thuis. Echt een aanrader.

 • Ricky
  1 oktober 2015 om 12:55

  Kom niet veel in Haarlem, maar deze zet ik op het lijstje voor het geval dat :)

 • Saskia
  1 oktober 2015 om 12:46

  Wauw, dat ziet er geweldig uit! Vooral dat zelf scheppen is zo leuk :)

 • Anna-Karina
  1 oktober 2015 om 11:01

  Kruideniertje spelen blijft leuk. Prachtige foto's! Dank voor de tip, ga dit weekend een reukje nemen ;-)

 • Natasja
  1 oktober 2015 om 10:52

  Ziet er zo'n toffe spot uit!

 • Margot
  1 oktober 2015 om 08:37

  Het ziet er uit als een heerlijke winkel! En zelf scheppen blijft leuk inderdaad.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST