Menu

5 makkelijke hapjes op een stokje

Ik hou van hapjes op een stokje! Het ziet er altijd zo gezellig uit! Deze hapjes zijn echt supermakkelijk om te maken. Echt een kind kan de was doen. Eigenlijk zijn het nog best gezonde hapjes ook. Ik gebruikte in dit geval van alles wat ik nog in mijn koelkast vond. En dat is bij mij  altijd vrij veel.. Ik maakte wat voor de hand liggende combinaties zoals mozzarella en tomaat, maar ook een heerlijke combi die je misschien nog niet kende, peer en blauwe kaas.

Hier kan je best mee aankomen op een feestje. En het is weer eens wat anders dan een toastje met een stukje brie. Ook altijd fijn hoor, daar niet van, maar ik houd van afwisseling. Daarom maakte ik ook 5 verschillende variaties. Wat ook lekker is, is zalm met komkommer en een beetje roomkaas, of een worteltje met wat hummus. Gebruik lekker je creativiteit. Ik geef je alvast wat inspiratie voor lekker makkelijke hapjes.

makkelijke hapjes op een stokje

Tomaat, mozzarella & basilicum
Halveer een cherrytomaatje. Rijg een helft op een prikkertje, voeg dan een bolletje mozzarella (van die kleine) en een blaadje basilicum toe. Maak het af met de andere helft van het tomaatje.

Peer & blauwe kaas
Je kunt de peer eerst 10 minuutjes pocheren in wat water met suiker. Maar dit hoeft niet perse. Als je peer lekker rijp is, kan je deze stap overslaan. Snijd de peer in gelijke stukjes. Rijg 1 deel op een prikkertje en verdeel daarop een blokje blauwe kaas (bijv gorgonzola). Rijg dan een tweede blokje peer op het prikkertje.

Chorizo, Manchego & zongedroogde tomaat.
Snijd een stuk chorizo in stukjes van ongeveer 1 cm dikte. Snijd  de Manchego in blokjes. Rijg een blokje chorizo op een stokje, verdeel daarop een stukje kaas en maak het af met een zongedroogd tomaatje. (zo’n verse is het lekkerste).

Watermeloen & feta
Gouden combi. Snijd een watermeloen in vierkante blokjes. Snij een stuk feta in gelijke blokjes. Rijg ze samen op een prikkertje. Hier zou een blaadje basilicum ook goed bij passen.

Meloen, Parmaham & Mozzarella
Golden oldie. Snijd een Galiameloen in blokjes. Rijg dit samen met een plakje Parmaham en een bolletje mozzarella op een prikkertje.

makkelijke hapjes op een stokje

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

De watermeloen & feta, peer & blauwe kaas en mozzarella & tomaat zijn voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

 • Carolien
  8 september 2015 om 19:52

  Wat een leuke hapjes! Ik zou zelf ipv basilicum bij de watermeloen/feta een blaadje munt doen :) Dat maak ik in de zomer regelmatig ook als salade nl :)

 • Pauline
  8 september 2015 om 15:35

  Je kunt dit prima een paar uurtjes van tevoren maken. Dek het alleen goed af (onder aluminium of huishoudfolie) anders drogen de hapjes uit.

 • Pauline
  8 september 2015 om 15:34

  Ohh goed idee. I love brie.

 • nicole
  8 september 2015 om 13:54

  Het ziet er zo gezellig uit. Krijg spontaan trek. ?

 • Christel
  8 september 2015 om 12:57

  Heerlijke hapjes, ik ga ze dit weekend uittesten. We hebben binnenkort een feestje hier thuis.

 • Ricky
  8 september 2015 om 12:14

  Die combinaties met de meloen zijn echt een goed idee. Lijkt me echt heerlijk zo!

 • Gisele
  8 september 2015 om 11:33

  Een aantal van deze combinaties maak ik ook wel eens. Lekker! En ook stukje brie + blaadje munt + aardbeitje. Ook zo'n goede combi.

 • kelly
  8 september 2015 om 11:00

  Nu het weer wat kouder is..rookworst met zuurkool erop. Ook heerlijk!

 • MetMieke
  8 september 2015 om 10:47

  Nou wat toevallig!! Moet morgen wat hapjes maken en denk net, "even kijken of Pauline iets leuks heeft"..
  Haha wat goed aangevoeld. Dank Pauline!

 • Loes
  8 september 2015 om 08:44

  Mmm, lekker voor bij een borrel!
  Hoe lang van te voren kan je dit denk je klaarmaken? Zodat je het tijdens
  de borrel alleen nog maar uit de koelkast
  Hoeft te pakken??

 • Margot
  8 september 2015 om 08:08

  Wat een goede combinaties allemaal! En het ziet er inderdaad leuk uit zo op een stokje!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST