Menu

Hotspot: Het Veerkwartier Haarlem

Oh ik heb weer een fijn plekje ontdekt in mijn hometown. Een plekje die je moet kennen, anders fiets je het zo voorbij. Het Veerkwartier is een brand new hotspot aan de Veerplas in Haarlem. De ideale plek om met kids naartoe te gaan, maar ook zonder kun je je hier prima vermaken.

het veerkwartier haarlem

Het paviljoen is gebouwd van tweedehands materialen en is daardoor een goed bijelkaar geraapt allegaartje. Het bestaat uit twee zeecontainers, een houten hut en een kas, materialen allemaal gevonden in Waarderpolder. Die samen een hele toffe en creatieve stek vormen. Duurzame materialen dus. En dat gaat nog een stukje verder. Het regenwater wordt opgevangen en gebruikt om de planten water te geven en de warmte regulering gebeurt ook op een duurzame manier.

het veerkwartier haarlem

Op de kaart vind je geheel in het straatje, lekker lokaal eten, geheel uit het seizoen. Gewoon echt eten met een verrassende en creatieve twist. Daar hou ik van. De producten zijn zoveel mogelijk biologisch en no waste staat hier hoog in het vaandel. Op de kaart vind je veel vega gerechten. Waaronder ook  vega kip, hou ik van!

het veerkwartier haarlem

Als eerste neem ik een borrelplankje. Ik kan kiezen tussen Haarlems (met kalfsbitterballen en kreeftkroketten), vega met o.a. quinoachips en baba ganoush of Oosters. Dit bezorgt mij meteen al keuzestress en dat is een goed teken. We gaan voor Oosters en daar heb ik geen spijt van. Op mijn bordje vind ik tempura van sushi (superlekker), een Thais viskoekje, een Chinees pannenkoekje en uiteraard wat wakamé en ingelegde gember. Erg smaakvol en lekker verrassend ook.

het veerkwartier haarlem

Over het hoofdgerecht zit ik enorm in dubio. Ik wil heel graag de roti proeven van vegetarische kip,maar ik besluit toch te gaan voor een Vitello Tonnato (een voorgerecht) met halloumi (mijn nieuwste verslaving) en rauwe tonijn. Erg lekker, maar wel iets te weinig tonijn, als je het mij vraagt. De kalfsfricandeau was wel royaal aanwezig en vond ik erg goed. Mijn vriendinnetje had lam met couscous, tzatziki en watermeloen-fetasalade. Viel ook in de smaak.

het veerkwartier haarlem

Omdat de roti met vega kip toch door mijn hoofd bleef spoken, ging ik een week later terug. Deze keer met Maurits. En wauw die roti was lekker. Ik heb eerlijk gezegd geen vergelijkingsmateriaal, want ik had nog nooit eerder roti gegeten, maar dit bordje smaakte mij prima. Alles is huisgemaakt en het was een flinke portie. Lucky Maurits, want zo kon hij ook nog wat proeven.

Voor de kids staat er ook genoeg op het menu. Een boekweitpannenkoek (altijd goed) met dadeljam, een burgertje van seizoensgroentes of pasta met een chipolataworstjes. En er zijn versgeperste sappen van Brandstof en ijsjes van Nice. Fijn die aandacht voor goede producten.

het veerkwartier haarlem

Veel gezonde en verantwoorde keuzes dus. Ik hou ervan! Bij het Veerkwartier laten ze zien dat gezond eten heel leuk en lekker kan zijn. Dat je met een paar goede ingrediënten als snel iets lekkers op tafel zet en dat alles in een lekkere low profile setting. Niets geen fancy gedoe, maar gewoon een lekker plekje.

het veerkwartier haarlem

De bediening was ook dik in orde. Superaardig. En voor je het weet sta je een half uur te kletsen over mooie leveranciers in de omgeving (sorry Madelon). En hoewel dit een heel fijn plekje is met mooi weer (de kids kunnen afkoelen in De veerplas) zijn ze gelukkig het hele jaar open.

Hotspot
Het Veerkwartier

Adres
A. Hofmanweg 62 Haarlem

Openingstijden
Dagelijks van 10.00 tot 22.00
In de winter gelden andere openingstijden

WWW
Het Veerkwartier

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

 • Julie
  16 september 2015 om 10:37

  echt een geweldige plek, ook een favoriet hier. Zo kind vriendelijk, kids kunnen hun gang gaan, er is zelfs speelgoed en een krijt tafel en mams kan lekker aan de koffie met taart of aan de borrel. Ideaal.

 • Pauline
  10 september 2015 om 12:24

  Nee, ik heb gewoon een potje gekocht. Maar het is niet meer dan geweekte en gepureerde dadels denk ik :)

 • Nicole
  10 september 2015 om 09:12

  Ik geef je groot gelijk dat je terug bent gegaan. Het eten ziet er ook echt heerlijk uit!

 • Margot
  10 september 2015 om 08:08

  Wat leuk dat je meteen terug bent gegaan om meer te kunnen proeven!

 • Jelleke
  10 september 2015 om 07:45

  hoi Pauline,

  Heb jij een recept voor dadelstroop? Lijkt me heerlijk op de pannenkoek.

 • Emma
  10 september 2015 om 07:11

  Deze ga ik zeker onthouden! Klinkt zo leuk allemaal!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST