Pauline’s Culi Nieuws #24
Het is weer tijd voor Culi Nieuws. Inmiddels de 24e editie alweer, wow! Er is altijd nieuws op culinair gebied. Ook deze editie staat weer bomvol leuke nieuwtjes. Ik heb laatst een ontzettend leuk servies ontdekt van Tokyo Design Studio. Ik heb leuk nieuws over restaurant Par Hasard, waar ook mijn boeklancering plaatsvond. Ik vertel je ook alles over het Good Food Book, een echte must-buy. Tot slot laat ik je kennis maken met Two Chicks en fudge van Johnny Doodle. Enjoy!
Good Food Book
Op 16 oktober komt het Good Food Book uit. Dit is niet zomaar een kookboek, maar het ‘aller-aller-allergoedste’ kookboek van Nederland. Waarom? Omdat voor ieder verkocht boek er 40 schoolmaaltijden aan kinderen in Malawi geschonken worden. Hoe toepasselijk dat het boek uitgebracht wordt op Wereldvoedseldag. In het boek vind je maar liefst 50 recepten van topkoks. foodies en bekende Nederlanders. Ook ik heb mijn bijdrage mogen leveren aan dit boek, zo leuk! Naast mij schitteren onder andere Jonnie Boer, Robert Kranenborg, Yvette van Boven en Sacha de Boer in het boek.
De recepten zijn stuk voor stuk om van te watertanden, maar niet moeilijk om te maken. Lekker toegankelijk dus. Van de kippendijen van Guus Meeuwis tot aan de Thaise beef salade van Martijn Krabbé. Maar ook de groentepizza van Niven Kunz en mijn salade met geroosterde bietjes en geitenkaas zijn present.
Doordat de kinderen in Malawi een voedzame maaltijd krijgen, kunnen ze naar school gaan in plaats van te werken. Tot slot helpt een voedzame maaltijd ze ook nog beter te concentreren op school.
Een boek vol lekkere recepten en ook nog voor het goede doel. Dubbel goed dus!
Wat
Het Good Food Book
Prijs
€ 14,99,-
Verkrijgbaarheid
In alle boekhandels
Meer info
Friterie Par Hasard
Jullie kennen Par Hasard vast nog wel van mijn boeklancering. Die vond hier plaats en dat was echt heel erg leuk! Ik heb nu goed nieuws voor de liefhebbers van de lekkerste friet van Amsterdam! Binnenkort is deze zelfgemaakte friet namelijk ook verkrijgbaar in Den Haag en Zaandam. Friterie Par Hasard breidt uit met de opening van twee nieuwe vestigingen. De tweede locatie op de Pier in Den Haag is reeds geopend. Op 1 november komt hier de derde locatie op de nieuwe Yada Yada Market in Zaandam bij. Heel fijn dus voor de fans van de traditionele Belgische frituur die niet in Amsterdam wonen.
Two chicks
Ik liet dit laatst al even op Instagram zien, vloeibaar eiwit in een fles van Two Chicks. Hoe leuk is die naam? Een fles bevat 15 eiwitten. Deze zijn afkomstig van vrije uitloop kippen. Zo kan je supermakkelijk het eiwit opkloppen en bakken, ideaal voor bijvoorbeeld meringues, luchtige cakes en koekjes. Geen gedoe meer met het scheiden van je eieren of stukjes schaal in je beslag. Vanaf nu schenk je het eiwit zo in de pan of blender.
Eiwitten zijn een belangrijk voedingsstof. Vooral erg populair bij de sporters. Eiwitten bevatten 70% minder calorieën dan hele eieren en het zorgt voor een lang vol gevoel. Maar het allerleukste is natuurlijk om het te gebruiken bij het bakken van een lekkere pavlova of meringues.
De kippen zien gras en daglicht en krijgen geen antibiotica. De eiwitten zijn gepasteuriseerd, waardoor het een paar dagen houdbaar is. Het eigeel wordt apart verkocht aan de horeca, er gaat dus niets verloren.
Wat
Two Chicks
Prijs
€ 3,99,- voor 500 ml
Verkrijgbaarheid
Bij Albert Heijn
Tokyo Design Studio
Zoals jullie weten ben ik dol op mooi servies, kommetjes, bakjes en bestekjes. Dit staat namelijk mooi op de foto’s die ik maak voor het blog. Maar het staat natuurlijk ook mooi op de eettafel. Toen ik het mintgroene servies (mijn blog kleur!) van Tokyo Design Studio ontdekte, was ik meteen enthousiast.
De collecties van Tokyo Design Studio hebben een moderne Aziatische uitstraling. De producten worden op een ambachtelijke wijze gemaakt in Japan. De ontwerpen zijn geïnspireerd op zowel de Japanse tradities als het hippe leven in Tokyo. Dit seizoen introduceert Tokyo Design twee nieuwe collecties: Textured en Shiki.
Ik was meteen verliefd op de Textured collectie. Servies in mooie pastel tinten, met een honingraad reliëf. Het theeservies met de theepot is supermooi en staat erg goed op je salontafel.
Wat
Tokyo Design Studio
Verkrijgbaarheid
Online en bij de Bijenkorf
Johnny Doodle fudge
De naam en verpakking van dit nieuwe product trok meteen mijn aandacht. Ik ben dol op fudge en maak het af en toe ook zelf. De fudge van Johnny Doodle wordt gemaakt van pure ingrediënten en wordt op een ambachtelijke wijze gemaakt. Er zijn momenteel vier smaken verkrijgbaar: Vanilla, Rum & Raisins, Chocolate en Salty Caramel. Die laatste is natuurlijk mijn persoonlijke favoriet! En ik kan je vertellen, het smaakt goed!
Begin volgend jaar lanceert Johnny Doodle ook chocoladerepen, ik ben benieuwd. De fudge is al verkrijgbaar. De verpakking bevat 200 gram fudge.
Wat
Johnny Doodle Fudge
Prijs
€ 1,59,-
Verkrijgbaarheid
Momenteel bij de PLUS en binnenkort bij alle supermarkten.
Dit artikel bevat producten die door merken zijn toegestuurd, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in