Pauline’s culi nieuws #22

De vorige editie van Culi Nieuws is alweer een tijdje geleden. Daarom hebben we nu een bomvolle editie met heel veel leuke en lekkere nieuwtjes. Want het is misschien dan wel komkommertijd, op het gebied van food staat het zeker niet stil. In deze 22e editie vind je nieuws over een leuke nieuwe hotspot in Haarlem, komt Donna Hay aan bod, maak je kennis met een ontzettend lekker zoutje waar je niet van af kan blijven en nog veel meer!

Sweet & Salty pretzels
snyders pretzels

Wie wel eens in Amerika is geweest, heeft vast en zeker een pretzel gegeten. Dit is namelijk een typisch Amerikaans zoutje. Je hebt ze in verschillende soorten en maten. Ik heb zelf de zachte en vers gebakken versie gegeten in New York, en eerlijk? Ik was er niet zo gecharmeerd van. Pauline was er overigens wel dol op. Nu heb ik laatst de Sweet & Salty pretjes geproefd van Snyder’s of Hanover, en oh my.. deze zijn delicious! Dit zijn namelijk harde pretzels, zoveel lekkerder als de zachte deegvariant. Ze hebben de pretzels in stukjes gebroken, lekker om van te snacken en zeer moeilijk om van af te blijven. Ik heb de smaken Salted Caramel (heaven!) en Honey, Mustard & Onion (dubbel heaven!) geproefd. Nou ik kan je vertellen, zo’ n klein zakje is zo leeg hoor! Er zijn nog meer smaken zoals Hot Buffalo Wing en Cheddar Cheese.

Wat 

Snyder’s Hanover Sweet & Salty pretzels

Verkrijgbaarheid

o.a. bij US Foodz

 

Nieuwe verpakking Eat Real quinoa chips
quinoa chips eat real

Kennen jullie de quinoa chips van Eat Real al? Deze moet je zeker eens proberen. Deze chips is namelijk 30% minder vet dan normale chips gemaakt van aardappelen. Deze chips wordt gemaakt van quinoa en is geschikt voor veganisten en ook nog eens glutenvrij. Ook zijn er geen kunstmatige smaak,- en kleurstoffen aan toegevoegd. I like! En de chips is bovenal superlekker. Er zijn veel verschillende smaken verkrijgbaar, waaronder Hot & Spicy, Sundried Tomato & Toastend Garlic of Sour Cream & Chives. Op deze manier voel je je toch iets minder schuldig als je aan het snacken bent. De Eat Real chips heeft onlangs een nieuwe verpakking gekregen. Handig om te weten, want anders loop je ze misschien mis.

Wat

Eat Real quinoa chips

Verkrijgbaarheid

o.a. bij Stach Food

 

Donna Hay Seizoenskookboek

Donna Hay

Trouwe fans van Donna Hay weten dat het Seizoenskookboek niet een nieuwe uitgave van haar is. Maar er is wel nieuws te vermelden rondom dit boek, er is namelijk een herziene uitgave uitgebracht met een nieuwe cover. Voor de echte diehard fans natuurlijk een musthave op de boekenplank! Voor degenen die dit boek nog niet hebben, go get it! In dit boek staan de vier seizoenen centraal. Per seizoen geeft dit boek de lekkerste zoete en hartige recepten. Gefotografeerd in de mooie Donna Hay stijl zoals we gewend zijn.

Wat

Herziene uitgave Donna Hay Seizoenskookboek

Verkrijgbaarheid

via Bol.com

Prijs

€ 35,00

Uitgever

Unieboek Spectrum

 

Yoghurt Barn Haarlem

yoghurt barn

Mag ik even juichen?? De Yoghurt Barn komt naar Haarlem! Je kan je natuurlijk voorstellen hoe blij ik ben dat de Yoghurt Barn naar mijn hometown komt. Eindelijk kan je in Haarlem ook genieten van de overheerlijke frozen yoghurts. Binnenkort vertel ik er alles over in een Hotspot artikel, maar dit blije nieuws wilde ik alvast even met jullie delen. Woon je niet in Haarlem? In Utrecht en Amsterdam zit ook een vestiging van de Yoghurt Barn.

Wat 

Yoghurt Barn

Waar

Kruisstraat 15 Haarlem

Open

Vanaf half augustus

Meer info

Website 

 

Proefpark Haarlem

proefpark haarlem

Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus vind één van mijn favoriete culi festivals plaats: Proefpark Haarlem. Op dit festival vind je met name foodtrucks. Daarnaast worden er ook nog een aantal activiteiten georganiseerd zoals kookdemo’s en leuke workshops voor kids. De sfeer op Proefpark Haarlem is relaxed, je kan hier met een gerust hart met het hele gezin naar toe. Je ploft lekker neer in het gras (tip: neem een kleedje mee), besteld wat te eten bij een van de vele foodtrucks en relaxen maar!

Wat

Proefpark Haarlem

Wanneer

Vrijdag 28 augustus van 16 – 23h

Zaterdag 29 augustus van 12 – 23h

Zondag 30 augustus van 12 – 20h

Waar

Kenaupark Haarlem (op 3 minuten lopen van het CS)

Entree

Gratis

Koken met Van Boven

Koken met Van Boven

Zoals jullie misschien wel weten ben ik al tijden fan van Yvette van Boven. Afgelopen jaar mocht ik haar zelfs mijn eerste echte exemplaar van het Uit Pauline’s Kookboek overhandigen. Yvette is goed bezig! Ze heeft al vele successen geboekt met haar kookboeken en daar komt nu een tv programma bij. Van 17 t/m 28 augustus is zij iedere werkdag te zien bij de VPRO met haar eigen programma: Koken met Van Boven. Iedere aflevering gaat Yvette op zoek naar de beste ingrediënten bij de boer, imker, tuinder of zelfs uit de natuur. Duurzaam koken staat centraal, gebruik maken van de seizoenen en gerechten maken van overtollig vlees. Ik ga zeker kijken, jij ook?

Wat

Koken met Van Boven

Wanneer

Van 17 t/m 28 augustus, 19.25 uur

Waar

VPRO

Meer info

Website

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Annika"

Geschreven door:

Annika

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in