5 makkelijke hapjes op een stokje

Ik hou van hapjes op een stokje! Het ziet er altijd zo gezellig uit! Deze hapjes zijn echt supermakkelijk om te maken. Echt een kind kan de was doen. Eigenlijk zijn het nog best gezonde hapjes ook. Ik gebruikte in dit geval van alles wat ik nog in mijn koelkast vond. En dat is bij mij  altijd vrij veel.. Ik maakte wat voor de hand liggende combinaties zoals mozzarella en tomaat, maar ook een heerlijke combi die je misschien nog niet kende, peer en blauwe kaas.

Hier kan je best mee aankomen op een feestje. En het is weer eens wat anders dan een toastje met een stukje brie. Ook altijd fijn hoor, daar niet van, maar ik houd van afwisseling. Daarom maakte ik ook 5 verschillende variaties. Wat ook lekker is, is zalm met komkommer en een beetje roomkaas, of een worteltje met wat hummus. Gebruik lekker je creativiteit. Ik geef je alvast wat inspiratie voor lekker makkelijke hapjes.

makkelijke hapjes op een stokje

Tomaat, mozzarella & basilicum
Halveer een cherrytomaatje. Rijg een helft op een prikkertje, voeg dan een bolletje mozzarella (van die kleine) en een blaadje basilicum toe. Maak het af met de andere helft van het tomaatje.

Peer & blauwe kaas
Je kunt de peer eerst 10 minuutjes pocheren in wat water met suiker. Maar dit hoeft niet perse. Als je peer lekker rijp is, kan je deze stap overslaan. Snijd de peer in gelijke stukjes. Rijg 1 deel op een prikkertje en verdeel daarop een blokje blauwe kaas (bijv gorgonzola). Rijg dan een tweede blokje peer op het prikkertje.

Chorizo, Manchego & zongedroogde tomaat.
Snijd een stuk chorizo in stukjes van ongeveer 1 cm dikte. Snijd  de Manchego in blokjes. Rijg een blokje chorizo op een stokje, verdeel daarop een stukje kaas en maak het af met een zongedroogd tomaatje. (zo’n verse is het lekkerste).

Watermeloen & feta
Gouden combi. Snijd een watermeloen in vierkante blokjes. Snij een stuk feta in gelijke blokjes. Rijg ze samen op een prikkertje. Hier zou een blaadje basilicum ook goed bij passen.

Meloen, Parmaham & Mozzarella
Golden oldie. Snijd een Galiameloen in blokjes. Rijg dit samen met een plakje Parmaham en een bolletje mozzarella op een prikkertje.

makkelijke hapjes op een stokje

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

De watermeloen & feta, peer & blauwe kaas en mozzarella & tomaat zijn voedselzandloper proof.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in