zonnatura groentespread

Getest Zonnatura Groentespread

Sponsored. Ik hou van hartig. Meer van hartig dan van zoet. Dat is altijd al zo geweest. Ik ben dol op kaasjes, gezouten roomboter en pesto. Maar soms wil ik wel eens wat anders op mijn toastje of boterham. Want ik houd ook van afwisseling. Ik was al fan van de paprikaspread van Zonnatura, maar het assortiment is nu uitgebreid naar 5 verschillende smaken. Ze zijn gewoon verkrijgbaar in de supermarkt. Bij de Appie ligt het tussen de bio spullen en in veel andere supermarkten vind je de groentespreads terug bij de overige Zonnatura producten.

zonnatura groentespread

Naast de paprikaspread is er nu ook een tomatenspread (lekker), eentje met spinazie, een mooie roze met bietjes en ideaal voor de herfst een pompoenspread. De groente spreads bestaan voor minimaal 62% uit groente. Ze zijn natuurlijk gezoet met rietsuiker of agavesiroop, maar dat is veel minder dan je van de normale sandwichspread gewend bent. En zoals we van Zonnatura gewend zijn, zijn ze 100% natuurlijk en biologisch. Zonder rommel dus. Ik probeerde ze voor jullie uit.

zonnatura groentespread

Groentespread Paprika
Laat ik meteen maar mijn met favoriet beginnen. De paprikaspread doet mij denken aan een goede pastasaus. Want naast broodbeleg, kun je deze spreads ook prima gebruiken in een lekker pastaatje. Het hoofdingrediënt is uiteraard paprika (in de kleuren rood, geel en groen). Daarnaast zit er zongedroogde tomaat in en mediterrane smaakmakers zoals knoflook, ui en tijm. Hij is iets gezoet met agavesiroop. Ik vind hem echt heerlijk. Hij is lekker fris en zoet tegelijk. Ik heb zelfs het idee dat ik Parmezaan proef, maar dat zit er niet in. Maar dat komt misschien omdat ik mijn hoofd een lekkere pasta voor mij zie. Dit is mijn favo.

Tomatenspread
De tomatenspread is ook fijn. Het doet mij denken aan een lekkere tomatentapenade. Er zit natuurlijk tomaat in (hele, zongedroogde en tomatenpuree) maar ook een beetje prei en wortel. Klinkt weer als een ideale basis voor een lekkere pasta. Hij is op smaak gebracht met ui en dat proef je terug. Ik ben dol op ui, dus ik vind dat erg lekker.  Verder zit er ook chili en knoflook in. En een beetje agavesiroop voor de zoetheid. Daardoor is hij goed in balans. Ook lekker om er een stukje paprika of komkommer in te dippen. zonnatura groentespread

Spinaziespread
De spinaziespread spreekt mij in eerste instantie het minst aan. Het idee van koude spinazie lijkt mij gewoon niet zo lekker.  Maar I was wrong. Deze is juist heel erg lekker. Hij heeft een lekkere bite door de pijnboompitjes. De smaak is wederom fris maar ook lekker pittig door de mosterd die eraan toegevoegd is. Verder is de spread op smaak gebracht met ui, knoflook, zeezout, zwarte peper, citroensap en azijn. Erg lekker! Al moet ik mij bij deze wel even over het idee van koude spinazie heen zetten.

Groentespread Pompoen
Dit was de favoriet van Maurits. Hoewel pompoen een zoete groente is, is de spread toch lekker fris geworden. Naast pompoen zit er ook wortel in. De frisse smaak komt van de sinaasappel die erin verwerkt is. Ik vind het lekker dat er gember aan toegevoegd is. Dat blijft aan het einde hangen in je mond. Het geeft pit. Daarnaast zit er ook kurkuma en nootmuskaat in. Wat meer uitgesproken smaken dus. Maurits zijn  favo. Ik vind hem ook smakelijk maar zou er niet een heel potje van leeg kunnen eten ( dat heb ik bij de paprikaspread wel).

Rode bieten spread
Hij is niet alleen mooi roze van kleur, hij is ook erg lekker. Op de een of andere manier is hij heel romig, gek want er zit niets van zuivel in. Bieten zijn wat aardser van smaak, maar dit is mooi in balans gebracht met augurk. Daardoor blijft hij lekker fris. De bite van de augurkjes is lekker behouden gebleven. Ik hou ervan. Verder zit er karwij en kruidnagel in. Uitgesproken smaken, maar ik proef ze subtiel terug. Op de een of andere manier moet ik de hele tijd aan haring denken. Ik denk dat deze spread heel lekker is bij een Hollandse nieuwe. Maurits vind deze wat minder lekker, maar het is mijn nummer 2.

zonnatura groentespread

Kortom ik ben enthousiast over de groente spread. Lekker voor op de boterham of rijstwafel maar ook ideaal voor op de borrelplank. Paprika blijft mijn favoriet, maar de nieuwe bietensmaak is ook een blijvertje.

Heb jij de groente spreads wel eens geproefd en welke lijkt jou het lekkerste?

Dit artikel is in samenwerking met Zonnatura, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in