borough market

Foodie in London

London heeft mijn hart gestolen. Ik was er gek genoeg nog nooit eerder geweest. Stom want het is maar een uurtje vliegen vanaf Schiphol. De eerste keer was zeker niet de laatste keer, wat een heerlijke stad. Ik was uitgenodigd door Boers & Boers (van de kerstkalkoenen) om een bezoekje te brengen aan de Copas kalkoenenfarm in Cookham (op een uurtje rijden vanaf London). Leuk plan! En als je er dan toch bent, kan je Borough market en een Afternoon tea natuurlijk niet overslaan.

tips london

tips london

Samen met Francesca, Frances en Jan (Boers & Boers) haalden we alles eruit wat erin zat. Met de metro, trein, taxi en te voet (we liepen 9 km) zijn we heel London doorgecrosst. Ik heb genoten van iedere minuut die ik in deze stad verbleef.

high tea in london 2

Jan had goed door wat voor vlees hij in de kuip had en reserveerde voor ons een Afternoon tea in het Chique The Langham hotel. Een beter begin had ik mij niet kunnen wensen.

high tea in london 2 high tea in london 2

We genoten volop van een Lemon Posset (dat is een soort citroenpudding, waarvan we allemaal het recept wilden hebben), en klassieke scones met clotted cream zo romig als roomboter. En sandwiches zoals je ze in Nederland echt niet krijgt, met pastrami en cheddar en  artisjok en ei. Superlekker!

high tea in london 1

Kijk nou, dit is toch gewoon kunst. En alles smaakte even lekker. Daarbij werd er voortdurend thee geschonken. Er kwam ons dus niet te kort.

borough market london

En natuurlijk konden we Borough Market niet overslaan. Wat is het daar leuk. Er hangt een hele relaxte vibe. Lekker rustig op zo’n doordeweekse woensdagmiddag. Iedereen was ook zo aardig. We werden flink verwend met allemaal lekkere hapjes en drankjes.

borough market london

Het is dat ik al vol zat, na de Afternoon tea, maar anders…

borough market london

Het knoflook walhalla voor foodies. Zoveel soorten en maten. Ik zeg het iedere keer als ik in het buitenland ben: “Waarom hebben we dit in Nederland niet?”

borough market london

Uiteraard proefde ik ook Cheddar. Maar ook de andere kazen zijn goed vertegenwoordigd op Borough Market.

borough market london

Mijn tip: ga hier vooral met een lege maag naartoe. Tenzij je jezelf wilt behoeden voor een lege portemonnaie..

tips london

Ik heb ook heus wel wat cultuur gesnoven hoor… onderweg naar Wholefoods.
wholefoods london
Na Borough Market was ik in de shopping mood en stelde ik voor om naar Wholefoods te gaan. Deze grotendeels biologische supermarkt bezocht ik al eerder in Amerika. Het is de supermarkthemel voor foodies… Zie je de twinkeling in mijn ogen?

wholefoods london

“Nee hoor Jan we hoeven geen mandje”  Maar Jan heeft mensenkennis, zo bleek. Want Francesca en ik gingen los in de supermarkt.

wholefoods london

Dit was mijn buit. Je hebt gewoon zoveel coole dingen daar, die je hier in Nederland lang niet overal kunt krijgen. Ik had ook nog een zakje met Amarenen kersen met een laagje chocolade eromheen. Maar die was al op voordat ik een foto kon maken. Sorry not sorry.

tips london

We verbleven in een hotel in Maidenhead. Ik was moe en mijn buik was vol. Veel meer dan deze salade met crispy duck ging er niet meer in.

tips london

Maar mijn ontbijt de volgende morgen wel. Die Engelse broodjes (ze noemen dat muffins) zijn zo lekker. Met scrambled eggs en oak smoked salmon.

copas kalkoen

De volgende dag gingen we naar de Copas kalkoenen farm. Heb jij wel eens 40.000 kalkoenen bij elkaar gezien? Ik nu wel en dat is een heel spektakel kan ik je vertellen. De free range kalkoenen groeien op met veel rust en ruimte. Ik snap dat het cru is voor mensen die geen vlees eten. Ik eet zelf wel vlees en ik vind het belangrijk om te weten waar vlees vandaan komt en of de dieren een goed leven hebben gehad. Daar is bij deze kalkoenen geen twijfel over mogelijk.

copas kalkoen

Boers & Boers haalt de Copas kalkoen met kerst naar Nederland. Ze worden ter plekke ontbeend en gevuld en diepgevroren naar Nederland gebracht. Je kunt zelf kiezen voor een gevuld of een ongevuld exemplaar. Alle ingrediënten die je nodig hebt om de kalkoen te bereiden zitten in het pakket. Zo wordt er een glaze meegeleverd en een kernthermometer. Ik heb vorig jaar een kalkoen bereid en het is ontzettend makkelijk en leuk om te doen. Je kunt er met gemak met zijn tienen van eten. Aanrader dus.  Je kunt nu alvast een kalkoen reserveren via de website. 

copas kalkoen

Na een heerlijk lunch op de farm zat ons tripje er alweer op. Ik ga eigenlijk nooit op persreis, maar deze had ik niet willen missen. De drukte en hectiek van London, afgewisseld met de rust en de ruimte op de farm. En met goed gezelschap, blijer kun je mij niet maken.

Volg mij ook op Instagram voor nog meer behind the scenes.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in