Cuisine Companion

Review Tefal Cuisine Companion

Sponsored. Waar kun je een foodblogger aan herkennen? Nou, onder andere aan uitpuilende keukenkastjes met handige tools, pannen, ovenschalen en keukenapparaten. Van dat laatste heb ik inmiddels een hele verzameling. Regelmatig komen er nieuwe apparaten uit met de nieuwste snufjes en mogelijkheden. Aan mij de eer om deze voor jullie te testen. In deze review test ik de Tefal Cuisine Companion. Een nieuwe keukenmachine die kan koken.

Cuisine Companion

Wat is het?

De Cuisine Companion is een multifunctioneel apparaat. Tefal zegt het volgende hierover:

De Tefal Cuisine Companion is dé kokende keukenmachine die je in staat stelt te koken, stoven, stomen, braden, mengen, kneden, mixen, hakken, kloppen en malen… en dat allemaal in één apparaat. Met de 6 automatische programma’s kun je maaltijden in een recordtijd bereiden: sauzen, stoven,soepen, stoommaaltijden, deegwaren en desserts. Met de handmatige stand kun je zelf je favoriete recepten bereiden d.m.v. het instellen van de temperatuur, tijd en snelheid.

Dat belooft heel wat. Ik ben erg benieuwd naar de verschillende functies, de gebruiksvriendelijkheid en of het een goede aanvulling is op mijn bestaande collectie keukenapparaten.

Cuisine Companion

Bij aanschaf van de Cuisine Companion krijg je er een receptenboek bij met maar liefst 1 miljoen menu’s. Deze recepten zijn specifiek voor het gebruik van de Cuisine Companion, er staat bijvoorbeeld bij welke functie je moet hanteren. Superhandig!

Het apparaat bestaat uit een grote mengkom met een deksel, deze kan je los halen. Er zit een groot display op, waarmee je de programma’s in kan stellen. En er zijn diverse accessoires, zoals een hakmes, een menger, een garde, een mes om te kneden en te hakken en tot slot een stoommandje.

Cuisine Companion

Je kan het apparaat op verschillende manieren gebruiken. Er zijn 6 automatische programma’s voor het maken van sauzen, soepen, stoofschotels, stoombereidingen, deeg en desserts. Daarnaast zit er een handmatige modus op, waarmee je zelf de snelheid (12 snelheden), kooktemperatuur,- en tijd instelt.

Ik heb de Cuisine Companion uitgebreid voor jullie getest. Ik heb gestoomd, ik heb soep bereid en tot slot heb ik beslag voor bananabread muffins gemaakt. Ik heb hierdoor een goed beeld gekregen van de mogelijkheden van het apparaat.

Wat vind ik er van?

Design

De Cuisine Companion is vrij groot van formaat. Ik heb gelukkig een groot aanrechtblad, dus heb daar geen problemen mee. Het display ziet er geavanceerd uit en ik ben onder de indruk van de bijgeleverde messen. Deze zijn vlijmscherp en zien er goed uit. Het apparaat is grotendeels wit met onderdelen van staal en kunststof. Het is een robuust geheel en oogt degelijk.

Toepassingsmogelijkheden

Cuisine Companion

De mogelijkheden zijn eindeloos. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, zijn er diverse functies. Wat ik heel erg vernieuwend vind aan het apparaat is de kookfunctie. Bij andere keukenmachines heb ik dit nog niet eerder gezien. Ik heb voor de review meerdere functies getest.

Als eerste heb ik deze courgettesoep bereid. Dit ging erg makkelijk. Je doet de courgette, de ui en de knoflook in de kom. Je voegt vervolgens een liter bouillon toe. Je zet het automatische programma P2 voor ‘soep’  aan.  En het apparaat doet zijn werk. Je kan dus met alle gemak even uitrusten op de bank, of even iets anders doen. Je hebt er geen omkijken naar. Ik kan me voorstellen dat dit fijn is als je een druk gezinsleven hebt en je alle extra vrije minuten goed kan gebruiken. In dit programma wordt de kookfunctie ook gebruikt en dat werkt prima. Als het programma klaar is hoor je een piepje. En klaar is je courgettesoep.

Het tweede recept dat ik gemaakt heb zijn de bananabread muffins uit het Uit Pauline’s Keuken kookboek. Omdat er noten in het beslag zitten, heb ik het hak,- en kneedmes gebruikt. Ik moet zeggen dat ik onder de indruk was van de snelheid van het apparaat. Binnen een halve minuut waren de noten fijngemalen. Met de handmatige functie heb ik zelf de snelheid en tijd ingesteld voor het mixen van het beslag. Zo kun je in de tussentijd even checken of het beslag al klaar is.

Tot slot heb ik de stoomfunctie uitgetest. Ik heb hiervoor, heel simpel, bloemkool gestoomd. Je doet wat water in de mengkom, de groenten in de stoommand en zet het stoomprogramma een half uur aan. That’s it! Op deze manier heb je in een handomdraai lekker gestoomde groenten klaargemaakt.

Gebruiksvriendelijkheid

Bij het apparaat zit een vrij korte handleiding. Fijn! Om het apparaat in elkaar te zetten en het op de juiste wijze te gebruiken is het wel noodzakelijk om de handleiding door te nemen. Ik, ongeduldig als ik ben, wil altijd meteen aan de slag. Omdat dit apparaat zoveel functies en mogelijkheden heeft, heb je wel een klein beetje geduld nodig om erachter te komen hoe alles precies werkt.

De meeste onderdelen kunnen gereinigd worden in de vaatwasser. Dit vind ik echt een pré. Slechts twee onderdelen moet je met de hand reinigen, omdat deze anders kapot gaan. Ik vind dat persoonlijk niet zo erg.

Ik vind het erg handig dat er een aantal automatische programma’s zijn. Dit werkt vrij eenvoudig. In de handleiding staat verder beschreven welk mes je waar voor kunt gebruiken. Zo is het hakmes voor het hakken van groenten en vlees, de menger is geschikt voor risotto en stoofschotels, de garde voor het kloppen van eiwitten, slagroom en sauzen. Als je gebruik maakt van de handmatige instellingen is het aan te raden om dit overzicht er even bij te pakken.

Cuisine Companion

Met het openen en sluiten van het deksel had ik in het begin wat moeite. Naarmate je het apparaat vaker gebruikt, kreeg ik er meer handigheid in. De mengkom is van metaal en kan heel heet worden. Hier moet je wel even voor oppassen. Wat ik persoonlijk iets minder fijn vind is dat je het beslag niet kan zien tijdens het mixen. Je moet het apparaat dan echt even stopzetten en de deksel eraf halen.

Eindoordeel

Ik heb de Cuisine Companion uitgebreid gebruikt en getest. Nu zijn jullie natuurlijk benieuwd wat ik er van vind. Zoals je al hebt kunnen lezen is het een multifunctioneel apparaat. Je kunt er bijna alles mee. Het fijne hiervan is dat je heel veel functies in 1 machine hebt. Dit scheelt weer heel veel ruimte in je keukenkastjes. Echter, je moet wel goed de gebruiksaanwijzing doorlezen en even de tijd nemen om alle functies en mogelijkheden onder de knie te krijgen. Als dit je dit eenmaal hebt gedaan, is het een stuk eenvoudiger in gebruik.

Ik denk dat de Cuisine Companion een geschikt apparaat is voor drukke gezinnen. Mensen die met weinig tijd toch iets lekkers en/of gezonds op tafel willen zetten. Je kan diverse technieken en functies gebruiken in de keuken, zonder dat je elke keer weer een ander apparaat erbij hoeft te pakken. Van romige risotto’s tot gestoomde groenten en van warme soep tot beslag voor een lekkere cake. Met de Cuisine Companion kun je dit allemaal bereiden.

Ben je benieuwd naar het apparaat, maar zou je het eerst willen testen? Dat kan! Tefal organiseert kookworkshops met een chefkok. Voor € 39,95 kan je een drie uur durende kookworkshop volgen met de Cuisine Companion. Als je na de workshop besluit de Cuisine Companion te kopen, dan ontvang je de kosten van de workshop retour. Meer informatie hierover vind je hier.

Wil je meer weten over de Tefal Cuisine Companion? Bekijk dan de website.

De Cuisine Companion heeft een adviesprijs van €699,95 en is onder andere verkrijgbaar bij BCC, Media Markt en Fonq.nl.

Dit is een gesponsord bericht, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in