pauline

10 dingen die iedere foodie doet

Ik voel mij het meest in mijn element als ik omringd ben door mede foodies. Waarom? Omdat ik dan ongegeneerd foto’s kan maken en de hele tafelsetting mag verplaatsen zonder dat iemand mij raar aankijkt. Ben jij ook een foodie, dan herken je je vast in onderstaande punten. Ik zette 10 dingen die iedere foodie doet op een rijtje.

1. I am sorry for what I said, when I was hungry
Op een lege maag kun je niet presteren. Een lege maag is ook niet goed voor mijn humeur. Maurits zegt altijd: “ik geef je eerst wel wat te eten, dan ben je tenminste rustig”. Dat is niet gelogen. Vooral op vakantie komt het vaak voor dat je maar niet het juiste restaurant kunt vinden. Ondertussen knort mijn maag steeds harder en wordt mijn gemoedstoestand met de minuut minder. Ik ben pas weer blij als ik mijn eerste hap neem. Herkenbaar?

2. Als ik nou dit neem, neem jij dan dat?
De beste menukaarten zijn die waarvan je nooit kunt kiezen (omdat er zoveel lekkers op staat). Maar dat zijn ook meteen de lastigste. Want als foodie heb je constant keuzestress. Echt ik kan nooit kiezen. En inmiddels heb ik er een sport van gemaakt om Maurits mijn 2e optie aan te smeren. Zodat ik dat ook even kan proeven.

3. “Hallo schat, ik zit hier?”
Zodra er ook maar een bord eten voorbij komt ben ik afgeleid. Dan hoor ik gewoon niet meer wat mijn tafelgenoot zegt. Schaamteloos bekijk ik hetgeen wat bij mijn buurvrouw op haar bord ligt. Echt ik draai mijn nek ervoor om. Om dan tot de conclusie te komen, dat dát er ook wel heel lekker uit ziet. Die after keuzestress is stiekem nog erger (“heb ik wel het juiste gekozen?”)

4. First pictures
Er wordt niet gegeten zonder dat er een foto gemaakt is. Waar ik ook ben, thuis of in een resto, altijd wordt mijn  bordje op de kiek gezet. Ik ga er zelfs voor op de stoel staan, mocht het nodig zijn. Stiekem maak ik vaak één bord mooi op, die is voor de foto. De andere is gewoon een bijelkaar geraapt bordje (want die zie je toch niet). Ja zo gaat dat, ik ben eerlijk. Ik ben dan wel zo lief om Maurits het mooiste bord te geven (al is het dan inmiddels wel een beetje afgekoeld).

5. Duurt lang
Dit is erg. In een restaurant vind ik het al snel te lang duren. Het liefst heb ik mijn eten binnen 20 minuten op tafel. Tot die tijd kijk ik continu onrustig om mij heen of het er al aan komt. Ja zo ben ik. Vragen aan de bediening waar mijn eten blijft, doe ik overigens nooit. Ik heb zelf een horeca verleden en weet hoe irritant dit is.

pauline

6. Shoppen? Ja leuk naar welke supermarkt gaan we?
Ik houd niet van shoppen, althans niet van kleding shoppen. Maar ik kan mij wel uren vermaken in de supermarkt. Vooral in het buitenland. Aandachtig bekijk ik ieder product dat in de stelling staat. Ook in Nederland doe ik dat nog steeds. Vooral bij speciale winkels en markten zoals de Markthal, Landmarkt en de Pure markt, maar ook bij mijn gewone Appie op de hoek. Toch raar dat niemand met mij boodschappen wil doen.

7. Hoe was je … “Wat heb jij allemaal gegeten?”
Als iemand op vakantie is geweest, vraag je altijd hoe het is geweest en of ze het leuk gehad hebben. Ik doe dat ook, maar niet voordat ik mijn eerste vraag heb gesteld: “wat heb je allemaal gegeten?”. Dit doe ik niet alleen bij vakanties overigens, als Maurits van zijn werk komt, vraag ik altijd wat hij voor lunch heeft gehad.

8. Wat zit er allemaal in? En hoe heb je dat gemaakt?
Obers kunnen nogal eens gek van mij worden, want ik stel altijd moeilijke vragen. “Welke kruiden zitten er in de saus, wat voor meel is er gebruikt, hoe maak je dit?” Natuurlijk allemaal info die ik verzamel zodat ik er thuis mee aan de slag kan. Valt mij trouwens wel op dat veel mensen in de bediening geen idee hebben, wat er op het bord ligt.

9. Eat Sleep Pin Repeat
Ik denk de hele dag aan eten. Dat komt ook omdat ik ieder vrij moment (dus de momenten dat ik niet met mijn FOODblog bezig ben) op Pinterest zit. Vlak voor het slapen scroll ik door mijn Pinterest feed (dat alleen uit food foto’s bestaat). En ik val in slaap met de gedachte wat ik morgen ga maken. Daardoor droom ik ook heel vaak over eten. Ik heb Maurits een keer wakker gemaakt omdat ik mijn slaap aardappelen aan het rooien was. Not kidding.

10. Bad day? Food is the answer
En de laatste is ook meteen mijn valkuil. Eten is voor mij een geluksmoment. Iedere hap die ik neem moet lekker zijn. Zo niet, dan daalt mijn humeur ook meteen naar -10. Op dagen dat ik mij niet zo happy voel, maak ik iets extra lekkers voor mijzelf. Of eet ik pizza (mijn lievelingseten). Ik vind het dan compleet gerechtvaardigd dat ik pizza en ijs neem (en vaak ook nog een stuk chocolade). Want dat heb ik dan verdiend. En daarna weer klagen dat mijn broek te strak zit. Want stiekem is dat ook een ding dat iedere foodie doet.

pauline

Herkenbaar? Laat het mij vooral weten in de comments. Vind ik leuk.

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in