Menu

10 dingen die iedere foodie doet

Ik voel mij het meest in mijn element als ik omringd ben door mede foodies. Waarom? Omdat ik dan ongegeneerd foto’s kan maken en de hele tafelsetting mag verplaatsen zonder dat iemand mij raar aankijkt. Ben jij ook een foodie, dan herken je je vast in onderstaande punten. Ik zette 10 dingen die iedere foodie doet op een rijtje.

1. I am sorry for what I said, when I was hungry
Op een lege maag kun je niet presteren. Een lege maag is ook niet goed voor mijn humeur. Maurits zegt altijd: “ik geef je eerst wel wat te eten, dan ben je tenminste rustig”. Dat is niet gelogen. Vooral op vakantie komt het vaak voor dat je maar niet het juiste restaurant kunt vinden. Ondertussen knort mijn maag steeds harder en wordt mijn gemoedstoestand met de minuut minder. Ik ben pas weer blij als ik mijn eerste hap neem. Herkenbaar?

2. Als ik nou dit neem, neem jij dan dat?
De beste menukaarten zijn die waarvan je nooit kunt kiezen (omdat er zoveel lekkers op staat). Maar dat zijn ook meteen de lastigste. Want als foodie heb je constant keuzestress. Echt ik kan nooit kiezen. En inmiddels heb ik er een sport van gemaakt om Maurits mijn 2e optie aan te smeren. Zodat ik dat ook even kan proeven.

3. “Hallo schat, ik zit hier?”
Zodra er ook maar een bord eten voorbij komt ben ik afgeleid. Dan hoor ik gewoon niet meer wat mijn tafelgenoot zegt. Schaamteloos bekijk ik hetgeen wat bij mijn buurvrouw op haar bord ligt. Echt ik draai mijn nek ervoor om. Om dan tot de conclusie te komen, dat dát er ook wel heel lekker uit ziet. Die after keuzestress is stiekem nog erger (“heb ik wel het juiste gekozen?”)

4. First pictures
Er wordt niet gegeten zonder dat er een foto gemaakt is. Waar ik ook ben, thuis of in een resto, altijd wordt mijn  bordje op de kiek gezet. Ik ga er zelfs voor op de stoel staan, mocht het nodig zijn. Stiekem maak ik vaak één bord mooi op, die is voor de foto. De andere is gewoon een bijelkaar geraapt bordje (want die zie je toch niet). Ja zo gaat dat, ik ben eerlijk. Ik ben dan wel zo lief om Maurits het mooiste bord te geven (al is het dan inmiddels wel een beetje afgekoeld).

5. Duurt lang
Dit is erg. In een restaurant vind ik het al snel te lang duren. Het liefst heb ik mijn eten binnen 20 minuten op tafel. Tot die tijd kijk ik continu onrustig om mij heen of het er al aan komt. Ja zo ben ik. Vragen aan de bediening waar mijn eten blijft, doe ik overigens nooit. Ik heb zelf een horeca verleden en weet hoe irritant dit is.

pauline

6. Shoppen? Ja leuk naar welke supermarkt gaan we?
Ik houd niet van shoppen, althans niet van kleding shoppen. Maar ik kan mij wel uren vermaken in de supermarkt. Vooral in het buitenland. Aandachtig bekijk ik ieder product dat in de stelling staat. Ook in Nederland doe ik dat nog steeds. Vooral bij speciale winkels en markten zoals de Markthal, Landmarkt en de Pure markt, maar ook bij mijn gewone Appie op de hoek. Toch raar dat niemand met mij boodschappen wil doen.

7. Hoe was je … “Wat heb jij allemaal gegeten?”
Als iemand op vakantie is geweest, vraag je altijd hoe het is geweest en of ze het leuk gehad hebben. Ik doe dat ook, maar niet voordat ik mijn eerste vraag heb gesteld: “wat heb je allemaal gegeten?”. Dit doe ik niet alleen bij vakanties overigens, als Maurits van zijn werk komt, vraag ik altijd wat hij voor lunch heeft gehad.

8. Wat zit er allemaal in? En hoe heb je dat gemaakt?
Obers kunnen nogal eens gek van mij worden, want ik stel altijd moeilijke vragen. “Welke kruiden zitten er in de saus, wat voor meel is er gebruikt, hoe maak je dit?” Natuurlijk allemaal info die ik verzamel zodat ik er thuis mee aan de slag kan. Valt mij trouwens wel op dat veel mensen in de bediening geen idee hebben, wat er op het bord ligt.

9. Eat Sleep Pin Repeat
Ik denk de hele dag aan eten. Dat komt ook omdat ik ieder vrij moment (dus de momenten dat ik niet met mijn FOODblog bezig ben) op Pinterest zit. Vlak voor het slapen scroll ik door mijn Pinterest feed (dat alleen uit food foto’s bestaat). En ik val in slaap met de gedachte wat ik morgen ga maken. Daardoor droom ik ook heel vaak over eten. Ik heb Maurits een keer wakker gemaakt omdat ik mijn slaap aardappelen aan het rooien was. Not kidding.

10. Bad day? Food is the answer
En de laatste is ook meteen mijn valkuil. Eten is voor mij een geluksmoment. Iedere hap die ik neem moet lekker zijn. Zo niet, dan daalt mijn humeur ook meteen naar -10. Op dagen dat ik mij niet zo happy voel, maak ik iets extra lekkers voor mijzelf. Of eet ik pizza (mijn lievelingseten). Ik vind het dan compleet gerechtvaardigd dat ik pizza en ijs neem (en vaak ook nog een stuk chocolade). Want dat heb ik dan verdiend. En daarna weer klagen dat mijn broek te strak zit. Want stiekem is dat ook een ding dat iedere foodie doet.

pauline

Herkenbaar? Laat het mij vooral weten in de comments. Vind ik leuk.

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

48 reacties

 • Daan
  15 maart 2016 om 14:02

  Super herkenbaar, vooral het moment voordat we aan tafel gaan en de stoel tevoorschijn komt. Erop staan, schuiven, lichtval, knip....knip... zitten en bord verruilen dat manlief het mooiste krijgt, maar niet altijd! haha...

 • Pauline
  2 november 2015 om 21:09

  Haha hilarisch

 • Manon
  2 november 2015 om 14:38

  Even collega op mijn werk zei dat ik iets heeeel belangrijks vergeten was. Ik vergat die dag te vragen wat ze die avond aten.

 • Lianda
  27 oktober 2015 om 22:33

  Haha leuk! :)
  Toffe foto's!

 • Anouk
  25 oktober 2015 om 13:45

  Helemaal herkenbaar haha!

 • Esme Bijlsma
  22 oktober 2015 om 19:48

  Ik ga in ieder geval 1 x per jaar naar Lille voor......de Auchan. Gewoon 3 uur in een supermarkt op mijn gemak rondneuzen, heerlijk. Gelukkig hebben mijn moeder en zus de tik ook. Na 2 uur komen we bij elkaar en vragen dan of we alles al gezien hebben en steevast is het antwoord dan, NEE. Een uur later spreken we weer af.......

 • Eline
  22 oktober 2015 om 10:42

  Hahaha, zo herkenbaar!
  Ik word een monster als ik niet op tijd eet, dus heb altijd noodproviand op zak als ik de deur uit ga ;)

 • Natasja
  21 oktober 2015 om 22:03

  Ik word ook echt snel heel hangry, haha. En ik herken mezelf ook wel in de 'als ik dit neem, neem jij dan dat' situatie. Ik wil gewoon meerdere dringen proeven, maar kan helaas maar een ding nemen dus steel ik altijd wat van de mensen waarmee ik ga eten!

 • Suzanne
  21 oktober 2015 om 12:25

  Wat is het geweldig om bij elk puntje jezelf volledig te herkennen... haha wat erg! Foodies blijven foodies, ik kan het niet helpen (sorry bf), maar alles wat je schrijft is precies zoals mijn dag eruit ziet!
  Misschien ook herkenbaar:
  Als iemand anders aan het koken is, gelijk erbij gaan staan in de keuken. Wat maak je? Hoeveel gaat erin? Wacht ik doe het wel. Laat mij maar even... Haha dit leidt altijd tot ergernis in het gezin....haha

 • Patricia Bierings
  21 oktober 2015 om 05:57

  Voor mij is het ook erg herkenbaar.
  Ik moest erg lachen met je verhaal.
  Ik kan ook nooit kiezen vind alles lekker.
  Wil van alle mooie borden een foto maken.
  Ik kan alleen maar zeggen, ga zo door!!
  Want ik geniet van je gerechten!
  Succes!
  Groetjes Patricia

 • Miek
  20 oktober 2015 om 22:23

  Echt zo grappig en herkenbaar! Ik werd vroeger al door mijn ouders "juffrouw hapje" genoemd omdat ik altijd van iedereen wilde proeven. ("Mag ik een hapje?"), als we ergens gingen eten. Ook het winkelen in de buitenlandse supermarkten, geweldig, Auchan in Frankrijk en Marks' and spencers of Sainsbury in Engeland.

 • Megan
  20 oktober 2015 om 13:02

  Hahaha, ik herken ze allemaal! Ik moest er zelfs hardop om lachen in de trein. Mijn hele dag draait om de eet momenten heen, heb ik mijn lunch net achter m'n kiezen kijk ik al weer uit naar het avondeten!

 • Kim
  20 oktober 2015 om 12:18

  Haha ja erg herkenbaar. Vooral die in buitenlandse supermarkten kan ik altijd uren in rondlopen. Doen we niet want mijn vriend vindt dat niet altijd zo gezellig haha. Ik denk dat ik 8 van de 10 punten hetzelfde heb. Leuk om te lezen!

 • Ger
  19 oktober 2015 om 23:37

  En o ja, nog een kenmerk; een kook- en bakboeken verzameling die echt ziekelijk aan het worden is! Haha

 • Ger
  19 oktober 2015 om 23:34

  Super grappig geschreven. Ik behoor ook tot de gelukkige club, haha. Vergeet ook het bezoekje aan de markt niet. Al die kleuren van groenten en fruit, de heerlijke geuren van oliebollen, loempia's etc. En dan de notenkraam, de molukse kraam, de visboer, de kaasjes... mmm Ik ben er niet weg te slaan!

 • Mariette
  19 oktober 2015 om 23:01

  Haha één brok herkenbaarheid dit en superleuk geschreven! Het eerste waar ik heen wil op vakantie is de supermarkt en ik probeer ook altijd recepten los te peuteren.. Grappig!

 • Sandra
  19 oktober 2015 om 21:54

  Haha ik lig in een deuk, super leuk geschreven! En heel herkenbare dingen

 • sandra
  19 oktober 2015 om 20:39

  Heel herkenbaar. En wij eten ook geregeld hetzelfde kort na elkaar, want dan had ik het niet gefotografeerd en was het toch erg lekker of wil ik het gerecht nog even anders maken.
  De volgende keer een artikel over het leven met een foodie? Mijn man "klaagt" geregeld dat het de hele middag heerlijk ruikt in de keuken en tegen de tijd dat hij mag eten is het lauw door het fotograferen ?

 • Anne-Jolijn
  19 oktober 2015 om 18:44

  Zo herkenbaar. Helemaal om de hele dag aan eten te denken.
  Mijn bekentenis:
  In de keuken even iets lekkers voor bij de koffie pakken en er dan op de bank achter komen dat ik de helft al bij het aanrecht heb opgegeten. Vervolgens besluit dan om toch maar dat extra koekje te pakken. Hij was immers voor bij de koffie...

 • Lobke
  19 oktober 2015 om 18:31

  Haha, heel herkenbaar! Op een gegeven moment riep mijn broertje zelfs dat iedereen moest wachten tot ik klaar was met m'n foto's, zodat we tegelijk konden starten.

 • Pauline
  19 oktober 2015 om 18:23

  Hahaha ik moet zo lachen om jullie reacties :)

 • Suuz
  19 oktober 2015 om 17:32

  Briljant geschreven! Heel herkenbaar!!

 • Babette
  19 oktober 2015 om 17:31

  Zooo herkenbaar allemaal! Alleen 5 is wat minder bij mij :)

 • Kelly
  19 oktober 2015 om 17:28

  Hahahaha heel herkenbaar!

 • Chantal
  19 oktober 2015 om 17:20

  Ha Pauline!

  Super leuk en dit is heel herkenbaar. Ik kan.ook echt geïrriteerd raken als mijn vriend mijn optie B niet besteld (heeft)

  En ik bemoei mij op het werk, als men het wordt eten of iets gerelateerd al noemt, altijd ermee. Zeker nu men toch weet dat ik de bloggende dokter ben, geen gêne meer nu haha ;-)!

  En...in een restaurant zit ik idd ook na te denken hoe maak.ik dit thuis? Dus als het kan ga ik de keuken in of ik overhoor de ober!

  Ik kan mij ook al weken van te voren verheugen op een vrij weekend waarin ik iets ga maken. Ziek, maar waar?!

 • Marieke
  19 oktober 2015 om 17:04

  Heel herkenbaar, alle 10 punten. Ik denkt ook de hele dag aan eten. Ben verslaafd aan kookboeken en het erge is eigenlijk, dat ik van supermarkten het maandelijkse magazine wil hebben ook daar waar ik normaal nooit mijn boodschappen haal. Dan ga ik daar even snel naar binnen voor een brood ofzo en gris ik het blad bij de uitgang mee. Ik weet het, het is niet zo netjes maar ik ben altijd 'bang' dat ik anders net even dat lekkere recept misloopt ?

 • Irene
  19 oktober 2015 om 15:14

  OMG echt alles is herkenbaar.
  Alleen het foto's maken van het gerecht vergeet ik weleens. Dan is het al op voordat ik een foto heb kunnen maken.

 • Karlijn
  19 oktober 2015 om 13:21

  Haha, super herkenbaar! Vooral nummer 7 past echt bij mij. Als ik met mama bel, dan heb ik binnen de eerste minuut al gevraagd wat zij die avond gaat koken en wat ze de afgelopen dagen heeft gekookt. En even iets anders: wat sta je mooi op deze foto's!

 • Isa
  19 oktober 2015 om 12:38

  Heel herkenbaar haha, vooral 2, 4 en 6! Leuk geschreven! Liefs, Isa

 • Nicole
  19 oktober 2015 om 11:26

  Oh zo herkenbaar. Vooral punt 1, 3, 4, 5, 7,8 en 10. Mijn vriend zegt regelmatig, volgens mij moet je iets eten, dan ben ik zo gehumeurd dat alles en iedereen eronder lijdt. haha.

 • Kim
  19 oktober 2015 om 10:18

  Wat een leuk stuk. Ik voel me helemaal aangesproken :) ik ga het vanavond aan mijn man laten lezen ;)

 • Suzanne
  19 oktober 2015 om 10:11

  Hahaha zo herkenbaar!! :)

 • Bob Lokerse
  19 oktober 2015 om 09:46

  Grappig en het meeste is herkenbaar. :-)

 • Margot
  19 oktober 2015 om 09:38

  Hihi er zitten een paar hele herkenbare punten tussen! Ik vraag ook altijd aan m'n vriend wat hij gegeten heeft op werk, Oeps!

 • ellouisa
  19 oktober 2015 om 09:36

  Oooh ja zeker herkenbaar!Vooral t constant denken aan eten en savonds in bed bedenken wat je de volgende dag gaat maken. En die keuzestress pff om gek van te worden soms! Leuk om te lezen!

 • Suus
  19 oktober 2015 om 09:34

  Hoe herkenbaar...... :-)
  Mooie en leuke foto's!

 • Betty
  19 oktober 2015 om 09:31

  Ha! Hilarisch want ik ben gelukkig niet de enige!
  En ik scoor een dikke 8, want alleen puntjes 6 en 9 gaan niet voor mij op.

  We genieten gewoon van het leven en vooral van het goed eten.
  Eet smakelijk vandaag :-)

 • Debbie
  19 oktober 2015 om 09:09

  Heel herkenbaar, vooral punt 1, 6 en 10. Met een grote glimlach gelezen :)

 • Marloes
  19 oktober 2015 om 08:48

  Haha herkenbaar!
  Zo leuk en eerlijk geschreven. Gelukkig ben ik niet de enigste.
  Die arme mannen die altijd moeten wachten tot er eerst foto's zijn gemaakt, totdat ze hun inmiddels bijna koude eten mogen nuttigen ;)
  Liefs Marloes

 • Simon
  19 oktober 2015 om 08:46

  Blij dat dit foodie interesses zijn. Het is voor mij veel plezanter om zo naar de supermarkt te gaan! Het is echt een uitdaging als ik snel mort zijn :) bepaalde rekken toch nog vlug eens passeren :)
  Op restaurant lukt dat beter! Elk iets verschillend en ik haar restjes :) wel nooit foto's dat vind ik te scgaamtelijk en kan nooit wachten om te beginnen :)

  Grtjes

 • Ellen
  19 oktober 2015 om 08:06

  Héél herkenbaar! Alleen heb ik lang tafelen juist heel graag! Ik wacht met plezier op mijn eten, omdat ik dankbaar ben dat ik zelf eens niet in de keuken sta. ;)

 • Anne-Marie
  19 oktober 2015 om 07:47

  Wat een ontzettend leuk artikel, met een grote glimlach zitten lezen. Oh die keuzestress in restaurants waar je eigenlijk wel alles zou willen bestellen!

 • Marloes
  19 oktober 2015 om 07:28

  Haha, uhh ja volledig. Ik ben nu in Rome bij een vriendin en haar Italiaanse partner vind me een typische Italiaan qua eten, alles keuren en analyseren! En het grappigst vinden ze dat ik geen woord Italiaans spreek, maar de hele menu kaart wel kan vertalen....... Dat krijg je als je kookboeken in bed leest en jarenlang abonnementen hebt op kooktijdschriften!

 • Marlotte
  19 oktober 2015 om 07:25

  Haha, vooral nummer 2 en 6 passen heel goed bij mij. Ze denken wel een keertje extra na als ze meegaan naar de supermarkt o.i.d. Heel herkenbaar, leuk!

 • zonderzooi
  19 oktober 2015 om 07:25

  Nummer 4 en 6 herken ik mezelf heel erg in. Laatst zei nog iemand tegen mij: 'waaaarom moet je áltijd eerst honderd foto's maken van je eten voordat je het in je mond stopt?' Haha, erg hé. Ook dat met die supermarkten heb ik, zo is een uitje naar Amsterdam bij mij nooit compleet om even langs de Marqt te gaan. Oh en nummer 9 herken ik mijzelf ook in, maar dan met Instagram. Foodfoto's zijn gewoon een stuk meer inspirerend dan modefoto's!

 • Marieke
  19 oktober 2015 om 07:16

  Ik herken zo goed als alles. Mijn vriend word er af en toe ook gek van dat ik eerst een foto maak en dat we dan pas kunnen eten. En qua boodschappen ben ik net zoals jij. Ik vind het heerlijk om te doen en idd vooral in het buitenland. Ik baalde afgelopen zomer ook zo erg, we waren in Duitsland op vakantie en zouden op de terugweg nog een supermarkt aan doen als we deze tegenkwamen en je raad het al deze kwamen we dus niet tegen.

 • Margreet Prins
  19 oktober 2015 om 07:12

  Zo herkenbaar! Best erg? Tja, wat doe je er tegen? Punt 4 is dan idd bij mij ook niet zo erg, maar ik heb er dan ook niet mijn werk van gemaakt. Ga vooral door Pauline!

 • Ann
  19 oktober 2015 om 07:02

  Buiten nummer 4 kan ik mij in alles volledig herkennen. Best grappig

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.