ah to go muffin

Diary September #1

Het is alweer september. Wauw wat vliegt de tijd. Terwijl jullie dit lezen, ben ik net terug van een weekendje Texel Culinair. Dat was genieten zeg. En we hadden geluk met het mooie weer. Zie je wel?nazomeren in Nederland kan heus wel. Ik zal nog een uitgebreid fotoverslag met jullie delen. Maar nu eerst een overzichtje van de afgelopen 2 weken.

ikea

Dit kan je niet ontgaan zijn, de IKEA Food Challenge is van start gegaan. En ik vind het superleuk dat ik in de jury zit samen met Robert Kranenborg en Edine Russel. Als oud IKEA medewerker (ik werkte er toen ik student was) vind ik het extra leuk om weer met IKEA samen te werken.

diary strand

Zolang het nog kan, probeer ik nog zoveel mogelijk uurtjes op het strand door te brengen. Ik word er relaxed van. De zomer is alweer voorbij en ik ben gewoon geen één hele dag naar het strand geweest. Wel voor een koffietje, een lunch of een diner, maar niet om een hele dag te chillen. Zonde.

ah to go muffin

Yes, mijn bananabread muffin is vanaf nu te koop bij iedere AH to go in Nederland. De verkoop ging alleen zo hard, dat op sommige plekken de muffins binnen een uur uitverkocht waren. Gelukkig blijven ze nog even in het assortiment.

diary shoppen

Annika is een enorme shopaholic. Ze maakt ook shoplogs op YouTube.  Ik heb het vaak na 2 winkels wel weer gezien. Toch gaan we vaak even samen de stad in. Omdat het op die dag keihard regende, zijn we naar Amstelveen gegaan. Daar heb je een overdekt winkelcentrum. En een Starbucks waar ik weer eens aan mijn frappuccino verslaving toegaf.

lambrusco

Ik ontving weer heel veel foodpost, waaronder deze mooie fles Broesko. Kennen jullie deze Italiaanse mousserende wijn nog? Ik heb er vroeger heel wat glaasjes mee gevuld (toen ik bij de lokale pizzeria werkte). Lambrusco is bezig met een comeback. Je drinkt hem chilled met ijs. Ja echt waar!

diary housewarming cadeau

Vrienden van ons zijn verhuisd. Ik vind het dan altijd leuk om een origineel cadeau te geven. Omdat er iets te vieren was, maakte ik een borrelpakket. Wijntje, biertje, kaasje, worstje, smeersels en chips, je kent het wel. Dat is toch een leuk DIY cadeau. Kan je prima mee aankomen.

hak bonen erbij

Ja je ziet het goed. Ik heb vanaf nu mijn eigen bonenveldje. Een vierkante meter Uit Pauline’s Keuken midden in de Hoeksche waard. Ik heb enorm veel bijgeleerd tijdens deze #bonenerbij dag. Een uitgebreid verslag volgt.

hete kip met sriracha saus

Ik maakte (mietje als ben als het om pittig gaat) hete kip. Ik zal het recept binnenkort met jullie delen. Het verhaal erachter, over mijn ontdekkingstocht in de Aziatische keuken is ook leuk.

tony chocolonely

En de favoriete foodpost van het jaar is ook weer binnen. De nieuwe limited smaken van Tony’s Chocolonely. Deze keer is het puur, amandel & zeezout en melk, discodip & popcorn. Wauw. Zodra de inmiddels herkenbare envelop binnen is, moet ik  binnen een minuut proeven. Dat gaat zo: ik maak een snelle foto en dan ruk ik de verpakking los. Van allebei, want ik wil ze allebei proeven. Zoals altijd kan ik het weer niet bij een stukje laten (vooral de melkvariant heeft dit). Ik plaats een foto op Instagram en as always is dit weer de meest gelikete foto ooit.  Ik noem het “Het Tony’s effect”.  Goeie marketing. 

Afgelopen weekend was ik dus op Texel Culinair! En dat was gezellig, ontspannen maar vooral lekker. Een uitgebreid verslag volgt nog.


 Souvenirs van Texel. Ken jij deze zilte groentes? Ik maakte meteen een lekker aardappel-preisoepje van de zilte aardappeltjes en het ijskruid. Recept volgt!

De tweede helft van september wordt ook leuk en druk. Ik ga naar London, yes, om te high tea-en en om de kalkoenenfarm van de Copas kalkoen te bekijken. Verder wordt het vooral druk met een aantal grote campagnes waar ik aan meedoe. Superleuk allemaal.

Volg mij ook op Instagram voor nog meer behind the scenes.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in