Pauline’s culi nieuws #22
De vorige editie van Culi Nieuws is alweer een tijdje geleden. Daarom hebben we nu een bomvolle editie met heel veel leuke en lekkere nieuwtjes. Want het is misschien dan wel komkommertijd, op het gebied van food staat het zeker niet stil. In deze 22e editie vind je nieuws over een leuke nieuwe hotspot in Haarlem, komt Donna Hay aan bod, maak je kennis met een ontzettend lekker zoutje waar je niet van af kan blijven en nog veel meer!
Wie wel eens in Amerika is geweest, heeft vast en zeker een pretzel gegeten. Dit is namelijk een typisch Amerikaans zoutje. Je hebt ze in verschillende soorten en maten. Ik heb zelf de zachte en vers gebakken versie gegeten in New York, en eerlijk? Ik was er niet zo gecharmeerd van. Pauline was er overigens wel dol op. Nu heb ik laatst de Sweet & Salty pretjes geproefd van Snyder’s of Hanover, en oh my.. deze zijn delicious! Dit zijn namelijk harde pretzels, zoveel lekkerder als de zachte deegvariant. Ze hebben de pretzels in stukjes gebroken, lekker om van te snacken en zeer moeilijk om van af te blijven. Ik heb de smaken Salted Caramel (heaven!) en Honey, Mustard & Onion (dubbel heaven!) geproefd. Nou ik kan je vertellen, zo’ n klein zakje is zo leeg hoor! Er zijn nog meer smaken zoals Hot Buffalo Wing en Cheddar Cheese.
Wat
Snyder’s Hanover Sweet & Salty pretzels
Verkrijgbaarheid
o.a. bij US Foodz
Nieuwe verpakking Eat Real quinoa chips
Kennen jullie de quinoa chips van Eat Real al? Deze moet je zeker eens proberen. Deze chips is namelijk 30% minder vet dan normale chips gemaakt van aardappelen. Deze chips wordt gemaakt van quinoa en is geschikt voor veganisten en ook nog eens glutenvrij. Ook zijn er geen kunstmatige smaak,- en kleurstoffen aan toegevoegd. I like! En de chips is bovenal superlekker. Er zijn veel verschillende smaken verkrijgbaar, waaronder Hot & Spicy, Sundried Tomato & Toastend Garlic of Sour Cream & Chives. Op deze manier voel je je toch iets minder schuldig als je aan het snacken bent. De Eat Real chips heeft onlangs een nieuwe verpakking gekregen. Handig om te weten, want anders loop je ze misschien mis.
Wat
Eat Real quinoa chips
Verkrijgbaarheid
o.a. bij Stach Food
Donna Hay Seizoenskookboek
Trouwe fans van Donna Hay weten dat het Seizoenskookboek niet een nieuwe uitgave van haar is. Maar er is wel nieuws te vermelden rondom dit boek, er is namelijk een herziene uitgave uitgebracht met een nieuwe cover. Voor de echte diehard fans natuurlijk een musthave op de boekenplank! Voor degenen die dit boek nog niet hebben, go get it! In dit boek staan de vier seizoenen centraal. Per seizoen geeft dit boek de lekkerste zoete en hartige recepten. Gefotografeerd in de mooie Donna Hay stijl zoals we gewend zijn.
Wat
Herziene uitgave Donna Hay Seizoenskookboek
Verkrijgbaarheid
via Bol.com
Prijs
€ 35,00
Uitgever
Unieboek Spectrum
Yoghurt Barn Haarlem
Mag ik even juichen?? De Yoghurt Barn komt naar Haarlem! Je kan je natuurlijk voorstellen hoe blij ik ben dat de Yoghurt Barn naar mijn hometown komt. Eindelijk kan je in Haarlem ook genieten van de overheerlijke frozen yoghurts. Binnenkort vertel ik er alles over in een Hotspot artikel, maar dit blije nieuws wilde ik alvast even met jullie delen. Woon je niet in Haarlem? In Utrecht en Amsterdam zit ook een vestiging van de Yoghurt Barn.
Wat
Yoghurt Barn
Waar
Kruisstraat 15 Haarlem
Open
Vanaf half augustus
Meer info
Proefpark Haarlem
Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus vind één van mijn favoriete culi festivals plaats: Proefpark Haarlem. Op dit festival vind je met name foodtrucks. Daarnaast worden er ook nog een aantal activiteiten georganiseerd zoals kookdemo’s en leuke workshops voor kids. De sfeer op Proefpark Haarlem is relaxed, je kan hier met een gerust hart met het hele gezin naar toe. Je ploft lekker neer in het gras (tip: neem een kleedje mee), besteld wat te eten bij een van de vele foodtrucks en relaxen maar!
Wat
Proefpark Haarlem
Wanneer
Vrijdag 28 augustus van 16 – 23h
Zaterdag 29 augustus van 12 – 23h
Zondag 30 augustus van 12 – 20h
Waar
Kenaupark Haarlem (op 3 minuten lopen van het CS)
Entree
Gratis
Koken met Van Boven
Zoals jullie misschien wel weten ben ik al tijden fan van Yvette van Boven. Afgelopen jaar mocht ik haar zelfs mijn eerste echte exemplaar van het Uit Pauline’s Kookboek overhandigen. Yvette is goed bezig! Ze heeft al vele successen geboekt met haar kookboeken en daar komt nu een tv programma bij. Van 17 t/m 28 augustus is zij iedere werkdag te zien bij de VPRO met haar eigen programma: Koken met Van Boven. Iedere aflevering gaat Yvette op zoek naar de beste ingrediënten bij de boer, imker, tuinder of zelfs uit de natuur. Duurzaam koken staat centraal, gebruik maken van de seizoenen en gerechten maken van overtollig vlees. Ik ga zeker kijken, jij ook?
Wat
Koken met Van Boven
Wanneer
Van 17 t/m 28 augustus, 19.25 uur
Waar
VPRO
Meer info
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in