het veerkwartier haarlem

Hotspot: Het Veerkwartier Haarlem

Oh ik heb weer een fijn plekje ontdekt in mijn hometown. Een plekje die je moet kennen, anders fiets je het zo voorbij. Het Veerkwartier is een brand new hotspot aan de Veerplas in Haarlem. De ideale plek om met kids naartoe te gaan, maar ook zonder kun je je hier prima vermaken.

het veerkwartier haarlem

Het paviljoen is gebouwd van tweedehands materialen en is daardoor een goed bijelkaar geraapt allegaartje. Het bestaat uit twee zeecontainers, een houten hut en een kas, materialen allemaal gevonden in Waarderpolder. Die samen een hele toffe en creatieve stek vormen. Duurzame materialen dus. En dat gaat nog een stukje verder. Het regenwater wordt opgevangen en gebruikt om de planten water te geven en de warmte regulering gebeurt ook op een duurzame manier.

het veerkwartier haarlem

Op de kaart vind je geheel in het straatje, lekker lokaal eten, geheel uit het seizoen. Gewoon echt eten met een verrassende en creatieve twist. Daar hou ik van. De producten zijn zoveel mogelijk biologisch en no waste staat hier hoog in het vaandel. Op de kaart vind je veel vega gerechten. Waaronder ook  vega kip, hou ik van!

het veerkwartier haarlem

Als eerste neem ik een borrelplankje. Ik kan kiezen tussen Haarlems (met kalfsbitterballen en kreeftkroketten), vega met o.a. quinoachips en baba ganoush of Oosters. Dit bezorgt mij meteen al keuzestress en dat is een goed teken. We gaan voor Oosters en daar heb ik geen spijt van. Op mijn bordje vind ik tempura van sushi (superlekker), een Thais viskoekje, een Chinees pannenkoekje en uiteraard wat wakamé en ingelegde gember. Erg smaakvol en lekker verrassend ook.

het veerkwartier haarlem

Over het hoofdgerecht zit ik enorm in dubio. Ik wil heel graag de roti proeven van vegetarische kip,maar ik besluit toch te gaan voor een Vitello Tonnato (een voorgerecht) met halloumi (mijn nieuwste verslaving) en rauwe tonijn. Erg lekker, maar wel iets te weinig tonijn, als je het mij vraagt. De kalfsfricandeau was wel royaal aanwezig en vond ik erg goed. Mijn vriendinnetje had lam met couscous, tzatziki en watermeloen-fetasalade. Viel ook in de smaak.

het veerkwartier haarlem

Omdat de roti met vega kip toch door mijn hoofd bleef spoken, ging ik een week later terug. Deze keer met Maurits. En wauw die roti was lekker. Ik heb eerlijk gezegd geen vergelijkingsmateriaal, want ik had nog nooit eerder roti gegeten, maar dit bordje smaakte mij prima. Alles is huisgemaakt en het was een flinke portie. Lucky Maurits, want zo kon hij ook nog wat proeven.

Voor de kids staat er ook genoeg op het menu. Een boekweitpannenkoek (altijd goed) met dadeljam, een burgertje van seizoensgroentes of pasta met een chipolataworstjes. En er zijn versgeperste sappen van Brandstof en ijsjes van Nice. Fijn die aandacht voor goede producten.

het veerkwartier haarlem

Veel gezonde en verantwoorde keuzes dus. Ik hou ervan! Bij het Veerkwartier laten ze zien dat gezond eten heel leuk en lekker kan zijn. Dat je met een paar goede ingrediënten als snel iets lekkers op tafel zet en dat alles in een lekkere low profile setting. Niets geen fancy gedoe, maar gewoon een lekker plekje.

het veerkwartier haarlem

De bediening was ook dik in orde. Superaardig. En voor je het weet sta je een half uur te kletsen over mooie leveranciers in de omgeving (sorry Madelon). En hoewel dit een heel fijn plekje is met mooi weer (de kids kunnen afkoelen in De veerplas) zijn ze gelukkig het hele jaar open.

Hotspot
Het Veerkwartier

Adres
A. Hofmanweg 62 Haarlem

Openingstijden
Dagelijks van 10.00 tot 22.00
In de winter gelden andere openingstijden

WWW
Het Veerkwartier

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in